Criteriul National

Pompe de căldură profesionale: Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center

Pompe de căldură profesionale: Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center
noiembrie 29
13:52 2018

O dată cu creșterea popularității surselor de energie regenerabile, pompele de căldură au devenit o alternativă populară pentru mediul ambiant față de combustibilii fosili. Știați că pompele de căldură nu numai că produc energie curată, ci și vă oferă economii semnificative pentru facturile dvs. de utilități?

Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center

Clima Center este una din puținele firme care oferă soluții de climatizare moderne și eficiente, în funcție de necesitățile clienților. Ei o ofera o gamă largă de produse necesare pentru un sistem de încălzire, climatizare și producerea apei calde menajere de la producători de top. Specialiștii de la Clima Center vă ajută să alegeți pompele de căldură profesionale potrivite nevoilor dvs.

Există trei modele principale de pompe de caldura, care pot fi instalate cu ușurință în locuințe și pot îmbunătăți eficiența energetică a proprietății: pompe de căldură Aer – Apă, pompe de căldură Apă – Apă și pompă de căldură pentru ACM.

Alegerea va depinde de cerințele dvs. energetice și de caracteristicile proprietății dvs.

O pompă de căldură Aer – Apă reduce costurile de incalzire cu pana la 50%, fiind printre cele mai eficiente pompe de încălzire și de răcire pentru locuințele dintr-un climat moderat. Aceste pompe de caldura de la aer la apa iau căldură din aerul exterior și le transferă într-un sistem bazat pe apă. Această căldură creată poate fi utilizată pentru încălzirea spațiului sau pentru alimentarea cu apă caldă a casei.

Sunt eficiente pentru temperaturi de -5/5 grade, ajungand la un consum de 4 ori mai mic decat o centrală electrică.

Pompa de căldură Apă – Apă distribuie căldura printr-un sistem de încălzire centrală umedă. Ea folosește o temperatură destul de constantă a apei ca mediu de schimb în locul extragerii căldurii de la temperatura exterioară a aerului. În condiții meteorologice extreme, când este necesară o mult mai mare căldură pentru a încălzi clădirea, pompa de căldură apă-apă funcționează în modul de încălzire, prin urmare căldura este furnizată fiecărei unități individuale.

Pompă de căldură pentru ACM asigură apa calda menajeră pe tot parcursul anului la prețuri foarte scăzute și este mult mai eficient decât un boiler electric. Prepararea apei calde menajere se obține prin control deplin asupra tempraturii și a pompei de circulație.

Considerații suplimentare de care trebuie sa tineti cont cand alegeti pompele de căldură

Întreținere

Pompele de căldură funcționează de obicei timp de 20 de ani sau mai mult, dar, firește, necesită o întreținere regulată. O dată pe an, puteți verifica anumite detalii ale sistemului, în timp ce un instalator profesionist ar trebui să va viziteze de la trei la cinci ani. După verificare, instalatorul trebuie să lase detalii scrise despre starea sistemului și orice indicații pentru posibilele probleme viitoare. Potrivit specialistilor de la Clima Center, cerințele de întreținere sunt destul de scăzute. Particulele obișnuite de verificat înainte de pornirea pompei de căldură sunt pompa însăși, țevile externe, precum și elementele electronice și părțile componente ale acestora.

Garanţie

Pompele de căldură profesionale au în mod normal o garanție de doi până la trei ani, dar există tot felul de tipuri diferite de sub-asigurări. De exemplu, producătorii și instalatorii oferă diferite tipuri de garanții suplimentare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei