Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! „Cu mască şi fără mască !”

POŞTA REDACŢIEI! „Cu mască şi fără mască !”
mai 29
16:28 2016
” Biblioteca ” Legătorului de cărţi 
 
biblioteca
   Fiecare om este o enigmă pentru ceilalţi , dar şi pentru el. Cauza Ascunsului din noi este dublă : pe de o parte, esenţa umană în sine şi, pe de altă parte,  aportul nostru ca actor al propriei noastre vieţi, jucând pe scena numită Pământ.
   Introducerea mi-a fost „oferită” de amintirea unui moment inedit, trăit cu ocazia unei vizite de afaceri la un „Legător de cărţi „.
 În camera de zi , numită sufragerie , avea ,pe un întreg perete ,o bibliotecă „de lux „, sute de cărţi fundamentale , româneşti şi străine, legate în piele, pe culori diferite pentru fiecare tematică.
 Mi-am exprimat admiraţia şi i-am cerut voie să răsfoiesc câteva cărţi ,despre care doar ştiam că există.
 
    Surpriză !
 
Gazda, de profesie legător de cărţi rare, mi-a sugerat că ar fi bine să nu umblu in „Bibliotecă” , pentru că s-ar putea să -mi schimb părerea despre el. Am insistat , şi, când am luat prima şi ultima „carte” am constatat că era doar coperta. Atunci am înţeles că „valoroasa bibliotecă ” era destinată doar celor care aveau frică de a se apropia de căţi !
 
   Cu amărăciune am realizat că lumea e plină de „Intelectuali” posesori a unor astfel de„Biblioteci” . 
„Bibliotecile” patentate de Legător sunt amăgitoare , atât pentru privitor , dar mai ales, pentru posesor.
 
   E bine, că din când în când, să ne oprim şi să facem inventarul la propria „BIBLIOTECA „, să punem cărţile vieţii noastre pe masă ,şi ,să mai „ardem”  acele cărţi care au doar copertă !

mask

 Descoperirea adevărului despre noi înşine ne va înlesni drumul pentru cunoaşterea celorlalţi, care nu sunt altceva decât ceea ce noi , cu simţurile şi mintea noastră, vedem în ei.
   Astăzi , „Biblioteca” legătorului de cărţi  a fost modernizată, o regăsim chiar şi în -SELFIE-ul  pe care unii îl publică la tot cartierul .
    Reducerea numarului „măştilor” va contribui la Regăsirea de sine , iar viaţa poate deveni adevărată şi frumoasă !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo