Criteriul National

Politica cea de toate zilele…

Politica cea de toate zilele…
septembrie 17
11:24 2018

politica-bla-bla-bla

Suntem conduși de ” Politica Fricii ” !

Toate câte s-au întâmplat în ultimii doi ani demonstrează limpede că altfel nu se putea în condițiile în care Puterea legitimă se exercită de oameni cu „Frica ” alături.

De ce atâta frică îmbrăcată în haine de curaj ?

Fiindcă majoritatea lor este amăgitoare, bazată pe neexercitarea votului de către majoritatea populației . Fiindcă în interiorul partidului au avut prioritate mimarea democrației și a disciplinei interne. Fiindcă Liderul a uitat de Conducerea colectivă . Fiindcă există presiuni mari din Teritoriu pentru rezolvarea „statului paralel”, îndeosebi prin măsuri grabnice de drept penal, grațiere și amnistie ,s.a . Noi, cetățenii, i-am ajutat să vină la conducerea țării atunci când am crezut că lipsa de la vot este fără consecinâe, ca drepturile și libertățile sunt date o dată pentru totdeauna, că nu mai e nevoie să luptăm pentru a le păstra și consolida.
Această ” politică a fricii” , n-are nimic de-a face cu o politică prudențială, este doar un mod de exercitare a puterii de stat prin măsuri incoerente, imprevizibile și neliniștitoare pentru români.

clasa-politica-romaneasca
Avem sentimentul că se vrea să fim puși în fața faptului împlinit și, atunci … ce mai e de făcut. Ca exemplu, ăi invit pe cititorii acestei plqatforme emdia independente să-șia ducă aminte de ultima ședință a CSAT-lui și să mediteze, dacă pot la urmările vizibile…sau non-vizibile.
Luptele politice nu au drept cauza neînțelegerii în aplicarea principiilor legale și morale, ci grefează numai inamici ,persoane fizice, din interiorul și exteriorul partidului.
FRICA este prezentă peste tot. De aceea au fost aduse la conducerea treburilor țării persoane fără experiență politică și profesională sau asupra cărora planează suspiciuni rezonabile. Efectele se vad în rezultate…
Puterea politica fiind legalmente instaurată , trebuie să cerem imperios ,prin voci multiplicate la nivel național să fie și exercitată la vedere, iar mai mult decât atât să fie atributul demnității și al competentenței, in interesul țării si a noastră, a cetățenilor.

Pe final, ca să descrețesc frunțile am să vă aduc aminte de ceva memorabil. Este bine știut că acest sentiment inferior- FRICA de răspundere îi paralizează. Ar sacrifica orice numai să scape.
Ce țară e aceasta unde un individ ,care a paralizat un Partid , calcă totul în picioare și o distruge ?
E ca-n bancul cu iepurașul și cu Leul- Împărat. Se spune că Împăratul a fost informat că tot răul din țară este cauzat de iepurii cu două perechi de urechi. Așa că, la un moment dat dă ordin ca toți iepurii care au două perechi de urechi să fie uciși, după o metodă rapidă și hotărâtă : întâi să-i omoare și după aceea să le numere urechile.

bentita-cu-urechi-iepure-3833

Cred că și dumneavoastră vă este lehamite !

Când nu le iese cum vor, vinovatul de serviciu e Președintele , cel care uzează de prerogativele constituționale înainte de promulgarea legilor !
Ce Constituție, ce procedură, care fapte extrem de grave, cum ar fi înalta trădare … Suntem la Putere așa că orice acțiune este justificată dacă servește scopului nostru !
Chiar toată presa scrisă și audio-vizuala este cu călușul în gură ?
Pe final, cu decență vă invit să strigați în cor împotriva celor care calcă totul în picioare pentru interese particulare !

download

Sursa foto : https ://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Septembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu