Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! „O nouă NORMALITATE !”

POŞTA REDACŢIEI! „O nouă NORMALITATE !”
iunie 02
09:27 2016
O Nouă NORMALITATE !
Normalitate
 
   Cand veti ciţi rubrica o să vă întrebaţi : De ce continui să vă trimit scrisori ?
    Vă scriu pentru că simt că am ceva important şi simplu să vă spun, de la suflet la suflet, ştiind că voi nu aveţi timp să reflectaţi la probleme simple , aşa cum par cele pe care le trăim.
    Experienţele multiple şi variate, dublate de o înţelegere a semniţicatiei , sunt martorii mei , care mă îndeamnă a vă transmite adevăruri verificate prin suferinţă, umilinţă, muncă multă şi curajul de a face, finalizate prin Bucuria de a fi învăţat cât mai mult. Am înţeles că mai întâi sunt greutăţile şi numai dupa aceea vine succesul !
    Trăim într-o lume „anormală ” în raport cu ceea ce am învăţat în familie, la şcoală, în societate. Chiar tineri fiind mulţi dintre voi, vă este greu să faceti slalom prin noianul de informaţii, iar găsirea cuvântului „Cheie ” este deja o performanţă.
 
   Nu exista Cursuri de integrare în Realitate . Realitatea este ceva în afara puterilor noastre. Nu trebuie să violentăm Realităţile , CI sa le înţelegem şi să ne adaptăm conduita !
 
    Suntem într-o epocă istorică total diferită, în care seminţele altei Lumi au fost de mult semănate, în multe locuri şi în milioane de minţi au răsărit şi sunt în plină dezvoltare.
 
   Se lucrează la Noua Normalitate !
 
E timpul să ne întrebăm ce trebuie să facem pentru a nu rămâne pe dinafară. 
Vom fi şi noi în această ” Normalitate” , însă pe ce loc şi cu ce rol .
    Înăţarea noului rol cât mai onorabil, este o chestiune individuală.
Reţeta pe care o aplic şi da rezultate este următoarea : 
   Prin muncă asiduă şi selectivă acumulez cât mai multă cunoaştere despre Lumea în care trăim, de la noi şi de oriunde, şi mă străduiesc să înţeleg ceea ce se întâmplă.
 
   Fără a înţelege Realităţile în care trăim şi pe cele care vin peste noi, fără să ne întrebe, ne va fi imposibil , peste 5-10 ani, să ne integrăm în noile structuri ale Noii Normalităţi mondiale,aflată în plină desfăşurare, oricâte diplome şi doctorate am deţine.
 
    Sper că foarte mulţi să treacă la starea de Observator al lumii, să se întrebe, să caute răspunsuri şi să înţeleagă că Schimbarea este esenţa Vieţii .
Sursa foto : feriteglas.net
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro