Criteriul National

Poliţia a primit raportul medicilor în cazul morţii regretatului Ioan Gyuri Pascu

Poliţia a primit raportul medicilor în cazul morţii regretatului Ioan Gyuri Pascu
ianuarie 09
12:14 2017

Poliţiştii au primit raportul medicilor legişti în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu. Potrivit documentului care se află pe masa anchetatorilor, artistul a murit în  urma unui infarct miocardic.

ioan-gyuri-pascu

În data de 26 septembrie 2016, o veste tulburătoare zdruncina teribil lumea artistică din România. Charismaticul actor Ioan Gyuri Pascu murise, iar, la scurt timp, au început să se facă tot felul de speculaţii privind cauza morţii.

Aşa cum am promis, am urmărit cu atenţie acest caz şi v-am oferit unele informaţii şi detalii pe aici cât şi aici.

 

Au trecut aproape patru luni, iar în prezent legiştii au trimis poliţiştilor rezultatele oficiale. Astfel, potrivit raportului medico legal, cauza morţii a fost insuficienţă cardio respiratorie, pe fond de infarct miocardic.În urma examenului toxicologic s-a stabilit că alcoolemia a fost 0, iar medicii legişti nu au găsit nici alte substanţe.

Ceea ce este frapant în acest caz va rămâne în istorie, ca o veritabilă pată neagră faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe actor cu două ore înainte de deces şi i-a pus diagnosticul de „atac de panică”. Iar aceste bâlbâieli şi amatorisme nu pot avea decât consecinţe ce s-au dovedit a fi fatale.

Nu-i va scuza nimeni pe acei medici care şi-au dat cu presupusul, şi în loc să salveze o viaţă…au contribuit la despărţirea prematură a acestuia de această lume.

Nu contează cumulul de verificări ale Ambulanței București ce au indicat false diagnostice sau în limbaj de specialitate o posibilă abordare terapeutică superficială. Oare cum s-ar simţi medicul care a ajuns la locuinţa oricărui demnitar, care ar avea probleme de sănătate şi cu nonşalanţă i-ar eticheta diagnosticul  ca fiind de „atac de panică”  administrându-i o jumătate de fiolă de diazepam? Asta, după ce în prealabil s-ar măsura tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în…” limite normale”.

Acum, totul este tardiv şi chiar inutil. A trecut la cele veşnice o personalitate, iar alţii nu au avut conştiinţă, moralitate şi pricepere. Iar, argumentele precum cele ale  analizei echipei de control care ar fi făcut investigaţii asupra modul în care a fost repartizat acest caz sunt puerile. Nu de alta, dar orice om calificat ar fi trebui să fi cunoscut în prealabil fişa de sănătate a actorului, asta în condiţiile în care s- ar fi analizat fișa de urgență prespitalicească și ar fi discutat cu medicul care a fost la consultație, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit… Dar,aceste lucruri minime de omenie şi bun simţ lipsesc din peisaj, din nefericire…

Întreg colectivul redacţional al ziarului Criteriul Naţional îşi exprimă durerea şi doreşte ca adevărul în acest caz tragic să vină la suprafaţă. Dumnezeu să l odihnească în pace pe Maestrul Ioan Gyuri Pascu!

Sursa foto Europa FM 

Sinteză material efectuat de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro