Criteriul National

Police dă amenzi DOAR la cererea publicului, și ne mai mirăm de „jungla” constănțeană…

Police dă amenzi DOAR la cererea publicului, și ne mai mirăm de „jungla” constănțeană…
martie 15
18:38 2017

imag articol

 

Constanta 2017, mare si soare, dar fara trotuare…

Ma straduiest de cateva luni sa recuperez teren in plan personal profesional si ma „chinui” sa nu mai vad nenorocirile din oras pentru a ramane concentrat la proiectele personale. Nu am avut incotro, a trebuit sa merg la institutul de proiectare de cateva ori in ultimele saptamani si de fiecare data cu greu incap pe trotuar cu bicicleta de mana macar. Astazi m-au apucat o leaca pandaliile, in statia RATC din intersectia de la Capitol, masinile parcate pe trotuar ocupau cu nerusinare maxima intreaga statie. Am sunat la politia locala si am rugat sa trimita un echipaj, precizand ca ii astept la fata locului. Au venit cateva autobuze, coborau persoane varstnice si femei cu copii in brate direct peste portbagajele masinilor. Dupa 30 min de la apel, politia nu sosise, asa ca revin cu apel, mi se spune ca sunt pe drum politistii locali care ajung pana la urma la fix O ORA de la primul apel, exact ca in filmele cu Bruce Willis. De gura mea poate au inceput sa imparta amenzi, si la intrebarea mea: „de ce nu dati amenzi mai des pana nu mai parcheaza aici masinile”, politistii dadeau din umeri mai mult…

Asadar, politia da amenzi doar la solicitarile publicului, in rest, varstinicii si alte categorii defavorizate supravietuiesc cum pot.

1

 

2

 

va mai recomandam: cta-video-infractorii-trudesc-politistii-se-odihnesc

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo