Criteriul National

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster

Poliția londoneză a dezvăluit identitatea atacatorului de la Westminster
martie 23
18:24 2017

Autorul atacului din apropierea Parlamentului britanic, soldat cu patru morți și peste 20 de răniți, se numește Khalid Masood și avea 52 de ani, a anunțat Scotland Yard, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Palace-of-Westminster-incident

Gruparea extremistă Stat Islamic a revendicat atacul de miercuri de la Parlamentul din Londra, informează agenţia de presă a grupării, Amaq.

„Autorul atacurilor de ieri, din faţa Parlamentului britanic de la Londra, este un soldat al Statului Islamic şi a efectuat această operaţiune ca răspuns la apelurile de a ţinti cetăţeni ai coaliţiei”, se precizează în comunicatul agenţiei Amaq. Gruparea Stat Islamic, care a controlat în ultimii ani zone din Irak şi din Siria, a pierdut teritorii în acest an, în faţa forţelor locale din aceste state, susţinute de o coaliţie militară condusă de Statele Unite.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), Masood trăia de puţin timp în West Midlands (centru). El nu făcea obiectul vreunei anchete în curs, dar fusese anterior în vizorul autorităţilor, pentru o serie de infracţiuni, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane.
londra
După ultomele cercetări efectuate de către Scotland Yard nu existau informaţii că individul plănuia să comită un atac.
Bărbatul a fost condamnat prima dată în luna noiembrie a anului 1983 pentru distrugere şi ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzaţiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice şi atac la persoană.

Masood era tată a trei copii, fiind un profesor de limba engleză ce s-a convertit la Islam. El a fost declarat a fi un „ciudat pasionat de  fitness”. O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat pentru publicaţia Sky că a afirmat „că el nu a uitat că a fost un culturist, deoarece nu ai fi vrut să te pui cu el.” Sursa a adăugat că Masood a fost un „om foarte religios. Nu ai putea merge la casa lui din Birmingham vineri deoarece pe el îl găseai la rugăciune.”

Sursa foto  Europa FMMirror
Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro