Criteriul National

Pompe de căldură profesionale: Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center

Pompe de căldură profesionale: Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center
noiembrie 29
13:52 2018

O dată cu creșterea popularității surselor de energie regenerabile, pompele de căldură au devenit o alternativă populară pentru mediul ambiant față de combustibilii fosili. Știați că pompele de căldură nu numai că produc energie curată, ci și vă oferă economii semnificative pentru facturile dvs. de utilități?

Ghid de selecție oferit de specialiștii Clima Center

Clima Center este una din puținele firme care oferă soluții de climatizare moderne și eficiente, în funcție de necesitățile clienților. Ei o ofera o gamă largă de produse necesare pentru un sistem de încălzire, climatizare și producerea apei calde menajere de la producători de top. Specialiștii de la Clima Center vă ajută să alegeți pompele de căldură profesionale potrivite nevoilor dvs.

Există trei modele principale de pompe de caldura, care pot fi instalate cu ușurință în locuințe și pot îmbunătăți eficiența energetică a proprietății: pompe de căldură Aer – Apă, pompe de căldură Apă – Apă și pompă de căldură pentru ACM.

Alegerea va depinde de cerințele dvs. energetice și de caracteristicile proprietății dvs.

O pompă de căldură Aer – Apă reduce costurile de incalzire cu pana la 50%, fiind printre cele mai eficiente pompe de încălzire și de răcire pentru locuințele dintr-un climat moderat. Aceste pompe de caldura de la aer la apa iau căldură din aerul exterior și le transferă într-un sistem bazat pe apă. Această căldură creată poate fi utilizată pentru încălzirea spațiului sau pentru alimentarea cu apă caldă a casei.

Sunt eficiente pentru temperaturi de -5/5 grade, ajungand la un consum de 4 ori mai mic decat o centrală electrică.

Pompa de căldură Apă – Apă distribuie căldura printr-un sistem de încălzire centrală umedă. Ea folosește o temperatură destul de constantă a apei ca mediu de schimb în locul extragerii căldurii de la temperatura exterioară a aerului. În condiții meteorologice extreme, când este necesară o mult mai mare căldură pentru a încălzi clădirea, pompa de căldură apă-apă funcționează în modul de încălzire, prin urmare căldura este furnizată fiecărei unități individuale.

Pompă de căldură pentru ACM asigură apa calda menajeră pe tot parcursul anului la prețuri foarte scăzute și este mult mai eficient decât un boiler electric. Prepararea apei calde menajere se obține prin control deplin asupra tempraturii și a pompei de circulație.

Considerații suplimentare de care trebuie sa tineti cont cand alegeti pompele de căldură

Întreținere

Pompele de căldură funcționează de obicei timp de 20 de ani sau mai mult, dar, firește, necesită o întreținere regulată. O dată pe an, puteți verifica anumite detalii ale sistemului, în timp ce un instalator profesionist ar trebui să va viziteze de la trei la cinci ani. După verificare, instalatorul trebuie să lase detalii scrise despre starea sistemului și orice indicații pentru posibilele probleme viitoare. Potrivit specialistilor de la Clima Center, cerințele de întreținere sunt destul de scăzute. Particulele obișnuite de verificat înainte de pornirea pompei de căldură sunt pompa însăși, țevile externe, precum și elementele electronice și părțile componente ale acestora.

Garanţie

Pompele de căldură profesionale au în mod normal o garanție de doi până la trei ani, dar există tot felul de tipuri diferite de sub-asigurări. De exemplu, producătorii și instalatorii oferă diferite tipuri de garanții suplimentare.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei