Criteriul National

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster
martie 23
18:24 2017

Autorul atacului din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu patru morți și peste 20 de răniți, se numește Khalid Masood și avea 52 de ani, a anunțat Scotland Yard, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Palace-of-Westminster-incident

Gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat atacul de miercuri de la Parlamentul din Londra, informează agenţia de presă a grupării, Amaq.

„Autorul atacurilor de ieri, din faţa Parlamentului britanic de la Londra, este un soldat al Statului Islamic şi a efectuat această operaţiune ca răspuns la apelurile de a ţinti cetăţeni ai coaliţiei”, se precizează în comunicatul agenţiei Amaq. Gruparea Stat Islamic, care a controlat în ultimii ani zone din Irak şi din Siria, a pierdut teritorii în acest an, în faţa forţelor locale din aceste state, susţinute de o coaliţie militară condusă de Statele Unite.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), Masood trăia de puţin timp în West Midlands (centru). El nu făcea obiectul vreunei anchete în curs, dar fusese anterior în vizorul autorităţilor, pentru o serie de infracţiuni, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane.
londra
După ultomele cercetări efectuate de către Scotland Yard nu existau informaţii că individul plănuia să comită un atac.
Bărbatul a fost condamnat prima dată în luna noiembrie a anului 1983 pentru distrugere şi ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzaţiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice şi atac la persoană.

Masood era tată a trei copii, fiind un profesor de limba engleză ce s-a convertit la Islam. El a fost declarat a fi un „ciudat pasionat de  fitness”. O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat pentru publicaţia Sky că a afirmat „că el nu a uitat că a fost un culturist, deoarece nu ai fi vrut să te pui cu el.” Sursa a adăugat că Masood a fost un „om foarte religios. Nu ai putea merge la casa lui din Birmingham vineri deoarece pe el îl găseai la rugăciune.”

Sursa foto  Europa FMMirror
Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo