Criteriul National

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster
martie 23
18:24 2017

Autorul atacului din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu patru morți și peste 20 de răniți, se numește Khalid Masood și avea 52 de ani, a anunțat Scotland Yard, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Palace-of-Westminster-incident

Gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat atacul de miercuri de la Parlamentul din Londra, informează agenţia de presă a grupării, Amaq.

„Autorul atacurilor de ieri, din faţa Parlamentului britanic de la Londra, este un soldat al Statului Islamic şi a efectuat această operaţiune ca răspuns la apelurile de a ţinti cetăţeni ai coaliţiei”, se precizează în comunicatul agenţiei Amaq. Gruparea Stat Islamic, care a controlat în ultimii ani zone din Irak şi din Siria, a pierdut teritorii în acest an, în faţa forţelor locale din aceste state, susţinute de o coaliţie militară condusă de Statele Unite.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), Masood trăia de puţin timp în West Midlands (centru). El nu făcea obiectul vreunei anchete în curs, dar fusese anterior în vizorul autorităţilor, pentru o serie de infracţiuni, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane.
londra
După ultomele cercetări efectuate de către Scotland Yard nu existau informaţii că individul plănuia să comită un atac.
Bărbatul a fost condamnat prima dată în luna noiembrie a anului 1983 pentru distrugere şi ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzaţiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice şi atac la persoană.

Masood era tată a trei copii, fiind un profesor de limba engleză ce s-a convertit la Islam. El a fost declarat a fi un „ciudat pasionat de  fitness”. O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat pentru publicaţia Sky că a afirmat „că el nu a uitat că a fost un culturist, deoarece nu ai fi vrut să te pui cu el.” Sursa a adăugat că Masood a fost un „om foarte religios. Nu ai putea merge la casa lui din Birmingham vineri deoarece pe el îl găseai la rugăciune.”

Sursa foto  Europa FMMirror
Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo