Criteriul National

Pompierii militari salvează Constanţa de sub ape, aflată în voia capriciilor vremii…

Pompierii militari salvează Constanţa de sub ape, aflată în voia capriciilor vremii…
octombrie 08
09:48 2016

În urma cantităţilor mari de precipitaţii, în judeţul Constanţa au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenţia promptă a pompierilor pentru salvarea a şase persoane surprinse în autoturisme.

pompieri-inundatii-1-820x300

 

Mobilizarea a unui număr de 50 de pompieri militari cu 10 utilaje care au intervenit pentru salvarea persoanelor şi evacuarea apei din mai multe locuinţe situate în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari şi comuna Corbu de după revărsarea de ape din cursul nopţii trecute.

Din alte surse am aflat că o  persoană cu afecţiuni medicale a fost evacuată din casă şi transportată de către un echipaj SMURD la spital.

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanţa pe care l-am contactat am aflat că au fost înregistrate şi s-au primit aproximativ 55 de apeluri, care anunţau mai multe situaţii de urgenţă.

De altfel, ofiţerul de serviciu ne-a relatat faptul că pompierii militari au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţul Constanţa, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în mai puţin de  24 de ore.

constanta-sub-ape

Tot din aceleaşi surse am aflat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă în întreaga ţară.

Este îmbucurător şi dătătoare de speranţă ideea care se pune în practică.Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forţelor şi tehnicii de intervenţie la inundaţii de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa avertizărilor de vreme rea.

Oricum, într-un ocean plin de probleme şi revărsări de ape,  ajutorul şi promptitudinea acestor oameni au capacitatea de a ne ţine moralul, de a spera şi totodată de a le mulţumi, deoarece ei sunt cu adevărat eroii acestui oraş, care niciodată nu au dezamăgit!

Sursa foto : radioconstanta.rowww.mediafax.ro

Sinteza eveniment oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor şef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo