Criteriul National

Pompierii militari salvează Constanţa de sub ape, aflată în voia capriciilor vremii…

Pompierii militari salvează Constanţa de sub ape, aflată în voia capriciilor vremii…
octombrie 08
09:48 2016

În urma cantităţilor mari de precipitaţii, în judeţul Constanţa au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenţia promptă a pompierilor pentru salvarea a şase persoane surprinse în autoturisme.

pompieri-inundatii-1-820x300

 

Mobilizarea a unui număr de 50 de pompieri militari cu 10 utilaje care au intervenit pentru salvarea persoanelor şi evacuarea apei din mai multe locuinţe situate în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari şi comuna Corbu de după revărsarea de ape din cursul nopţii trecute.

Din alte surse am aflat că o  persoană cu afecţiuni medicale a fost evacuată din casă şi transportată de către un echipaj SMURD la spital.

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanţa pe care l-am contactat am aflat că au fost înregistrate şi s-au primit aproximativ 55 de apeluri, care anunţau mai multe situaţii de urgenţă.

De altfel, ofiţerul de serviciu ne-a relatat faptul că pompierii militari au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţul Constanţa, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în mai puţin de  24 de ore.

constanta-sub-ape

Tot din aceleaşi surse am aflat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă în întreaga ţară.

Este îmbucurător şi dătătoare de speranţă ideea care se pune în practică.Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forţelor şi tehnicii de intervenţie la inundaţii de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa avertizărilor de vreme rea.

Oricum, într-un ocean plin de probleme şi revărsări de ape,  ajutorul şi promptitudinea acestor oameni au capacitatea de a ne ţine moralul, de a spera şi totodată de a le mulţumi, deoarece ei sunt cu adevărat eroii acestui oraş, care niciodată nu au dezamăgit!

Sursa foto : radioconstanta.rowww.mediafax.ro

Sinteza eveniment oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor şef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro