Criteriul National

Poliţia a primit raportul medicilor în cazul morţii regretatului Ioan Gyuri Pascu

Poliţia a primit raportul medicilor în cazul morţii regretatului Ioan Gyuri Pascu
ianuarie 09
12:14 2017

Poliţiştii au primit raportul medicilor legişti în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu. Potrivit documentului care se află pe masa anchetatorilor, artistul a murit în  urma unui infarct miocardic.

ioan-gyuri-pascu

În data de 26 septembrie 2016, o veste tulburătoare zdruncina teribil lumea artistică din România. Charismaticul actor Ioan Gyuri Pascu murise, iar, la scurt timp, au început să se facă tot felul de speculaţii privind cauza morţii.

Aşa cum am promis, am urmărit cu atenţie acest caz şi v-am oferit unele informaţii şi detalii pe aici cât şi aici.

 

Au trecut aproape patru luni, iar în prezent legiştii au trimis poliţiştilor rezultatele oficiale. Astfel, potrivit raportului medico legal, cauza morţii a fost insuficienţă cardio respiratorie, pe fond de infarct miocardic.În urma examenului toxicologic s-a stabilit că alcoolemia a fost 0, iar medicii legişti nu au găsit nici alte substanţe.

Ceea ce este frapant în acest caz va rămâne în istorie, ca o veritabilă pată neagră faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe actor cu două ore înainte de deces şi i-a pus diagnosticul de „atac de panică”. Iar aceste bâlbâieli şi amatorisme nu pot avea decât consecinţe ce s-au dovedit a fi fatale.

Nu-i va scuza nimeni pe acei medici care şi-au dat cu presupusul, şi în loc să salveze o viaţă…au contribuit la despărţirea prematură a acestuia de această lume.

Nu contează cumulul de verificări ale Ambulanței București ce au indicat false diagnostice sau în limbaj de specialitate o posibilă abordare terapeutică superficială. Oare cum s-ar simţi medicul care a ajuns la locuinţa oricărui demnitar, care ar avea probleme de sănătate şi cu nonşalanţă i-ar eticheta diagnosticul  ca fiind de „atac de panică”  administrându-i o jumătate de fiolă de diazepam? Asta, după ce în prealabil s-ar măsura tensiunea arterială, alura ventriculară, saturaţia O2, toate acestea fiind în…” limite normale”.

Acum, totul este tardiv şi chiar inutil. A trecut la cele veşnice o personalitate, iar alţii nu au avut conştiinţă, moralitate şi pricepere. Iar, argumentele precum cele ale  analizei echipei de control care ar fi făcut investigaţii asupra modul în care a fost repartizat acest caz sunt puerile. Nu de alta, dar orice om calificat ar fi trebui să fi cunoscut în prealabil fişa de sănătate a actorului, asta în condiţiile în care s- ar fi analizat fișa de urgență prespitalicească și ar fi discutat cu medicul care a fost la consultație, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit… Dar,aceste lucruri minime de omenie şi bun simţ lipsesc din peisaj, din nefericire…

Întreg colectivul redacţional al ziarului Criteriul Naţional îşi exprimă durerea şi doreşte ca adevărul în acest caz tragic să vină la suprafaţă. Dumnezeu să l odihnească în pace pe Maestrul Ioan Gyuri Pascu!

Sursa foto Europa FM 

Sinteză material efectuat de Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo