Criteriul National

Postură greșită? Iată cum o poți îmbunătăți

Postură greșită? Iată cum o poți îmbunătăți
mai 04
17:01 2022

Postura corectă aduce o mulțime de beneficii privind sănătatea și calitatea vieții. Așezarea normală, dreaptă, a mușchilor și ligamentelor ne permite să respirăm și să funcționăm mult mai bine.

Orele îndelungate petrecute la birou ne afectează în mod semnificativ postura. În timp, cocoașa va împiedica respirația corectă, afectând capacitatea plămânilor, fapt ce se transpune printr-un grad mai mare de oboseală. Totodată, postura incorectă îți va afecta și stabilitatea, iar riscul de a cădea este mult mai ridicat.

Nu doar postura incorectă duce la apariția cocoașei, cât și înaintarea în vârstă – în cazul persoanelor adulte, cocoașa apare la un procent de 20-40% dintre persoane. Ca o scurtă concluzie, dezvoltarea unei posturi corecte și a unei musculaturi întărite pot fi considerabil îmbunătățite prin diverse exerciții fizice, care pot fi efectuate atât acasă, cât și la birou sau în cabinetul specialistului kinetoterapeut.

Iată câteva sfaturi de îmbunătățire a posturii:

Îmbunătățirea posturii când ești la birou

Timpul petrecut pe scaun, fără a te mișca cu orele îți afectează postura, dar și starea generală de sănătate. Astfel, în timp ce ești pe scaun, este recomandat să acorzi mai multă atenție poziției capului – cu alte cuvinte, urechile și umerii trebuie să formeze o linie dreaptă.

De asemenea, este indicat să renunți la statul picior peste picior. Poziția recomandată presupune așezarea ambelor picioare pe podea, în unghi de 90 de grade. Totodată, îndreaptă-ți umerii! Spatele trebuie să fie drept, iar pieptul ușor în afară.

De asemenea, este indicat să nu neglijezi suportul lombar – scaunele pot fi mult mai comode dacă utilizezi accesorii auxiliare, ce include spătare cu suport lombar sau perne care pot fi atașate de scaun.

Totodată, la fiecare 40 de minute este indicat să te ridici de pe scaun și să faci câțiva pași. În caz contrar, circulația sangvină este slăbită, musculatura de asemenea, iar sistemul osos va avea de suferit.

Alege încălțămintea potrivită!

Pantofii aleși incorect pot cauza sau chiar agrava problemele picioarelor și de postură. De aceea, atunci când vrei o pereche nouă de încălțăminte ar fi indicat să acorzi atenție construcției acesteia – pielea naturală rămâne cea mai bună variantă, iar din punct de vedere a tălpii ar fi indicat să fie flexibilă și antiaderentă. O bună variantă este reprezentată de adidasi Walkmaxx barbati și femei, a căror talpă interioară absorb șocurile în timpul mersului pe suprafețele dure, iar suportul pentru scobitura piciorului împart greutatea pe o zonă mai mare.

Schimbă-ți salteaua!

Noapte de noapte, ca să ne odihnim cu adevărat, avem nevoie de minim 8 ore de somn. De aceea, dincolo de mediul ambiant și o cameră întunecoasă și cu temperatura potrivită, mai trebuie să ai grijă să achiziționezi un model de saltea pat potrivită.

Deja saltelele cu arcuri nu mai sunt la modă, ci cele cu spumă de memorie (moală, construită din straturi de material ce preiau forma corpului și reduc punctele de presiune), cele din spumă (care asigură un suport puternic al corpului și oferă senzația de confort) sau cele ortopedice (cu diferite grade de fermitate, în funcție de severitatea afecțiunii persoanei) – aceasta menține alinierea corectă a coloanei vertebrale, pentru o mai bună postură în timpul somnului.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul