Criteriul National

Politica mușchilor

Politica mușchilor
februarie 01
07:49 2017

trump-dragnea-620x264

Ieri vă transmiteam, într-un material anterior acestuia, că Guvernul Grindeanu-Dragnea va adopta modificările la Codul Penal și de Procedură Penală și va dezincrimina parțial abuzul în serviciu. Pentru că datoriile PSD sunt prea mari față de mogulii din presă și față de alți sponsori din precampaniile electorale de anul trecut și pentru că PSD îi era dator lui Dragnea în stoparea dosarului Bombonica.

Ceea ce spuneam ieri dimineață s-a adeverit la ceas de seară, când guvernul Grindeanu a adoptat hoțește ordonanța de urgență. Convocând, pe neașteptate o ședință, la ora 19:45. Probabil că Dragnea și ai lui văzuseră în prealabil anunțurile de pe facebook care anunțau o mobilizare masivă de protestanți pentru a doua zi, când de fapt trebuia să aibă loc ședința de guvern.

Și astfel Dragnea și Grindeanu le-au luat-o înainte hipsterilor și au pus în practică „pohta ce-au pohtit”.

Modul acesta de a guverna este „politica mușchilor mei”. Este exact genul de politică la modă în lume. Este politica pe care o practică noul președinte al SUA, Donald Trump, este genul de politică vizat de candidata pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, este politica prin care a ajuns la conducere în Grecia partidul Syriza conndus de Tsipras. Spre deosebire însă de toți aceștia, ai noștri și-au arătat mușchii după ce au fost aleși. În campanie, anul trecut, au tăcut mâlc. Măcar Trump, Tsipras și Le Pen și-au arătat mușchii din prima. Înainte de a fi aleși. Ai noștri i-au amăgit pe alegători pentru a-și arăta mușchii odată ajunși la guvernare.

dragnea-trump-5

 

Lumea se schimbă și se pare că alegătorilor le plac conducătorii cu mână forte. Pentru cei care votează nu contează dacă această mână forte este folosită pentru binele întregii națiuni sau doar în scopul personal al celor care ajung la putere. Faptul că noii conducători sunt oameni care își etalează mușchii, așa cum face de mult timp și Vladimir Putin în Rusia, inculcă în mintea alegătorilor că, în sfârșit, țara se află pe mâinile unora cu cojones la purtător.

Nu înțelegem disperarea unora dintre liberali cu privire la acest tip de politică făcut de guvernul Dragnea-Grindeanu. Pentru că o parte dintre liberali au participat și ei la politica mușchilor. Când? Păi democrații care s-au unit cu liberalii au făcut același tip de politică pe vremea lui Băsescu. Așa au reușit să taie salariile bugetarilor, pensiile militarilor, etc. Prin politica mușchilor. Vă mai amintiți de democrata care le transmitea în Parlament celor din PSD aflați în opoziție că PD era la guvernare și că social-democrații trebuiau să ia poziția „ciocului mic și joc de glezne”? Asta tot politica mușchilor înseamnă.

dragnea5

 

Că așa este în politica mondială actuală. Este un trend care, din păcate, nu este în folosul celor mulți, ci al elitei politice capabilă să calce peste toți numai pentru a-și impune voința mușchilor.

Credeți că degeaba s-a întâlnit Dragnea cu Trump? Încordarea mușchilor trebuie antrenament, ce naiba!

Sursa foto: Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro