Criteriul National

Polemici și controverse ale doamnei Firea ivite cu ocazia interzicerii organizării unui miting de susținere a premierului Dacian Cioloș

Polemici și controverse ale doamnei Firea ivite cu ocazia interzicerii organizării unui miting de susținere a premierului Dacian Cioloș
octombrie 19
09:44 2016

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunțase în cursul zilei de duminică într-o emisiune televizată că Partidul Național Liberal a solicitat autorizație pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului tehnocrat.Iar numărul participanților ar fi fost estimat la 50.000 de persoane.

media-147671603178538500

Astfel că organizarea unui miting pe data de 22 octombrie, de sâmbăta viitoare, între orele 8:00 — 14:00 a acestei desfășurare „de forță” pentru susținerea Guvernului tehnocrat se cuprindea din Piața Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu.

În opinia doamnei Firea, bătălia se dă „între PNL și USR care să susțină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniștri recomandați nu de propria competență, ci de multinaționale. ”

După cum se ştie, organizatorul adunării publice este partidul PNL. Obiectul adunării publice e constituit de mitingul pentru susținerea Guvernului tehnocrat. Numărul de participanți era estimat de 50.000 de persoane din București și din provincie.Astfel că, speriată serios că vor veni cu autocarele și vor bloca Bucureștiul sâmbăta viitoare,primarul Capitalei nu a autorizat acest lucru.

Vicepreședintele PNL-domnul Cezar Preda a reacționat imediat și a susținut că din cauza faptului că aprobările pentru acest miting nu îndeplinesc toate condițiile legale, acesta va fi anulat. Preda o acuză pe Gabriela Firea, primarul general, că a făcut jocurile în așa fel încât să dea o semi-aprobare pentru mitingul PNL, în așa fel încât acesta să nu poată avea loc.

Liberalii au anulat deja contractele încheiate cu firmele de transport, care urmau să aducă oamenii din țară.

”O rog pe doamna Firea să înțeleagă că democrația este aceeași de 26 de ani”, a spus Cezar Preda.

Preda a explicat că mitingul va fi reprogramat, cel mai probabil pentru data de 5 noiembrie, în aceeași locație și cu același număr de participanți.

„Ce naște din Iliescu, comunism respiră. Am aflat acum (câteva minute) că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestației publice pentru care PNL a făcut zilele trecute demersurile instituționale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureștenilor care susțin o guvernare reformistă după 11 decembrie. După ce ieri a fost folosită această informație (destinată exclusiv comisiei din cadrul Primăriei Capitalei care aprobă manifestările publice) pentru a lansa un atac politic la adresa PNL, astăzi opera a fost desăvârșită.

După 1989, doar o administrație pesedistă a mai îndrăznit să interzică organizarea unui miting. PSD = partidul împotriva justiţiei, împotriva democraţiei, împotriva libertăţilor civice şi politice. Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne amenința pe cei din PNL cu o contramanifestație și cu dosare penale, pentru că intenționam să ieșim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau amenințați cetățenii strânși în fața Senatului pentru a-și exprima nemulțumirea față de blocarea justiției în cazul Oprea-Gigină.

pnlmiting966x600-1442990136

 

În afara reflexelor totalitariste ale PSD, acest refuz mai arată și teama față de forțele care își doresc să împingă România înainte: axa reformatoare Klaus Iohannnis-PNL-Dacian Cioloș. Cer Primăriei Capitalei să intre urgent în legalitate și să acorde aprobarea pentru desfășurarea mitingului PNL”, a menționat luderul liberalilor într-o postare acuzatoare pe contul său de Facebook.

Sursa foto : http:// google.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo