Criteriul National

POȘTA REDACȚIEI! Singur pe stradă sau în COLECTIV?

noiembrie 01
06:49 2015

 

  Sub sloganul-“NOI VĂ INFORMĂM”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu, nu au aflat încă sau sunt deosebit de emoționați…

La poșta redacției noastre sosesc felurite relatări ale întâmplarilor din vremurile noastre. Modalitățile de exprimare sunt tot mai nuanțate, lucru de apreciat fiind totuși dreptul la liberă exprimare fiind garantat atât de Dumnezeu cît și de constituția acestei țări. Totodată salutăm aceste opinii ce reprezintă o repercusiune benefică a invaziei tehnologice digitale care până la urmă ne-a afectat profund stilul de viață în ultimii 10-15 ani.

tragedie

 

”Nu întâmplător am denumit acest fragment/eseu de articol (SINGUR PE STRADĂ SAU ÎN COLECTIV) bazându-mă pe ultima tragedie din țara noastră (nu și ultima cum am fost obișnuiți în ultima vreme).

Anul trecut de ziua ROMÂNILOR(1 Decembrie) mă adresam unui grup restrâns de constănțeni(restrâns din cauza frigului și a nepăsării) cu mesajul „Buna ziua CONSTĂNȚENI. De la an la an vă văd mai puțini ….”. E uite că așa e. Mă uit mai mereu în jurul meu și văd tot timpul coșciuge încolonate spre cimitir. Gropi flămânde înghițind cosciuge. Tineri și bătrâni care nu-i mai poți număra. De multe ori chiar când trece un cortegiu funerar mă opresc, mă descopăr și-mi fac semnul Sfintei Cruci. Mă uit în jurul meu și nu văd pe alt pieton că procedează la fel ca mine. Nu judec pe nimeni dar parcă sunt singur pe stradă. Nu mai zic că mintea mea intră într-un cerc vicios de întrebări de genul ”la ce mai construim atâtea case când ei/noi ne mutăm la parcul rece neîncetat?”.

Pentru mulți tragedia din acea discotecă numita COLECTIV situată nu întâmplător într-o fostă fabrica numita PIONIER nu le dă de gândit prea multe. Mai ales când are loc și lansarea unei melodii sugestive ”Ziua în care vom muri”.

Da… Am mai zăbovi puțin pe acest tărâm al CONSPIRAȚIEI dar nu acest lucru vreau să-l remarc. Ci faptul că acea tragedie ca și altele poate erau evitate nu din punct de vedere tehnic (cum ne învață materialiștiI) ci din punct de vedere spiritual. Și vă întreb eu câți dintre voi ați văzut ca la deschiderea unui local, fie el și un mall să se facă o sfințire? Nu mai zic de o sfeștanie (peste an) sau să zărești măcar într-un colț o icoană în acea clădire sau o candelă aprinsă.

Îl căutam pe HRISTOS DUMNEZEUL doar atunci când vedem IADUL iar televiziunile se calcă în picioare (mai ceva că acei cumpărători care se înghesuie la promoții) să ni-L descrie cu lux de amănunte chiar de sărbătoarea lor nou promovată de ei înșiși. Da e treaba lor, să jongleze cu emoțiile/sentimentele celor care nu mai închid televizoarele măcar în zi de sărbătoare. Când ar trebui să fie în casa Domului(Sfânta Biserică). Să se roage pentru păcatele și bucuria de a mai trai o zi pe acest pământ pe care o mână de oameni îl administrează după bunul plac. Uităm că suntem o cifră dintr-un calcul matematic al unei funcții trigonometrice inverse.  DUMNEZEU TATĂL, FIUL și DUHUL SFÂNT.

Sf Treime

Nu mai amintesc de un simplu gest (când pleci la drum) să-ți faci semnul Sfintei Cruci chiar când ai pășit pragul casei(adică l-ai luat și pe HRISTOS cu tine nu ești singur) așa cum de două mii de ani făceau străbunii. Pentru toate care nu le-ai făcut sau nu ești obișnuit să le faci PLÂNGE UN PĂRINTE cândva vre-o dată. Dar tu nu vei știa asta. Dar cel mai mult plânge MAICA DOMNULUI când vede cum tinerii intră în mormânt fie ei și prunci născuți și nenăscuți(amintiți vă de incendiul de la MATERNITATEA DIN GIULEȘTI 2010).

De aceea e bine să-ți ei rămas bun de la toți că nu știi unde vei ajunge și când vei ajunge. O să spuneți “of iar despre popi” iar despre biserică mai lasă-mă în pace. Nu vedeți ce fac popii ce face BOR. Când voi îmbătrâni voi merge și la biserică. Eu nu zic că trebuie neapărat să asculți de AGHIUȚĂ(dracul care te ține departe de biserică) ci să te gândești doar că, în clipa despărțirii mai aveai multe de făcut pe care le-ai amânat mai mereu. Vă las pe voi să vă faceți mea culpa iar eu revin la oile noastre. Pardon… necazurile unei societăți bolnave. Fie ea și de HALLOWEEN.

Mai mereu vedem reclame de interes public de genul ”te-ai ars …, lasă că merge și așa …, în caz de …” iar când își bagă AGHIUȚĂ coada tot CNSAT-ul iese basma curată mă rog cu basmaua pe cap curată(că tot vor unii să fim toleranți cu alți chiar și cu moartea în ultimă instanță). Și vă întreb de ce? Pentru că cineva acolo la primăria sectorului 4 sau mai sus are toate categoriile de șofat(cu girofar) printre morminte (fie ele dacă nu și cruci de lângă drum). Vă spun eu că așa e. Și va fi mereu. Până ce voi ieși SINGUR PE STRADĂ. Nu cu vechea pancartă “JOS ANARHO-COMUNIȘTII” ci cu una mai scurtată din motive legislative că așa vor aleși lor/mă rog ai noștri. JOS ANARHIȘTII.

Deci ați reținut JOS ANARHIȘTII. Dacă ați dat copy-paste la ce v-am învățat mai sus vă aștept în stradă SINGUR sau în COLECTIV.

Aaa. Să nu uitați când plecați de acasă: semnul Sfintei Cruci!

Nu în ultimul  rând iau rămas bun de la cei dragi iar dacă-i DUMINICĂ mergeți mai întâi la biserică de aprindeți o lumânare și pentru cei ce nu mai sunt printre noi. Rețineți cei repausați sunt primii care așteaptă încolonați să li se aprindă o lumânare chiar și de HALLOWEEN. DOAMNE AJUTA și să ne vedem cu toții în RAI. SINGUR sau în COLECTIV.

NOTĂ

Cele înșirate mai sus nu reprezintă o soluție luată de unul SINGUR ci poate fi una COLECTIVĂ. Iar cel ce a scris acest eseu a văzut moartea de TREI ORI. Așa că nu vă speriați de ea. Sfidați-o, râdeți-i în față, spuneți-i că sunteți cu HRISTOS TATĂL și că încă mai aveți multe de făcut în această lume plină de ZOMBII.

Mihai Antoneag

 

Sursa foto jurnalspiritual.eu,rtv.net

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește pe această cale autorului pentru excelentul material!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro