Criteriul National

Politica mușchilor

Politica mușchilor
februarie 01
07:49 2017

trump-dragnea-620x264

Ieri vă transmiteam, într-un material anterior acestuia, că Guvernul Grindeanu-Dragnea va adopta modificările la Codul Penal și de Procedură Penală și va dezincrimina parțial abuzul în serviciu. Pentru că datoriile PSD sunt prea mari față de mogulii din presă și față de alți sponsori din precampaniile electorale de anul trecut și pentru că PSD îi era dator lui Dragnea în stoparea dosarului Bombonica.

Ceea ce spuneam ieri dimineață s-a adeverit la ceas de seară, când guvernul Grindeanu a adoptat hoțește ordonanța de urgență. Convocând, pe neașteptate o ședință, la ora 19:45. Probabil că Dragnea și ai lui văzuseră în prealabil anunțurile de pe facebook care anunțau o mobilizare masivă de protestanți pentru a doua zi, când de fapt trebuia să aibă loc ședința de guvern.

Și astfel Dragnea și Grindeanu le-au luat-o înainte hipsterilor și au pus în practică „pohta ce-au pohtit”.

Modul acesta de a guverna este „politica mușchilor mei”. Este exact genul de politică la modă în lume. Este politica pe care o practică noul președinte al SUA, Donald Trump, este genul de politică vizat de candidata pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, este politica prin care a ajuns la conducere în Grecia partidul Syriza conndus de Tsipras. Spre deosebire însă de toți aceștia, ai noștri și-au arătat mușchii după ce au fost aleși. În campanie, anul trecut, au tăcut mâlc. Măcar Trump, Tsipras și Le Pen și-au arătat mușchii din prima. Înainte de a fi aleși. Ai noștri i-au amăgit pe alegători pentru a-și arăta mușchii odată ajunși la guvernare.

dragnea-trump-5

 

Lumea se schimbă și se pare că alegătorilor le plac conducătorii cu mână forte. Pentru cei care votează nu contează dacă această mână forte este folosită pentru binele întregii națiuni sau doar în scopul personal al celor care ajung la putere. Faptul că noii conducători sunt oameni care își etalează mușchii, așa cum face de mult timp și Vladimir Putin în Rusia, inculcă în mintea alegătorilor că, în sfârșit, țara se află pe mâinile unora cu cojones la purtător.

Nu înțelegem disperarea unora dintre liberali cu privire la acest tip de politică făcut de guvernul Dragnea-Grindeanu. Pentru că o parte dintre liberali au participat și ei la politica mușchilor. Când? Păi democrații care s-au unit cu liberalii au făcut același tip de politică pe vremea lui Băsescu. Așa au reușit să taie salariile bugetarilor, pensiile militarilor, etc. Prin politica mușchilor. Vă mai amintiți de democrata care le transmitea în Parlament celor din PSD aflați în opoziție că PD era la guvernare și că social-democrații trebuiau să ia poziția „ciocului mic și joc de glezne”? Asta tot politica mușchilor înseamnă.

dragnea5

 

Că așa este în politica mondială actuală. Este un trend care, din păcate, nu este în folosul celor mulți, ci al elitei politice capabilă să calce peste toți numai pentru a-și impune voința mușchilor.

Credeți că degeaba s-a întâlnit Dragnea cu Trump? Încordarea mușchilor trebuie antrenament, ce naiba!

Sursa foto: Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo