Criteriul National

Posibilitatea de avansare – un pas important in cariera

Posibilitatea de avansare – un pas important in cariera
septembrie 19
10:23 2017

Cei mai multi dintre angajati sunt motivati de posibilitatea de avansare in cadrul unei companii, nu doar de oferta salariala si mediul de lucru. In momentul in care ne angajam, cariera devine obiectivul principal pentru fiecare dintre noi, iar alegerea domeniului potrivit aptitudinilor si nivelului de educatie si experienta este cea mai buna solutie. In mod clar, de-a lungul timpului, fluctuatia domeniilor de munca au afectat dezvoltarea oamenilor, insa cel mai important lucru este capacitatea fiecaruia de a se adpta schimbarilor de pe piata muncii.

Posibilitatea de a avansa in cadrul unei echipei trebuie sa devina o certitudine, mai ales ca pana la urma indiferent de ventul lunar pe care il avem, ne dorim ceva mai mult de la locul de munca, iar o viata intreaga pe aceaiasi pozitie nu este posibil pentru niciunul dintre noi. Unele persoane aleg sa traiasca in anonimat, insa cele care au aptitudinile unui lider sunt greu de fidelizat si de mentinut in cadrul companiei. Salariul este cu siguranta partea cea mai motivanta, totusi in cazul tinerilor proapsat iesiti de pe bancile facultatii, mediul de lucru, siguranta aestuia, dar si lucrul in echipa si invatarea a cat mai multor lucruri noi devin criterii dupa care se ghideaza in alegerea unui loc de munca.

Experienta a devenit un must have pentru integrarea in piata muncii, insa exista si companii care nu privesc acest criteriu ca pe unul eliminatoriu, oferind posibilitatea de a te dezvolta in cadrul echipei, lucru care se intampla si aici. Cu toate ca din punct de vedere financiar, am accepta un loc de munca unde atmosfera nu este una chiar prielnica, in timp, cu totii ne indreptam spre domenii si locuri de munca care sa ne asigure o stare de confort atat din punct de vedere psihic cat si profesional. Echipa in care lucram sau managerul care ne coordoneaza activitatea ne influenteaza dezvoltarea din punct de vedere profesional, iar cei mai experimentati ajung sa puna pe primul loc alte aspecte, pe langa cele salariale.

Departamentul celor care se ocupa cu angajarea de personal a fost des criticat pe motivul ca unele specificatii sau task-uri nu sunt bine definite, iar in momentul in care ne angajam, ajungem la concluzia ca de fapt nu este un domeniu potrivit, de aceea in cadrul fiecarui interviu la care participam, este necesar sa solicitam cat mai multe informatii legate de activitatea pe care o vom desfasura pe termen mediu si lung.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo