Criteriul National

Poşta redacţiei! ” Vrem schimbare ! „

Poşta redacţiei! ” Vrem schimbare ! „
iunie 13
10:07 2016
  JOS  ABUZUL  în serviciu !
s
 
   Aşa ar trebui să strige fiecare locuitor al României, de la copil la preşedinte !
 
   Unii dintre reprezentanţii noştri şi dintre cei care „ocupă” funcţii publice vor să nu mai existe în codul penal infracţiunea de abuz în serviciu.
   Să ne fie clar : cu sau fără incriminarea abuzului în serviciu, abuzurile în exercitarea funcţiei publice vor exista !!!
    Persoanele care ar trebui să exercite funcţia în interes public, sunt tentate să folosească libertatea de acţiune în interes personal sau a grupului pe care-l reprezintă. Realităţile şi de la noi au dovedit-o cu prisosinţă.Vezi sute de persoane condamnate sau aflate ca inculpaţi în fazele procesului penal !
 
    Voi, cei care aţi abuzat de funcţia publică , prinşi sau pe cale de a fi găsiţi, chiar vreţi să nu aveţi responsabilitatea faptelor voastre ?
 
  Pe voi vă înţeleg, dar pe ceilalti ,unii dintre aleşii sau guvernanţii noştri, ce-i determină să susţină un astfel de demers?
 
    De ce nu spuneţi, cu subiect şi predicat, cine sunt victimele abuzurilor funcţionarilor publici ?
 
     Dacă printr-un artificiu formal , CCR-ul ,în soluţionarea excepţiei privitoare la unele aspecte din conţinutul normei incriminatoare, ar admite excepţia, textul incriminator urmând a fi pus conform cu decizia CCR,  perioada dintre publicarea Deciziei CCR şi modificările făcute de Parlament, va aduce absolvirea de răspundere penală şi , implicit civilă şi va fi libera laABUZURI  din partea functionarilor publici. Va fi „vid legislativ ” !
 
    Nu cred ca se va ajunge la astfel de aberaţii într-un stat din Uniunea Europeană !
 
Se vrea dezincriminarea, foarte bine. Înainte de a trece la abrogarea textului incriminator, iniţiaţi o lege care să prevadă răspunderea civilă şi morala a oricărui funcţionar public şi mijloacele care vor garanta repararea pagubelor ! Acesta este INTERESUL PUBLIC !
 
   Atunci când vei accepta o funcţie publică , vei sti ca responsabilitatea si consecintele abuzului sunt atat de devastatoare , încât , fie vei refuza , fie vei fi corect şi competent în exercitarea atribuţiilor ce vizează interesul public.
                                
    Aşa vede orice om onest una dintre modalităţile de a limita abuzurile faţă de cetăţean ,din partea funcţionarilor publici . 
JOS ABUZUL, în orice formă s-ar manifesta !
Sursa foto : adevarul.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo