Criteriul National

Ponta, mesaj pentru Firea: Sper că știe foarte bine cine a “înjunghiat-o” cu premeditare chiar din PSD – Politic

Ponta, mesaj pentru Firea: Sper că știe foarte bine cine a “înjunghiat-o” cu premeditare chiar din PSD – Politic
septembrie 29
13:46 2020
După Călin Popescu Tăriceanu, și Victor Ponta i-a răspuns Gabriele Firea, care a sugerat că pierdut competiția pentru Primăria Capitalei pentru că partide precum ALDE sau Pro România nu au sprijinit-o.

”Eu îmi recunosc greșelile – învăț din ele – și încerc să le îndrept! Nu am dat niciodată vină pe alții”, a scris Ponta pe Facebook.

”Experiența mea politică în PSD mi-a dovedit că întotdeauna loviturile au venit chiar din interior , chiar de la cei mai apropiați, chiar de la cei care îmi zâmbeau și îmi declarau public prietenia. Gabriela Firea e de prea mult timp în PSD că să nu fi învățat această regulă ( mai ales de când l-au exclus din PSD pe Premierul Sorin Grindeanu și pe noi cei care nu am vrut să dăm jos Guvernul PSD)! Dincolo de declarațiile publice politicianiste sper că știe foarte bine cine a “înjunghiat-o” cu premeditare chiar din PSD”, afirmă liderul Pro România

”Să dai vină pe PRO România sau pe Călin Popescu Tăriceanu ( chiar cu voturile noastre adunate tot pierdea)este doar o continuare a iluziilor și autoamagirilor care au dus la înfrângere!”, a mai spus Ponta.

Ce a spus Firea: „Dreapta s-a unit, avem trei partide – PNL, USR şi PLUS – care au susţinut acelaşi candidat (…) În zona centru-stânga nu s-a reuşit această coagulare a forţelor, au fost dezbinaţi – şi nu din vina mea – şi tocmai de aceea oameni care ar fi putut să pună umărul astfel încât echipa mea să-şi poată continua proiectele (…) au făcut tot ceea ce a ţinut de ei – acei oameni din centru şi centru-stânga – astfel încât să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepţi mai uşor anumite critici, (…) atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate (…), e mai dureros. (…) Unele dintre aceste personaje politice – şi aseară, şi azi dimineaţă – se plimbau prin platouri de televiziune, pe la partide, făceau declaraţii nonşalante.”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul