Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! De la ce-i posibil… la ce e necesar!

POŞTA REDACŢIEI! De la ce-i posibil… la ce e necesar!
aprilie 18
11:34 2016
De la ce-i POSIBIL  –  la ce e NECESAR!
 
Francisc
   Griji , nevoi, erori, plecări, reveniri, desparţiri, succes, eşec, deplin, preaplin, dorinţe, voinţe, putinţă, neputinţă, posibilităţi, necesităţi…
Toate acestea şi altele le multiplicăm neîncetat, ca o încercare a Norocului. Ţinem morţis să vedem limitele posibilului. Nu mai facem distincţie între ce-i necesar şi ce poate omul să facă.
    Cu toţii stim ca mintea noastră nu stă un pic în loc. Frământă şi refrământă gândurile- dorinţele pe care noi le fabricăm !
Rar ne întrebăm : Cui foloseşte această frământare continuă ?
 
Raspunsul ni-l ofera VIAŢA :  Când  credem că suntem pe cai mari, ne dă lovitura! 
 
 Pe zi ce trece suntem mai agitaţi, mai nefericiţi , dar vrem mai mult !
 
          Ce-i de făcut ?
 
   Să ne stea Mintea-n loc !
Aşa o blocăm să ne mai mintă . 
 
Fii tu stăpânul voinţei ! Hotărârile luate până-n prezent nu erau ale tale. Te comparai cu alţii şi în tine creştea ambiţia să le arăţi că eşti mai tare .
  Cu ce te-ai ales ? 
Bunuri materiale multe , fără număr, dar răvăşit sufleteşte şi mereu în căutare de „ceva nou”. Practic te afundai mai mult în suferinţă, pozând în Fericit .
  Ai crezut că VIAŢA e ca o afacere, uitând că afacerile mai şi falimentează!
   Vine o vreme când ajungi să te trezeşti şi să spui : Aşa nu mai merge ! Ce-mi trebuie cu adevărat ?
 
Am făcut şi adunat averi , practic tot ce-a fost posibil, dar tot nefericit sunt. Înseamnă că am depăşit măsura, am confundat NECESARUL cu POSIBILUL .
 
Din punct de vedere material erau suficiente şi necesare trei lucruri : locuinţă, îmbrăcăminte şi hrană. Eu n-am ramas doar la aceste, am adăugat mereu bunuri,  plăceri, exagerări , risipindu-mă complet.
   Să vă exemplific!
Cu banii mulţi câştigaţi (nu spun cum) mi-am facut „Palat” şi am cautat faimă . Afacerile n-au mai mers, bani pentru ” Palat”nu mai sunt şi , am văzut că pot trai bine şi-n două camere. Atât îmi este necesar pentru a trăi omeneşte !
 
   E timpul SCHIMBĂRII !
 
Nu-i prea târziu ! Poţi lichida „Palatul” şi să te retragi într-o locuinţă modestă! De aceea, nu mai da Minţii de lucru atâtea şi atâtea dorinţe deşarte , CI îngrijeşte-te de SUFLETUL tău, singurul care contează !
 
    Distinge între NECESAR şi Posibil !
Sursa foto : cuvintecelebre.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro