Criteriul National

Povestea ceasurilor Seiko

Povestea ceasurilor Seiko
iunie 18
14:59 2018

Povestea ceasurilor Seiko a inceput in 1881, cand un antreprenor de 22 de ani, Kintaro Hattori, a deschis un magazin de vanzare si reparatii ceasuri in centrul orasului Tokyo. Astazi, dupa mai bine de 130 de ani de inovare, compania lui Kintaro Hattori este inca dedicata perfectiunii pe care fondatorul s-a straduit sa o atinga intotdeauna.

In 1892, Kintaro Hattori a cumparat o fabrica nefolosita in Tokyo si asa a luat fiinta Seikosha (in japoneza, „Seiko” inseamna „rafinat”, „minut” sau „succes” si „sha” inseamna casa). Aici Kintaro Hattori a produs primele sale ceasuri, iar acestea au marcat inceputurile unei companii care urma sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de ceasuri din lume, care din 1985, s-a asociat cu compania Orient si au produs si ceasuri Orient.

De-a lungul anilor 1890, succesul activitatii ceasului de perete al lui Seikosha a crescut, iar Kintaro a cautat sa-si extinda domeniul afacerilor. In 1895, a creat un ceas de buzunar, cronometrul. Acesta a fost un important pas inainte, fara de care viitorul lui Seiko ar fi fost foarte diferit, deoarece a pregatit calea pentru primul ceas de mana din Japonia.

La inceputul erei Taisho, ceasurile de buzunar erau inca foarte populare si in Japonia erau doar cateva ceasuri de mana. Kintaro, cu toate acestea, a fost determinat sa fie „cu un pas inainte” si s-a angajat in sarcina dificila de a crea primul ceas de mana din Japonia. In 1913, a reusit si asa a aparut Laurel. In primele zile, compania a reusit sa produca doar 30-50 de ceasuri pe zi.

In 1923, marele cutremur Kanto a lovit si compania japoneza, iar fabrica Seikosha a ars. Un inceput nou a avut sa fie facute. Imediat dupa cutremur, compania a creat un un ceas complet nou si a intrat in vanzare in decembrie 1923.

A fost primul care a purtat numele Seiko, pentru care a intrat in lume prima data numele de marca care a devenit mai tarziu sinonim cu preciziea, inovarea si rafinamentul. In 1923, Marea Kanto Earthqueke a lovit si sediul central si fabrica din Seikosha au ars. Era nevoie de un nou inceput. Imediat dupa cutremur, compania a creat un ceas complet nou si a ajuns la vanzare in decembrie 1923. Asa a aparut prima data brandul Seiko, care astazi gratie unor ceasuri Seiko performante, a devenit sinonim cu precizie si rafinament.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu