Criteriul National

Portugalia este noua campioană europeană la fotbal

Portugalia este noua campioană europeană la fotbal
iulie 11
04:18 2016

Echipa națională de fotbal a Portugaliei a cucerit titlul continental, după ce a câștigat finala Campionatului European în faţa reprezentativei țării gazdă, Franța.

portugalia-campioana-europeana

Fără vedeta Cristiano Ronaldo, care a fost accidentat după ceva mai mult de un sfert de oră de către Payet, lusitanii au rezistat eroic asaltului francez, avându-l portarul Rui Patricio în zi de grație.

Mai mult decât atât, ca în aproape toate meciurile, portughezii au beneficiat și de foarte multă la șansă, doar dacă amintim de  execuția lui Gignac din minutul 91.

Totuşi, extrem de bine organizați și stăpâni pe sine, în prelungiri i-au dominat tactic și moral pe jucătorii francezi, reușind să dea lovitura prin Eder în minutul 109, a cărui execuție de la peste 25 de metri s-a dovedit a fi decisivă.

140185_1

După golul portughez, francezii au acuzat șocul  iar ofensiva așteptată de către suporteri s-a dovedit a fi ineficientă.

Astfel că, la acest turneu final presărat cu surprize, outsiderii portughezi au reușit să ia acasă un trofeu pe care l-au pierdut în condiții similare, pe propriul teren, acum 12 ani.

5782b96b682ccfe4359e9dd2

În ceea ce privește Franța se poate afirma că a plătit tribut propriilor erori ofensive, dar și a celor defensive.Totul are o explicație,deoarece până la golul lui Eder, portarul Hugo Lloris s-a evidențiat tot printr-un dram de noroc în cela câteva situații clare, iminente de gol ale lusitanilor.

Ca o consolare, golgheterul acestei competiții -Gheata de Aur a fost desemnat jucătorul din Hexagon-Antoine Griezmann. Cu toate acestea, francezii nu se pot considera nedreptățiți, deoarece au fost depășiți de hotărârea și organizarea ireproșabilă a adversarilor.

finala-euro-2016-franta-si-portugalia-isi-disputa-trofeul-de-campioana-europeana-145512

Cu toate acestea, au trebuit să se recunoască învinși, contrar așteptărilor unei intregi națiuni cât și a cursului jocului din timpul regulamentar.

Turneul surprizelor și-a cunoscut astfel deznodământul potrivit: o Portugalie care s-a calificat în optimi de pe locul trei în grupa ei (smulgând un punct Ungariei) și care a câștigat un singur meci în timpul regulamentar (semifinala cu Țara Galilor) a refuzat titlul gazdelor și a pus  mâna pe primul mare trofeu continental din istoria sa.

sa-ots-211x213

De aceea, nu în ultimul rând, meritul final trebuie să îi aparţină selecţionerului Fernando Santos ce a condus o națională matură, disciplinată și pragmatică, dar și ocrotită mereu de șansă pe tot parcursul acestui turneu final.

Sursa foto : http:// google.com

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro