Criteriul National

POȘTA REDACȚIEI! Scrisoarea deschisă a unui Asigurat Neasigurat

POȘTA REDACȚIEI! Scrisoarea deschisă a unui Asigurat Neasigurat
mai 23
12:37 2016
          

hexi

            Dezinfectanții  – agenți ai infecțiilor letale!

 
 
    Moartea năprasnică a administratorului principalilor furnizori de „apă chioară” este folosită din plin pentru a distrage atenția de la pericolul real și virtual care s-a derulat cu știință ,ani în șir, cu apă prezentată drept dezinfectant. Se vrea să nu mai vedem pădurea din cauza frunzelor copacilor!
 
  Cât de inconstienți ne cred !
 
Cum să trecem cu vederea gravitatea extremă a faptelor celor care :
   – au inițiat;
  – au organizat;
  – au desfășurat efectiv activități de achiziție, de distribuire si folosire a unor lichide -etichetate „dezinfectanți”;
   -au ajutat în orice mod la infectarea oamenilor;
   – au tăcut , adica au tăinuit, ceea ce vedeau zilnic;
   – s-au limitat la a informa repetat , deși consecințele se agravau , în loc să se schimbe mijloacele de acțiune etc
 
   Suntem la o grea cumpănă. GUVERNUL , Prim-Ministru, n-are timp să aștepte anchete și vinovați !
 
   Se impune trecerea urgentă la acțiune pentru stoparea infecțiilor și reglementarea prin O.U.G a acestui sector vital pentru oameni !
 
     Cine sunt VINOVAȚII ? 
 
Toți cei care au avut legătura cu producerea, achiziționarea și folosirea practică a acestor produse !
Ca de exemplu :
  Sora-șefă de secție nu este mai puțin vinovată , cel puțin etic, moral, decât medicul-șef de secție, decât infirmiera sau directorul spitalului. Toți foloseau lichidul numit dezinfectant. Dacă nu poți să faci deosebirea dintre un dezinfectant și apă… e foarte grav! Toți sunt vinovați moral pentru că s-au facut că nu văd, de teamă, din interes, din lașitate…. Sub ochii și pe mâinile lor „curgea” acest lichid care îmbolnăvea și, în multe cazuri, era cauza reală a decesului.
O să mai constatăm cu întârziere și o altă cauză „ajutătoare”  a infecțiilor din spitale : prezența ,ca în piață, a vizitatorilor ( contra cost !) peste tot, inclusiv în secțiile de terapie intensivă !
  Ce să credem? Personalul medical ȘTIE atât cât VEDE !
 
   De penali se va ocupa Parchetul. 
Pentru normalizarea Sistemului Medical,  să acționeze imediat Guvernul !
 
   Ne aflăm într-o situație extremă , care impune măsuri radicale !
WARNING
 
  Nu mai putem înghiți că „Partidul” să fie în continuare cheia rezolvării acestei crize profunde în societatea noastră ! Oamenii „garantați” de Partid și-au dovedit incompetența .
 
  Depolitizați, cel puțin în acest caz , măsurile ce se impun, rezistând la presiunea  grupurilor de interese!
   Adoptarea O.U G n-are nevoie de consultări politice. Vrem ca acest Guvern să-și demonstreze competența prin fapte  !
  Rugăm pe Domnul Prim-Ministru să informeze cetățenii despre măsurile luate ! 
Sursa document : societatea_civica@ yahoo.com
   
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material. Ne asumăm dreptul ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo