Criteriul National

Poliţiştii au deschis o anchetă în cazul angajaților suspectați că furau din banii pentru taxa de parcare în stațiunea Straja – Esential

Poliţiştii au deschis o anchetă în cazul angajaților suspectați că furau din banii pentru taxa de parcare în stațiunea Straja – Esential
decembrie 30
19:30 2021
Poliţiştii din municipiul Lupeni s-au autosesizat şi au început o anchetă în cazul angajaţilor surprinşi de camerele video ale Primăriei Lupeni că ar fi luat din banii încasaţi de la turiştii care foloseau parcările de la urcarea în staţiunea Straja, a informat IPJ Hunedoara.

Decizia survine după ce primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a prezentat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini în care angajaţi ai parcărilor din Straja şi-ar fi însuşit o parte din taxele plătite de cei care şi-au lăsat maşinile în locurile special amenajate de primărie, relatează Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni s-au autosesizat din oficiu cu privire la apariţia unor imagini pe platforma unei reţele de socializare, precum că angajaţii de la punctele de taxare ale parcării aferente staţiunii Straja sustrag sume de bani din încasări. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, urmând a se efectua cercetări în vederea identificării autorilor şi luarea măsurilor legale ce se impun”, a precizat joi IPJ Hunedoara.

La rândul său, Primăria Lupeni a început o anchetă internă după ce s-a constatat că unii angajaţi ai parcărilor ce deservesc staţiunea Straja şi-ar fi însuşit o parte din încasările obţinute de la turişti pentru tichetele de parcare, a anunţat primarul municipiului, Lucian Resmeriţă.

Cercetarea disciplinară a suspecţilor a început după ce reprezentanţii primăriei au analizat înregistrările camerelor video montate în încăperile de la barierele situate la intrarea în parcări.

Primarul s-a adresat, deopotrivă, şi turiştilor pe care i-a rugat să solicite bon fiscal după scanarea tichetului de parcare.

Turiştii care vin în Straja au la dispoziţie aproximativ 300 de locuri de locuri de parcare ce au fost construite în imediata vecinătate a staţiei de plecare a telegondolei care urcă în staţiune.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul