Criteriul National

POSTA REDACTIEI! „Daca am tăcea, pietrele ar vorbi!”

septembrie 26
16:34 2015

 

Acest material am dorit a-l publica ca o reactie venita din partea societatii civile! Ca ziar independent, fara sa oprim dreptul la libera exprimare garantat de Constitutia acestei tari , in numele intregului corp redactional aș dori să nu ajung sa- mi cer iertare dacă acest articol deranjează pe careva însă le mai reamintesc procentul de ortodocxsi declarati- 86 %!

De aceea, cu aceste considerente, va vom da citire unuia dintre cele mai interesante materiale oferite de catre un cititor al acestui ziar ce si a dorit sa nu si decline identitatea! Motivele cu adevarat palpabile se afla mai jos! Si sunt perfect pliate pe aceasta stare inrautatita a lucrurilor… Iar, concluziile si comentariile va vor apartine pe final!

 

Sf Cruce de Piatra  DSCF9119

 

 „Între BOR luptătoare și BOR triumfătoare, dusmanul omenirii- Diavolul a găsit calea cea mai scurtă să împace capra și varza vecinului
Mai avem încă puțin si încheiem un an de când s-a pornit cu acte în regulă acest turbat jihad declarat împotriva României.

Daca nu va vine sa credeti, va invit să ne reamintim împreuna :

Fara sa par tendentios, poate ca v-ati dat seama ca de atunci BOR se face că lucrează (ca în anii de dinainte de 1989). Nu vrea să iasă din CHILIE chiar dacă ar veni ARAFAT în persoană și ar striga la portavoce că arde chilia. Mă rog țara. În cel mai rău caz ar ieși la geam (ca în trecut) cu un comunicat…

Memento

Onor vicar VICENTIU PLOIESTEANU declara , in anul 2007 ca Patriarhul era intr-o stare deosebita de oboseala fizica si psihica din cauza mai multor nopti nedormite si din acest motiv l-a cautat pe prof. Ursea, dar acesta nu a raspuns. In aceste conditii, Patriarhul Teoctist nu l-a mai cautat si a optat pentru operatie.
Secretarul Sfantului Sinod a explicat ca Patriarhulsi de ce era epuizat Preafericitul intru pomenire Parintele nostru Teoctist. Venit dupa o suferinta de aproape doua luni care ii dadea stari de oboseala, de epuizare fizica si psihica si, in aceste conditii, pe 27 iulie, a dorit neaparat sa discute cu prof.dr. Ionel Sinescu pentru a-l consulta in legatura cu o eventuala interventie chirurgicala.

Iar daca nu va vine a crede, accesati aici cu interes si aveti de unde anume va informa.
Dar pe semne ca ursul are coada scurta și degeaba lătra CÂINII. Da, dar CÂINII care i-au îmblânzit nu demult timp SFÎNTUL ANDREI prin DOBROGEA sau SCIȚIA MINOR. Iar acum pe aceștia care lupta pe strazivor să-i extermine. La indicațiile ex-masonului si ex-presedintelui Bush în 2008.

Ba, mai mult acesti conducatori , acesti parveniti neaga faptul ca nu exista CIP, CARD DE SANATATE, nu plătesc impozit pe… lătrat bla, bla, bla ca noi MIRENII… pardon ADORMIȚII.( majoritatea inerta sedata si setata…) 
Dar sa revenim la „caprele” noastre nu întâmplător strecurate strategic printre mioare. Cum spuneam mai sus unele fețe bisericești uită de MARTIRAJUL SFINȚILOR BRÂNCOVENI și îi lasă pe unii sa afirme  că musulmanii nu sunt periculoși venind in ROMÂNIA sub statutul de refugiat.

Pentru justete o sa va aduc aminte de un episod recent!

Părintele Eugen Tănăsescu din Arhiepiscopia Tomisului, blogger „Adevărul“, cunoaşte foarte bine comunitatea musulmană. Dobrogean get-beget, originar din Medgidia, preotul a crescut cu pilda primarului Kemal Agi Amet, musulmanul care a cerut bani pentru biserica ortodoxă a românilor.

În anul 1898, tătarul a mers la Tache Ionescu, care era atunci ministrul Culturii  i-a bătut obrazul: „Domn menistră, la mine primar Medgidia este. Acolo ai început biserica pentru creştini, ai făcut temelia, ama parai pusin şi nu putem merge mai departe! Treba dau ajutor ispraim a la biserica!“. Ministrul Tache Ionescu a încercat să-i explice că nu sunt bani, dar Kemal l-a oprit: „La mine tatar şi musulman este, la tine ruman şi cristian este. La mine vrei facem biserica Medgidia, la tine nu vrei? Ruşine, bre, aman, aman!“.

Datorită primarului musulman, creştinii din Medgidia au avut prima biserică ortodoxă în care să se închine. Primarul a primit pentru biserică vreo 10.000 de lei, o avere pe atunci. Adică un musulman s-a zbătut pentru o biserică ortodoxă, deoarece şi-a înţeles responsabilitatea de primar. Eu am slujit în acea biserică, am buni prieteni turci, unii chiar mă invită să le binecuvântez casa, semn că toleranţa poate naşte armonie socială. Iar Dobrogea poate fi oricând dată exemplu. 

Reamintesc cititorilor faptul ca cea mai mare moschee din România se află la Constanţa, în zona peninsulară a oraşului, şi are o istorie extraordinară. Piatra de temelie a fost pusă la 24 iunie 1910, la dorinţa Regelui Carol I, în semn de preţuire pentru „loiala comunitate musulmană“. Lăcaşul de cult nu are doar valoare spirituală, ci şi tehnică: este prima construcţie din beton armat din România. La inaugurarea de la 31 mai 1913, la care au fost prezenţi  Regelui Carol I şi Regina Elisabeta, s-a petrecut un moment emblematic: moscheea a fost botezată „Carol I“, arătând recunoştinţa musulmanilor pentru domnitorul care le-a făcut un asemenea dar. Numele-simbol a fost păstrat până în zilele noastre.
 Iar ca sa aveti tabloul complet, vreau sa va mai spun inca ceva…Patriarhian a condamnat gestul cetăţeanului bucureştean care a încercat să descurajeze comunitatea musulmană din Bucureşti în intenţia ei de a-şi construi un lăcaş de cult, profanând cu carne de porc terenul alocat de Guvernul României pentru o moschee. Gestul catalogat anberant ca regretabil, chiar dacă izolat, denotă lipsă de respect şi toleranţă faţă de credinţa şi tradiţia unei comunităţi religioase. „O astfel de provocare poate oricând avea drept consecinţă o iniţiativă similară asupra unei comunităţi ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părţi ale lumii unde se află români. În contextul lumii de azi, este uşor să provocăm conflicte, cu consecinţe imprevizibile, dar e mai înţelept să le evităm. Patriarhia Română respinge orice formă de discriminare şi îndeamnă la respect, înţelegere şi toleranţă faţă de cei de alt neam, cultură şi credinţă, deoarece, potrivit legii, cultele religioase trebuie să fie promotoare ale păcii sociale“, au anunţat reprezentanţii Patriarhiei Române într-un comunicat de presă.

După cum relateaza Sfanta Evanghelie dupa Luca, de la capitolul XIX :
39. Dar unii farisei din mulţime au zis către El: Învăţătorule, ceartă-ţi ucenicii.
40. Şi El, răspunzând, a zis: Zic vouă: Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga.
41. Şi când S-a apropiat, văzând cetatea, a plâns pentru ea, zicând:
42. Dacă ai fi cunoscut şi tu, în ziua aceasta, cele ce sunt spre pacea ta! Dar acum ascunse sunt de ochii tăi.
43. Căci vor veni zile peste tine, când duşmanii tăi vor săpa şanţ în jurul tău şi te vor împresura şi te vor strâmtora din toate părţile.
44. Şi te vor face una cu pământul, şi pe fiii tăi care sunt în tine, şi nu vor lăsa în tine piatră pe piatră pentru că nu ai cunoscut vremea cercetării tale.
45. Şi intrând în templu, a început să scoată pe cei ce vindeau şi cumpărau în el.
46. Zicându-le: Scris este: „Şi va fi casa Mea casă de rugăciune”; dar voi aţi făcut din ea peşteră de tâlhari.
47. Şi era în fiecare zi în templu şi învăţa. Dar arhiereii şi cărturarii şi fruntaşii poporului căutau să-L piardă.
48. Şi nu găseau ce să-I facă, căci tot poporul se ţinea după El, ascultându-L.

Nu întâmplător am ales acest pasaj din Sf. Evanghelie care tocmai o trăim în aceste zile în ROMÂNIA. 

SfinteleCruci-1

De aceea,in ROMÂNIA până și pietrele vorbesc de PĂMÂNTUL APOSTOLIC. Si, in numele atator sfinti, in numele atator stramosi ce si-au dat viata pentru credinta, ar fi cazul sa NU ACCEPTAM asemenea situatii deranjante, blasfemiatoare! „

                                          Partizanu’

Surse foto : http://www.dervent.ro/, https://www.facebook.com/george.roncea?fref=photo

Redactarea, corectarea, prezentarea si imbogatirea materialului a fost efectuata de catre Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-sef al ziarului Criteriul National 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

  1. Ecaterina
    Ecaterina septembrie 28, 08:04

    Bravo Partizane. Aștept și alte articole. Iar ideea imprimarii pietrelor cu numele pușcăriilor și lagărelor (nu le pot numi altfel, datorită regimului și scopului lor) din România este genială. De ar mai fi câțiva ca tine, iohoho, lipitorile și zombii ar fugi mâncând pământul. Doamne ajută!

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo