Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! Opinia unui cercetător vis a vis de reacţia Ambasadei Germaniei!

POŞTA REDACŢIEI! Opinia unui cercetător vis a vis de reacţia Ambasadei Germaniei!
august 10
19:41 2016

a

Am primit de la domnul Alberto Rodrigues cercetător în ştiinţe economice şi digitale un text deosebit de interesant şi am considerat că este cât se poate de actual. De aceea, cu permisiunea dumneavoastră dar şi cu acceptul Ambasadelor Germaniei şi U.S.A. vă vom prezenta acest material.

Întrucât domnia sa îşi exprimă opinia şi o argumentează, considerăm de la bun început să vă avertizăm că punctul de vedere este contradictoriu celor prezentate de către instituţiile diplomatice, reprezentante de către statul şi guvernul german !

w

” Atrag atenţia că în calitate de cercetator eu sunt exact ca şi un doctor care nu poate vedea că un pacient are cancer şi să spună că este perfect sănătos înainte să redactez conţinutul acestui mesaj. Ca să pot să-i introduc pe cititori în contextul în care au fost scrise voi extrage pasaj dintr-un text ce a fost publicat de către Ambasada Germaniei la data de 3 August

„Chestionarul actual arată că firmele germane au în continuare încredere în România ca amplasament investițional și privesc încrezătoare spre viitor, ceea ce parțial poate fi determinat și de noul Guvern, care și-a început activitatea în 2015. Încrederea în acest guvern a crescut și o dată cu ea speranța că vor fi luate acele măsuri necesare pentru continuarea reformelor. „

ACUM ÎN CALITATE DE CERCETĂTOR ÎN ŞTIINŢELE ECONOMICE ŞI DIGITALE VĂ SPUN URMĂTOARELE… Guvernul care a fost instalat după tragedia de la Colectiv este iresponsabil şi incompetent. Datorită nepriceperii lor, România a pierdut zeci de miliarde de euro .Oricând pot să prezint o serie de proiecte prioritare care nu a fost implementaet de un astfel de Guvern şi să demontrez cu cifre pagubele pe care România le a avut din cauza incompetenţei şi iresponsabilităţii unui astfel de guvern .Ca de exemplu,  încă din luna martie trebuiau elaborate proiecte care să contribuie la atragere turiştilor în extrasezon şi crearea de locuri de muncă atât la munte cât şi la mare. Pe lângă astfel de proiecte, trebuie făcute cele necesare ca în diverse wekenduri din lunile Mai, Iunie, sfârşit de August  dar şi Septembrie şi chiar Octombrie turiştii să-şi dorească să participe la anumite proiecte de tip TIKSE.

-

Astfel de proiecte ar oferi României posibilitatea să atragă zeci de milioane de euro cofinanţare din partea UE. Din păcate, aşa cum arată în realitate acest guvern care a ajuns să fie laudat de către Ambasada Germaniei  nu numai că nu a realizat proiecte despre care vorbesc ei, dar nu a implementat nici alte programe care puteau atrage sute de milioane de euro şi să creeze locuri de muncă.

Întrucât o astfel de „gaşcă ” de incompetenţi în loc să fie ridicată cu cătuşe de la Palatul  Victoria şi să fie duşi  acolo unde poate să răspundă penal pentru astfel de probeme care aduc prejudicii de sute de milioane de euro, este lăudat de către Ambasada Germaniei, am decis să redactez acest text care îmi doresc să ajungă să fie cunoscut şi publicat atât pe platforma digitală a Ambasadei Germaniei cât şi a Statelor Unite .

Având în vedere că anul 2017 a fost declarat Anul Turismului sustenabil, înainte ca Ambasada Germaniei să laude un astfel de guvern incompetent şi iresponsabil ,ar trebuie să-i fi întrebat următoarele.

v 2

Întrucât Dunarea izvorăşte din munţii Pădurea Neagră din Germania în regiunea Stuttgart iar se revarsă în Dobrogea, în contextul mult aşteptatului an sustenabil al turismului Guvernul României avea obligaţia ca, încă din luna Februarie 2016 să înceapă să facă toate cele necesare ca să poată profita de o astfel de conjunctură.Ţinând cont că nici până acum iresponsabilii şi incompetenţii de la Palatul Victoria nu au făcut nimic din ce trebuia, în loc să fie lăudaţi de o aşa manieră publică de către Ambasada Germaniei, ar fi trebuit măcar atenţionaţi.

Am urmărit” pas cu pas ” ceea ce s-a întâmplat după tragedia de la Colectiv, setul de bâşbâieli, de anchete împotmolite cât şi neputinţa oficialităâilor de a avea demnitate,onoare în a rezolva acest tragic caz. Mai mult decât atât, am rămas stupefiat de inoerenţa şi ineficienţa (dacă maie este cazul de a reaminti) propunerea legilor de către domnul preşedinte al României- Klauss Iohannis care permite jaful electoral şi introducerea în Parlamentul acestei ţări a unor „acoperiţi” care să voteze cum trebuie…

În altă ordine de idei, dacă se va dori pot sa prezint peste 70 de pagini cu proiecte prioritare ce trebuia implementate de către Guvernul României încă din luna Februarie 2016 şi care nu au fost făcute.

v

Considerând că textul ce a fost publicat cu astfel de laude a fost scris în limba Germană iar apoi la traducere a existat un translator şi o traducere ” profesionistă „ca atunci cu vizita preşedintelui Germaniei în care mulţi din mass-media au sesizat  eroare de traducere , închei acest material  reamintind faptul că Ambasada Germaniei reprezintă interesele statului şi Guvernului German iar Angela Merkel niciodată nu va fi de acord cu reprezentanţii lor diplomatici să încurajeze şi să susţnă un guvern iresponsabil şi incompetent cum este cel care se află şi stă pe degeaba la Palatul Victoria,Angela Merkel nu va încuraja şi suţine NICIODATĂ vreun  gurvern care nu îşi face atribuţiunile sale de serviciu şi ca rezultat negativ aduce pagube de miliarde de euro…”

Sursa foto https://www.youtube.com, www.mediafax.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului cercetător Alberto Rodrigues pentru acest material!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo