Criteriul National

Povestea ceasurilor Seiko

Povestea ceasurilor Seiko
iunie 18
14:59 2018

Povestea ceasurilor Seiko a inceput in 1881, cand un antreprenor de 22 de ani, Kintaro Hattori, a deschis un magazin de vanzare si reparatii ceasuri in centrul orasului Tokyo. Astazi, dupa mai bine de 130 de ani de inovare, compania lui Kintaro Hattori este inca dedicata perfectiunii pe care fondatorul s-a straduit sa o atinga intotdeauna.

In 1892, Kintaro Hattori a cumparat o fabrica nefolosita in Tokyo si asa a luat fiinta Seikosha (in japoneza, „Seiko” inseamna „rafinat”, „minut” sau „succes” si „sha” inseamna casa). Aici Kintaro Hattori a produs primele sale ceasuri, iar acestea au marcat inceputurile unei companii care urma sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de ceasuri din lume, care din 1985, s-a asociat cu compania Orient si au produs si ceasuri Orient.

De-a lungul anilor 1890, succesul activitatii ceasului de perete al lui Seikosha a crescut, iar Kintaro a cautat sa-si extinda domeniul afacerilor. In 1895, a creat un ceas de buzunar, cronometrul. Acesta a fost un important pas inainte, fara de care viitorul lui Seiko ar fi fost foarte diferit, deoarece a pregatit calea pentru primul ceas de mana din Japonia.

La inceputul erei Taisho, ceasurile de buzunar erau inca foarte populare si in Japonia erau doar cateva ceasuri de mana. Kintaro, cu toate acestea, a fost determinat sa fie „cu un pas inainte” si s-a angajat in sarcina dificila de a crea primul ceas de mana din Japonia. In 1913, a reusit si asa a aparut Laurel. In primele zile, compania a reusit sa produca doar 30-50 de ceasuri pe zi.

In 1923, marele cutremur Kanto a lovit si compania japoneza, iar fabrica Seikosha a ars. Un inceput nou a avut sa fie facute. Imediat dupa cutremur, compania a creat un un ceas complet nou si a intrat in vanzare in decembrie 1923.

A fost primul care a purtat numele Seiko, pentru care a intrat in lume prima data numele de marca care a devenit mai tarziu sinonim cu preciziea, inovarea si rafinamentul. In 1923, Marea Kanto Earthqueke a lovit si sediul central si fabrica din Seikosha au ars. Era nevoie de un nou inceput. Imediat dupa cutremur, compania a creat un ceas complet nou si a ajuns la vanzare in decembrie 1923. Asa a aparut prima data brandul Seiko, care astazi gratie unor ceasuri Seiko performante, a devenit sinonim cu precizie si rafinament.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul