Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! De la ce-i posibil… la ce e necesar!

POŞTA REDACŢIEI! De la ce-i posibil… la ce e necesar!
aprilie 18
11:34 2016
De la ce-i POSIBIL  –  la ce e NECESAR!
 
Francisc
   Griji , nevoi, erori, plecări, reveniri, desparţiri, succes, eşec, deplin, preaplin, dorinţe, voinţe, putinţă, neputinţă, posibilităţi, necesităţi…
Toate acestea şi altele le multiplicăm neîncetat, ca o încercare a Norocului. Ţinem morţis să vedem limitele posibilului. Nu mai facem distincţie între ce-i necesar şi ce poate omul să facă.
    Cu toţii stim ca mintea noastră nu stă un pic în loc. Frământă şi refrământă gândurile- dorinţele pe care noi le fabricăm !
Rar ne întrebăm : Cui foloseşte această frământare continuă ?
 
Raspunsul ni-l ofera VIAŢA :  Când  credem că suntem pe cai mari, ne dă lovitura! 
 
 Pe zi ce trece suntem mai agitaţi, mai nefericiţi , dar vrem mai mult !
 
          Ce-i de făcut ?
 
   Să ne stea Mintea-n loc !
Aşa o blocăm să ne mai mintă . 
 
Fii tu stăpânul voinţei ! Hotărârile luate până-n prezent nu erau ale tale. Te comparai cu alţii şi în tine creştea ambiţia să le arăţi că eşti mai tare .
  Cu ce te-ai ales ? 
Bunuri materiale multe , fără număr, dar răvăşit sufleteşte şi mereu în căutare de „ceva nou”. Practic te afundai mai mult în suferinţă, pozând în Fericit .
  Ai crezut că VIAŢA e ca o afacere, uitând că afacerile mai şi falimentează!
   Vine o vreme când ajungi să te trezeşti şi să spui : Aşa nu mai merge ! Ce-mi trebuie cu adevărat ?
 
Am făcut şi adunat averi , practic tot ce-a fost posibil, dar tot nefericit sunt. Înseamnă că am depăşit măsura, am confundat NECESARUL cu POSIBILUL .
 
Din punct de vedere material erau suficiente şi necesare trei lucruri : locuinţă, îmbrăcăminte şi hrană. Eu n-am ramas doar la aceste, am adăugat mereu bunuri,  plăceri, exagerări , risipindu-mă complet.
   Să vă exemplific!
Cu banii mulţi câştigaţi (nu spun cum) mi-am facut „Palat” şi am cautat faimă . Afacerile n-au mai mers, bani pentru ” Palat”nu mai sunt şi , am văzut că pot trai bine şi-n două camere. Atât îmi este necesar pentru a trăi omeneşte !
 
   E timpul SCHIMBĂRII !
 
Nu-i prea târziu ! Poţi lichida „Palatul” şi să te retragi într-o locuinţă modestă! De aceea, nu mai da Minţii de lucru atâtea şi atâtea dorinţe deşarte , CI îngrijeşte-te de SUFLETUL tău, singurul care contează !
 
    Distinge între NECESAR şi Posibil !
Sursa foto : cuvintecelebre.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo