Criteriul National

POŞTA REDACŢIEI! „Scrisoarea optimistă!”

POŞTA REDACŢIEI! „Scrisoarea optimistă!”
iunie 05
16:58 2016
Vreau să spun şi Mâine – AZI !
o
 
   Din când în când, avem nevoie de o rază de Soare care să ne atingă direct în creştetul capului ,ca o mângâiere părintească , ca un îndemn să deschidem ochii mari şi să privim în jur.
  Numai atunci când suntem binecuvântaţi  cu un astfel de Semnal , revenim la viaţa adevărată , cu soare şi nori! 
 
 Cele spuse par a fi o chestiune a unui visător care n-are ce face .
 
Da, aşa văd cei care insistă să trăiască în cenuşiu, care îşi imaginează că Bucuria vieţii este dată de mari realizari materiale şi satisfacerea orgoliului  nemăsurat.
   Aceştia s-au contopit cu supărarea, mândria şi egoismul şi, aceste stări, invită tristeţile la ei, ca şi cum ar fi sfârşitul lumii.
 
   Pentru cei ce ştiu şi vor să facă, lasă inima deschisă şi au mereu visul „la purtător”. Înţeleg suferinţa ca o şcoală , învaţă din greşeli şi nu dispera. Întotdeauna, după ploaie vine soare ! Mai ştiu că cel mai bun prieten se află ascuns în fiecare dintre noi, e nevoie numai de voinţă şi sinceritate pentru a-l găsi.
 
   Să nu uităm ! Viaţa nu-i proprietatea noastră.  Noi numai o administrăm ! 
S- o facem să vibreze în armonie cu ceilalţi, să visăm şi să dorim să  spunem şMâine – AZI !
optimism
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro