Criteriul National

Politico: Trump s-a gândit de mai multe ori să testeze angajații de la Casa Albă cu detectorul de minciuni – International

Politico: Trump s-a gândit de mai multe ori să testeze angajații de la Casa Albă cu detectorul de minciuni – International
octombrie 08
19:01 2019
Președintele Donald Trump ar fi atât de obsedat să nu se scurgă informații despre el încât ar fi discutat de multe ori să comande testarea poligraf a angajaților de la Casa Alba, după ce au fost făcute mai multe mai multe dezvăluiri care îl vizează, spun patru foști oficiali de la Casa Albă, relatează Politico.

Astfel, Trump ar vorbi în mod ”constant” despre faptul că va ordona examen poligraf în timpul dezvăluirilor care ies în presă.

”A vorbit mult despre asta”, a spus un fost oficial, potrivit căruia liderul de la Casa Albă ar întreba nervos ”de ce nu putem stopa astfel de lucruri?”.

”A vrut să testeze fiecare angajat din clădire să descopere cine a vorbit presei”, a spus un alt fost oficial, care a precizat că președintele tinde să fie furios mai ales când știe că anumite știri sunt adevărate. Unii dintre angajații Casei Ale chiar s-au oferit voluntari pentru a fi supuși detectorului de minciuni pentru a dovedi nevinovăția după ce au fost suspectați că ar fi dezvăluit informații.

Noile detalii cu privire la interesul lui Trump pentru testarea cu detectorul de minciuni aduce un context important asupra stării de spirit a președintelui în timp ce democrații cer răspunsuri cu privire la interacțiunile liderului de la Casa Albă cu liderii străini. Un avertizor de integritate a acuzat oficiali de la Casa Albă că a stocat în mod impropriu transcrieri ale conversațiilor telefonice ale lui Trump într-un sistem destinat informațiilor secrete, inclusiv o conversație cu președintele Ucrainei care a provocat o anchetă privind punerea sub acuzare a președintelui.

Testul poligraf nu este o idee originală a lui Trump, un director al serviciilor secrete din perioada lui Barack Obama a ordonat în 2012 testul poligraf al angajaților pentru a vedea dacă au dezvăluit informații decrete mass-mediei.

Și președintele Ronald Reagan a avut în vedere ideea de a testa peste 180.000 de angajați federali.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul