Criteriul National

Poliția olandeză descoperă o familie care trăia izolată de 9 ani, așteptând „sfârșitul lumii” – International

Poliția olandeză descoperă o familie care trăia izolată de 9 ani, așteptând „sfârșitul lumii” – International
octombrie 16
06:50 2019
Cinci frați și un bărbat, despre care se crede că ar fi tatăl lor, au primit îngijiri medicale după ce poliția olandeză i-a decoperit închiși într-o cameră secretă a unei ferme izolate, potrivit oficialilor, scrie Straits Times.

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, precum și presupusul tată bolnav al acestora, au fost găsiți în apropiere de Ruinerworld, un sat în nordul provinciei Drenthe. „Am găsit șase persoane trăind într-un spațiu mic al casei. Nu este clar dacă aceștia locuiau acolo în mod voluntar”, a declarat poliția locală, adăugând faptul că este posibil ca aceștia să fi trăit ascunși pe proprietate în ultimii nouă ani. „Ei spun că sunt o familie, un tată și 5 copii”, a declarat poliția.

Oficialii nu au confirmat rapoartele TV locale, care susțin că familia ar fi avut credințe apocaliptice, așteptând sfârșitul lumii.

Primarul Roger de Groot a afirmat că un bărbat de 58 de ani, nu tatăl copiilor, a fost arestat înainte. Rolul său nu este clar. Ziarul olandez Algemeen Dabglad daily l-a identificat pe bărbat ca Joseph B., un tâmplar austriac. Poliția a confirmat faptul că au arestat un bărbat care închiriase ferma, însă nu a comentat asupra identității sale.

Mama copiilor a murit, aparent, înainte ca ei să se mute la fermă, potrivit spuselor primarului. Niciun membru al familiei nu era înregistrat ca locuitor, conform autorităților.

Potrivit presei locale, familia aștepta sfârșitul lumii și a fost descoperită după ce unul dintre frați a scăpat, cerând ajutor la o cafenea din apropiere.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul