Criteriul National

Politica cea de toate zilele…

Politica cea de toate zilele…
septembrie 17
11:24 2018

politica-bla-bla-bla

Suntem conduși de ” Politica Fricii ” !

Toate câte s-au întâmplat în ultimii doi ani demonstrează limpede că altfel nu se putea în condițiile în care Puterea legitimă se exercită de oameni cu „Frica ” alături.

De ce atâta frică îmbrăcată în haine de curaj ?

Fiindcă majoritatea lor este amăgitoare, bazată pe neexercitarea votului de către majoritatea populației . Fiindcă în interiorul partidului au avut prioritate mimarea democrației și a disciplinei interne. Fiindcă Liderul a uitat de Conducerea colectivă . Fiindcă există presiuni mari din Teritoriu pentru rezolvarea „statului paralel”, îndeosebi prin măsuri grabnice de drept penal, grațiere și amnistie ,s.a . Noi, cetățenii, i-am ajutat să vină la conducerea țării atunci când am crezut că lipsa de la vot este fără consecinâe, ca drepturile și libertățile sunt date o dată pentru totdeauna, că nu mai e nevoie să luptăm pentru a le păstra și consolida.
Această ” politică a fricii” , n-are nimic de-a face cu o politică prudențială, este doar un mod de exercitare a puterii de stat prin măsuri incoerente, imprevizibile și neliniștitoare pentru români.

clasa-politica-romaneasca
Avem sentimentul că se vrea să fim puși în fața faptului împlinit și, atunci … ce mai e de făcut. Ca exemplu, ăi invit pe cititorii acestei plqatforme emdia independente să-șia ducă aminte de ultima ședință a CSAT-lui și să mediteze, dacă pot la urmările vizibile…sau non-vizibile.
Luptele politice nu au drept cauza neînțelegerii în aplicarea principiilor legale și morale, ci grefează numai inamici ,persoane fizice, din interiorul și exteriorul partidului.
FRICA este prezentă peste tot. De aceea au fost aduse la conducerea treburilor țării persoane fără experiență politică și profesională sau asupra cărora planează suspiciuni rezonabile. Efectele se vad în rezultate…
Puterea politica fiind legalmente instaurată , trebuie să cerem imperios ,prin voci multiplicate la nivel național să fie și exercitată la vedere, iar mai mult decât atât să fie atributul demnității și al competentenței, in interesul țării si a noastră, a cetățenilor.

Pe final, ca să descrețesc frunțile am să vă aduc aminte de ceva memorabil. Este bine știut că acest sentiment inferior- FRICA de răspundere îi paralizează. Ar sacrifica orice numai să scape.
Ce țară e aceasta unde un individ ,care a paralizat un Partid , calcă totul în picioare și o distruge ?
E ca-n bancul cu iepurașul și cu Leul- Împărat. Se spune că Împăratul a fost informat că tot răul din țară este cauzat de iepurii cu două perechi de urechi. Așa că, la un moment dat dă ordin ca toți iepurii care au două perechi de urechi să fie uciși, după o metodă rapidă și hotărâtă : întâi să-i omoare și după aceea să le numere urechile.

bentita-cu-urechi-iepure-3833

Cred că și dumneavoastră vă este lehamite !

Când nu le iese cum vor, vinovatul de serviciu e Președintele , cel care uzează de prerogativele constituționale înainte de promulgarea legilor !
Ce Constituție, ce procedură, care fapte extrem de grave, cum ar fi înalta trădare … Suntem la Putere așa că orice acțiune este justificată dacă servește scopului nostru !
Chiar toată presa scrisă și audio-vizuala este cu călușul în gură ?
Pe final, cu decență vă invit să strigați în cor împotriva celor care calcă totul în picioare pentru interese particulare !

download

Sursa foto : https ://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Septembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei