Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! „O nouă NORMALITATE !”

POŞTA REDACŢIEI! „O nouă NORMALITATE !”
iunie 02
09:27 2016
O Nouă NORMALITATE !
Normalitate
 
   Cand veti ciţi rubrica o să vă întrebaţi : De ce continui să vă trimit scrisori ?
    Vă scriu pentru că simt că am ceva important şi simplu să vă spun, de la suflet la suflet, ştiind că voi nu aveţi timp să reflectaţi la probleme simple , aşa cum par cele pe care le trăim.
    Experienţele multiple şi variate, dublate de o înţelegere a semniţicatiei , sunt martorii mei , care mă îndeamnă a vă transmite adevăruri verificate prin suferinţă, umilinţă, muncă multă şi curajul de a face, finalizate prin Bucuria de a fi învăţat cât mai mult. Am înţeles că mai întâi sunt greutăţile şi numai dupa aceea vine succesul !
    Trăim într-o lume „anormală ” în raport cu ceea ce am învăţat în familie, la şcoală, în societate. Chiar tineri fiind mulţi dintre voi, vă este greu să faceti slalom prin noianul de informaţii, iar găsirea cuvântului „Cheie ” este deja o performanţă.
 
   Nu exista Cursuri de integrare în Realitate . Realitatea este ceva în afara puterilor noastre. Nu trebuie să violentăm Realităţile , CI sa le înţelegem şi să ne adaptăm conduita !
 
    Suntem într-o epocă istorică total diferită, în care seminţele altei Lumi au fost de mult semănate, în multe locuri şi în milioane de minţi au răsărit şi sunt în plină dezvoltare.
 
   Se lucrează la Noua Normalitate !
 
E timpul să ne întrebăm ce trebuie să facem pentru a nu rămâne pe dinafară. 
Vom fi şi noi în această ” Normalitate” , însă pe ce loc şi cu ce rol .
    Înăţarea noului rol cât mai onorabil, este o chestiune individuală.
Reţeta pe care o aplic şi da rezultate este următoarea : 
   Prin muncă asiduă şi selectivă acumulez cât mai multă cunoaştere despre Lumea în care trăim, de la noi şi de oriunde, şi mă străduiesc să înţeleg ceea ce se întâmplă.
 
   Fără a înţelege Realităţile în care trăim şi pe cele care vin peste noi, fără să ne întrebe, ne va fi imposibil , peste 5-10 ani, să ne integrăm în noile structuri ale Noii Normalităţi mondiale,aflată în plină desfăşurare, oricâte diplome şi doctorate am deţine.
 
    Sper că foarte mulţi să treacă la starea de Observator al lumii, să se întrebe, să caute răspunsuri şi să înţeleagă că Schimbarea este esenţa Vieţii .
Sursa foto : feriteglas.net
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo