Criteriul National

Politica cea de toate zilele…

Politica cea de toate zilele…
septembrie 17
11:24 2018

politica-bla-bla-bla

Suntem conduși de ” Politica Fricii ” !

Toate câte s-au întâmplat în ultimii doi ani demonstrează limpede că altfel nu se putea în condițiile în care Puterea legitimă se exercită de oameni cu „Frica ” alături.

De ce atâta frică îmbrăcată în haine de curaj ?

Fiindcă majoritatea lor este amăgitoare, bazată pe neexercitarea votului de către majoritatea populației . Fiindcă în interiorul partidului au avut prioritate mimarea democrației și a disciplinei interne. Fiindcă Liderul a uitat de Conducerea colectivă . Fiindcă există presiuni mari din Teritoriu pentru rezolvarea „statului paralel”, îndeosebi prin măsuri grabnice de drept penal, grațiere și amnistie ,s.a . Noi, cetățenii, i-am ajutat să vină la conducerea țării atunci când am crezut că lipsa de la vot este fără consecinâe, ca drepturile și libertățile sunt date o dată pentru totdeauna, că nu mai e nevoie să luptăm pentru a le păstra și consolida.
Această ” politică a fricii” , n-are nimic de-a face cu o politică prudențială, este doar un mod de exercitare a puterii de stat prin măsuri incoerente, imprevizibile și neliniștitoare pentru români.

clasa-politica-romaneasca
Avem sentimentul că se vrea să fim puși în fața faptului împlinit și, atunci … ce mai e de făcut. Ca exemplu, ăi invit pe cititorii acestei plqatforme emdia independente să-șia ducă aminte de ultima ședință a CSAT-lui și să mediteze, dacă pot la urmările vizibile…sau non-vizibile.
Luptele politice nu au drept cauza neînțelegerii în aplicarea principiilor legale și morale, ci grefează numai inamici ,persoane fizice, din interiorul și exteriorul partidului.
FRICA este prezentă peste tot. De aceea au fost aduse la conducerea treburilor țării persoane fără experiență politică și profesională sau asupra cărora planează suspiciuni rezonabile. Efectele se vad în rezultate…
Puterea politica fiind legalmente instaurată , trebuie să cerem imperios ,prin voci multiplicate la nivel național să fie și exercitată la vedere, iar mai mult decât atât să fie atributul demnității și al competentenței, in interesul țării si a noastră, a cetățenilor.

Pe final, ca să descrețesc frunțile am să vă aduc aminte de ceva memorabil. Este bine știut că acest sentiment inferior- FRICA de răspundere îi paralizează. Ar sacrifica orice numai să scape.
Ce țară e aceasta unde un individ ,care a paralizat un Partid , calcă totul în picioare și o distruge ?
E ca-n bancul cu iepurașul și cu Leul- Împărat. Se spune că Împăratul a fost informat că tot răul din țară este cauzat de iepurii cu două perechi de urechi. Așa că, la un moment dat dă ordin ca toți iepurii care au două perechi de urechi să fie uciși, după o metodă rapidă și hotărâtă : întâi să-i omoare și după aceea să le numere urechile.

bentita-cu-urechi-iepure-3833

Cred că și dumneavoastră vă este lehamite !

Când nu le iese cum vor, vinovatul de serviciu e Președintele , cel care uzează de prerogativele constituționale înainte de promulgarea legilor !
Ce Constituție, ce procedură, care fapte extrem de grave, cum ar fi înalta trădare … Suntem la Putere așa că orice acțiune este justificată dacă servește scopului nostru !
Chiar toată presa scrisă și audio-vizuala este cu călușul în gură ?
Pe final, cu decență vă invit să strigați în cor împotriva celor care calcă totul în picioare pentru interese particulare !

download

Sursa foto : https ://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 17 Septembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu