Criteriul National

Pompeo a vorbit cu Macron despre acțiunile „foarte agresive” ale Turciei – International

Pompeo a vorbit cu Macron despre acțiunile „foarte agresive” ale Turciei – International
noiembrie 17
00:11 2020
Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat că a vorbit luni cu Emmanuel Macron la Paris despre acțiunile „foarte agresive” ale Turciei și despre necesitatea de a-l „convinge” președintele turc Recep Tayyip Erdogan să-și schimbe atitudinea, potrivit AFP.

Secretarul de stat de Externe a fost primit de președintele francez în timpul unei „vizite de curtoazie”, potrivit Elysee, într-un context delicat, din moment ce Franța a salutat deja victoria lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, iar Donald Trump, susținut de Mike Pompeo, încă nu a recunoscut înfrângerea.

Apoi a călătorit la Istanbul, unde se va întâlni marți cu patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe, dar nu cu oficiali turci, în ciuda numeroaselor nemulțumiri pe care le-a enumerat.

„Președintele Macron și cu mine am petrecut mult timp discutând despre acțiunile recente ale Turciei și am convenit că sunt foarte agresive”, a declarat ministrul SUA într-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro.

El a citat „sprijinul” Turciei pentru „Azerbaidjan” sau „faptul că a plantat forțe siriene în regiune”. „Am menționat, de asemenea, acțiunea sa în Libia, unde au inserat și forțe din țări terțe, sau acțiunea sa în Mediterana de Est și aș putea continua această listă”, a spus Mike Pompeo.

„Poziția americană este că internaționalizarea acestor conflicte este dăunătoare și dăunează tuturor țărilor în cauză. Prin urmare, am solicitat tuturor țărilor să nu mai intervină în Libia, fie că sunt rușii, turcii sau alții ”, a explicat el. „Același lucru în Azerbaidjan”, „utilizarea sporită a capacităților militare turcești ne îngrijorează”.

Potrivit acestuia, „Europa și Statele Unite trebuie să colaboreze pentru a-l convinge pe Erdogan că astfel de acțiuni nu sunt în interesul poporului său”.

Un acord de pace a fost încheiat între Armenia și Azerbaidjan, sub egida Moscovei, pentru a pune capăt războiului pentru enclava Nagorno Karabakh. Dar este considerat umilitor pentru Armenia, deoarece acordă câștiguri teritoriale importante Azerbaidjanului.

„Există încă multe întrebări care necesită clarificări din partea rușilor, în ceea ce privește parametrii acestui acord și, în special, rolul turcilor”, a declarat un înalt oficial american reporterilor care călătoreau împreună cu Mike Pompeo.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul