Criteriul National

“Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vama Veche – 2 Mai”

“Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vama Veche – 2 Mai”
mai 26
14:59 2016

ISTORIE ȘI PREZENT ÎN ARII PROTEJATE “Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vama Veche – 2 Mai”

a

Echipa Mare Nostrum împreună cu membrii Junior Ranger și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, din Constanța, au profitat de vremea însorită și au organizat, miercuri, 18 mai 2016, o excursie în Bulgaria, în aria naturală protejată Yaylata-Cap Kaliakra.

Această activitate s-a desfășurat în cadrul proiectului „Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vama Veche-2 Mai”. Participanții au avut ocazia să descopere aria protejată prin intermediul unui traseu interpretativ și al jocului. Echipa Mare Nostrum le-a prezentat copiilor principalele puncte de interes din cadrul rezervației. După ce au descoperit frumusețile ariei protejate Yaylata, membrii Junior Ranger vor participa la realizarea unui traseu tematic în „Rezervația marină Vama Veche – 2 Mai” și le vor împărtăși colegilor experiența trăită, în cadrul unui workshop, pentru a identifica exemple de bună practică aplicabile și în aria protejată de la 2 Mai. Yaylata este o zonă unică ce combină relicve antice cu frumusețea naturală.

Aceasta este situată pe coasta Mării Negre, între Capul Shabla și Kavarna. Lungimea traseului este de 2–3 h, cu opriri frecvente și vederi panoramice extraodinare, iar cea mai bună perioadă pentru vizitare este din primăvara până toamna. În cadrul ariei membrii Junior Ranger au avut ocazia să descopere rezervația arheologică și peșterile ce au servit drept locuințe, să admire frumusețile Mării Negre și țărmul stâncos, dar și vegetația și fauna locului. De la intrarea în rezervație membrii Junior Ranger au fost încurajați să imortalizeze vietățile și peisajele oferite de natură, “capturând” astfel în imagini atracțiile rezervației.

Pe tot parcursul traseului elevii, împărțiți pe echipe, au colectat diverse obiecte din natură, descoperind prin intermediul acestui joc de treasure hunt specii noi de plante, urme de animale, dar și amprenta omului asupra naturii. Proiectul „Potecă spre conservarea Rezervaţiei marine Vama Veche – 2 Mai” este implementat de ONG Mare Nostrum în parteneriat cu INCDM „Grigore Antipa”, custode al rezervației. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, având o durată de 5 luni.

 

Sursa foto  www.ecomunicate.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo