Criteriul National

PNL susține un proiect al unei posibile Constanțe puternice

 Breaking News
PNL susține un proiect al unei posibile Constanțe puternice
mai 23
11:56 2016

                                                                      Constanța  23 mai 2016

CHITAC

Constanța de astăzi versus Constanța puternică. Aceasta a fost tema pe care amiralul (r) Vergil Chițac, candidatul la primărie al Partidului Național Liberal a adus-o în fața a peste 1.000 de invitați prezenți în data de 22 mai la Casa de Cultură a Sindicatelor cu ocazia evenimentului de lansare a candidaților PNL pentru alegerile locale din 5 iunie.

Discursul fostului rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” a fost dublat de un material video reprezentând imaginea Constanței “de un cenușiu înfricoșător”, așa cum arată ea după 16 ani de administrație PSD. “Știu că, poate, nu vă va face plăcere să urmăriți aceste imagini, dar, din iunie, acestea vor fi responsabilitatea noastră și noi vom avea datoria să le schimbăm”, a transmis amiralul candidatul PNL la primăria Constanța, celor prezenți.

În antiteză cu prezentul sumbru, amiralul Vergil Chitac a prezentat planurile pentru Constanța puternică, un oraș definit de ordine și seriozitate.

“Ajunge cu trecutul, haideți să privim împreună către viitor. Vin la Primărie pentru a scoate Constanța din mâna unei găsti de nepricepuți animați numai de interese personale nelegitime. Constanța nu mai poate fi condusă cu  nereușite, amatorism, demagogie și incompetență. Soluția este foarte simplă. Avem nevoie de un om dedicat, harnic și pragmatic care să vrea, să știe și să poată (…) Cred că am tot ce-mi trebuie pentru această competiție politică: o carieră profesională solidă, experiență în administrarea bugetelor și a unui patrimoniu de valori considerabile, un program electoral realist cu soluții pentru problemele orașului care oferă și o viziune pe termen lung asupra dezvoltării Constanței », au fost cuvintele lui Vergil Chițac.

IMG_9091

Acesta a completat că nu va fi singur în această misiune în care se bazează pe echipa pe care a propus-o pentru Consiliul Local Municipal Constanța, « o echipă competentă, o echipă în adevăratul sens al cuvântului care are principii, dar mai ales interese legitime comune ce vizează dezvoltarea Constanței. Sunt oameni care, profesional și moral, stau cu demnitate în picioare în fața oricui. Uitați-vă bine la ei. Ei sunt cei cu care voi gândi soluții pentru a crea locuri de muncă prin atragerea de investiții, prin sprijinirea celor deja existențe și deschiderea altora noi. Ei sunt cei cu care voi face Constanța puternică. Ei sunt cei cu care voi aduce ordinea și seriozitatea în administrarea orașului. Împreună vom aduce Europa în Constanța »

 

Spre deosebire de actuala administrație locală, amiralul a subliniat că, atât el cât și echipa de consilieri vor continua campania cu onestitate, fără să promită minuni imposibil de atins. « Vom fi onești și le vom spune constănțenilor ce vom face și mai ales cum vom face. Le vom arăta cum vrem să administrăm Constanța cu transparență și corectitudine, în beneficiul lor », a concluzionat Vergil Chițac.

Sursa document și foto : Biroul de presă al PNL Constanța

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește Biroului de presă al PNL Constanța

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo