Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! Opinia unui cercetător vis a vis de reacţia Ambasadei Germaniei!

POŞTA REDACŢIEI! Opinia unui cercetător vis a vis de reacţia Ambasadei Germaniei!
august 10
19:41 2016

a

Am primit de la domnul Alberto Rodrigues cercetător în ştiinţe economice şi digitale un text deosebit de interesant şi am considerat că este cât se poate de actual. De aceea, cu permisiunea dumneavoastră dar şi cu acceptul Ambasadelor Germaniei şi U.S.A. vă vom prezenta acest material.

Întrucât domnia sa îşi exprimă opinia şi o argumentează, considerăm de la bun început să vă avertizăm că punctul de vedere este contradictoriu celor prezentate de către instituţiile diplomatice, reprezentante de către statul şi guvernul german !

w

” Atrag atenţia că în calitate de cercetator eu sunt exact ca şi un doctor care nu poate vedea că un pacient are cancer şi să spună că este perfect sănătos înainte să redactez conţinutul acestui mesaj. Ca să pot să-i introduc pe cititori în contextul în care au fost scrise voi extrage pasaj dintr-un text ce a fost publicat de către Ambasada Germaniei la data de 3 August

„Chestionarul actual arată că firmele germane au în continuare încredere în România ca amplasament investițional și privesc încrezătoare spre viitor, ceea ce parțial poate fi determinat și de noul Guvern, care și-a început activitatea în 2015. Încrederea în acest guvern a crescut și o dată cu ea speranța că vor fi luate acele măsuri necesare pentru continuarea reformelor. „

ACUM ÎN CALITATE DE CERCETĂTOR ÎN ŞTIINŢELE ECONOMICE ŞI DIGITALE VĂ SPUN URMĂTOARELE… Guvernul care a fost instalat după tragedia de la Colectiv este iresponsabil şi incompetent. Datorită nepriceperii lor, România a pierdut zeci de miliarde de euro .Oricând pot să prezint o serie de proiecte prioritare care nu a fost implementaet de un astfel de Guvern şi să demontrez cu cifre pagubele pe care România le a avut din cauza incompetenţei şi iresponsabilităţii unui astfel de guvern .Ca de exemplu,  încă din luna martie trebuiau elaborate proiecte care să contribuie la atragere turiştilor în extrasezon şi crearea de locuri de muncă atât la munte cât şi la mare. Pe lângă astfel de proiecte, trebuie făcute cele necesare ca în diverse wekenduri din lunile Mai, Iunie, sfârşit de August  dar şi Septembrie şi chiar Octombrie turiştii să-şi dorească să participe la anumite proiecte de tip TIKSE.

-

Astfel de proiecte ar oferi României posibilitatea să atragă zeci de milioane de euro cofinanţare din partea UE. Din păcate, aşa cum arată în realitate acest guvern care a ajuns să fie laudat de către Ambasada Germaniei  nu numai că nu a realizat proiecte despre care vorbesc ei, dar nu a implementat nici alte programe care puteau atrage sute de milioane de euro şi să creeze locuri de muncă.

Întrucât o astfel de „gaşcă ” de incompetenţi în loc să fie ridicată cu cătuşe de la Palatul  Victoria şi să fie duşi  acolo unde poate să răspundă penal pentru astfel de probeme care aduc prejudicii de sute de milioane de euro, este lăudat de către Ambasada Germaniei, am decis să redactez acest text care îmi doresc să ajungă să fie cunoscut şi publicat atât pe platforma digitală a Ambasadei Germaniei cât şi a Statelor Unite .

Având în vedere că anul 2017 a fost declarat Anul Turismului sustenabil, înainte ca Ambasada Germaniei să laude un astfel de guvern incompetent şi iresponsabil ,ar trebuie să-i fi întrebat următoarele.

v 2

Întrucât Dunarea izvorăşte din munţii Pădurea Neagră din Germania în regiunea Stuttgart iar se revarsă în Dobrogea, în contextul mult aşteptatului an sustenabil al turismului Guvernul României avea obligaţia ca, încă din luna Februarie 2016 să înceapă să facă toate cele necesare ca să poată profita de o astfel de conjunctură.Ţinând cont că nici până acum iresponsabilii şi incompetenţii de la Palatul Victoria nu au făcut nimic din ce trebuia, în loc să fie lăudaţi de o aşa manieră publică de către Ambasada Germaniei, ar fi trebuit măcar atenţionaţi.

Am urmărit” pas cu pas ” ceea ce s-a întâmplat după tragedia de la Colectiv, setul de bâşbâieli, de anchete împotmolite cât şi neputinţa oficialităâilor de a avea demnitate,onoare în a rezolva acest tragic caz. Mai mult decât atât, am rămas stupefiat de inoerenţa şi ineficienţa (dacă maie este cazul de a reaminti) propunerea legilor de către domnul preşedinte al României- Klauss Iohannis care permite jaful electoral şi introducerea în Parlamentul acestei ţări a unor „acoperiţi” care să voteze cum trebuie…

În altă ordine de idei, dacă se va dori pot sa prezint peste 70 de pagini cu proiecte prioritare ce trebuia implementate de către Guvernul României încă din luna Februarie 2016 şi care nu au fost făcute.

v

Considerând că textul ce a fost publicat cu astfel de laude a fost scris în limba Germană iar apoi la traducere a existat un translator şi o traducere ” profesionistă „ca atunci cu vizita preşedintelui Germaniei în care mulţi din mass-media au sesizat  eroare de traducere , închei acest material  reamintind faptul că Ambasada Germaniei reprezintă interesele statului şi Guvernului German iar Angela Merkel niciodată nu va fi de acord cu reprezentanţii lor diplomatici să încurajeze şi să susţnă un guvern iresponsabil şi incompetent cum este cel care se află şi stă pe degeaba la Palatul Victoria,Angela Merkel nu va încuraja şi suţine NICIODATĂ vreun  gurvern care nu îşi face atribuţiunile sale de serviciu şi ca rezultat negativ aduce pagube de miliarde de euro…”

Sursa foto https://www.youtube.com, www.mediafax.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului cercetător Alberto Rodrigues pentru acest material!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro