Criteriul National

Poşta redacţiei! ” Vrem schimbare ! „

Poşta redacţiei! ” Vrem schimbare ! „
iunie 13
10:07 2016
  JOS  ABUZUL  în serviciu !
s
 
   Aşa ar trebui să strige fiecare locuitor al României, de la copil la preşedinte !
 
   Unii dintre reprezentanţii noştri şi dintre cei care „ocupă” funcţii publice vor să nu mai existe în codul penal infracţiunea de abuz în serviciu.
   Să ne fie clar : cu sau fără incriminarea abuzului în serviciu, abuzurile în exercitarea funcţiei publice vor exista !!!
    Persoanele care ar trebui să exercite funcţia în interes public, sunt tentate să folosească libertatea de acţiune în interes personal sau a grupului pe care-l reprezintă. Realităţile şi de la noi au dovedit-o cu prisosinţă.Vezi sute de persoane condamnate sau aflate ca inculpaţi în fazele procesului penal !
 
    Voi, cei care aţi abuzat de funcţia publică , prinşi sau pe cale de a fi găsiţi, chiar vreţi să nu aveţi responsabilitatea faptelor voastre ?
 
  Pe voi vă înţeleg, dar pe ceilalti ,unii dintre aleşii sau guvernanţii noştri, ce-i determină să susţină un astfel de demers?
 
    De ce nu spuneţi, cu subiect şi predicat, cine sunt victimele abuzurilor funcţionarilor publici ?
 
     Dacă printr-un artificiu formal , CCR-ul ,în soluţionarea excepţiei privitoare la unele aspecte din conţinutul normei incriminatoare, ar admite excepţia, textul incriminator urmând a fi pus conform cu decizia CCR,  perioada dintre publicarea Deciziei CCR şi modificările făcute de Parlament, va aduce absolvirea de răspundere penală şi , implicit civilă şi va fi libera laABUZURI  din partea functionarilor publici. Va fi „vid legislativ ” !
 
    Nu cred ca se va ajunge la astfel de aberaţii într-un stat din Uniunea Europeană !
 
Se vrea dezincriminarea, foarte bine. Înainte de a trece la abrogarea textului incriminator, iniţiaţi o lege care să prevadă răspunderea civilă şi morala a oricărui funcţionar public şi mijloacele care vor garanta repararea pagubelor ! Acesta este INTERESUL PUBLIC !
 
   Atunci când vei accepta o funcţie publică , vei sti ca responsabilitatea si consecintele abuzului sunt atat de devastatoare , încât , fie vei refuza , fie vei fi corect şi competent în exercitarea atribuţiilor ce vizează interesul public.
                                
    Aşa vede orice om onest una dintre modalităţile de a limita abuzurile faţă de cetăţean ,din partea funcţionarilor publici . 
JOS ABUZUL, în orice formă s-ar manifesta !
Sursa foto : adevarul.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro