Criteriul National

Povestea fără sfârșit a spitalului modular de la Lețcani: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi spune că sunt probleme la instalaţia de încălzire – Esential

Povestea fără sfârșit a spitalului modular de la Lețcani: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi spune că sunt probleme la instalaţia de încălzire – Esential
noiembrie 08
17:00 2020

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, duminică, că a depistat probleme cu instalaţia de încălzire a Spitalului Mobil de la Leţcani, unde în cazul în care temperaturile de afară vor scădea sub minus 7 grade Celsius ţevile ar putea să îngheţe, relatează Agerpres.

„În ceea ce priveşte instalaţia de încălzire, am înţeles de la o echipă tehnică care a fost aici la solicitarea DSP şi Instituţiei Prefectului, problema am înţeles că este la ţevile care asigură aprovizionarea cu apă. De exemplu, nu ar rezista la temperaturi de minus 7 grade. Partea de canalizare, în ceea ce priveşte îngheţul, va avea probleme. Aparatele care asigură încălzirea înăuntru nu vor funcţiona, ne-au spus experţii, la minus 7 grade. Aceste informaţii le-am primit în urma unei evaluări făcute împreună cu DSP în urmă cu ceva zile”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Conform acesteia, problemele au fost descoperite după ce temperaturile au început să scadă iar la Spitalul Mobil, care este secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, au fost aduşi primii pacienţi.

„Problemele au apărut pe măsură ce noi am adus pacienţii şi cadrele medicale ne-au semnalat disfuncţionalităţi, din momentul în care persoanele au stat aici 24 de ore din 24. Aceste probleme le vezi atunci când te muţi în casă, atunci când vezi pas cu pas că pot apărea tot felul de dificultăţi. Noi am văzut asta în momentul în care cadrele medicale au venit aici pentru a lucra. Suntem contra cronometru din punct de vedere al factorului climatologic, pentru că nu ştim ce surprize ne asigură vremea şi vrem să facem spitalul funcţionabil pentru a nu avea probleme pe tot parcursul iernii. Ne bucurăm că am găsit deschidere la autorităţile locale”, a spus Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, o altă problemă cu care se confruntă noua unitate medicală este cea a asigurării cu oxigen pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 care sunt aduşi la terapie intensivă.

„După normele europene (spitalul – n.r.) trebuie să aibă o soluţie de rezervă. Am găsit această soluţie de rezervă, o staţie cu butelii de oxigen. Urmează ca în perioada următoare să fie amplasat un stocator de oxigen care va fi în măsură să aprovizioneze toate cele 48 de paturi de terapie intensivă. În momentul de faţă avem patru pacienţi la terapie intensivă”, a declarat Carmen Dorobăţ.

La rândul său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, cel care a făcut achiziţia Spitalului Mobil de la Leţcani, susţine că unitatea medicală nu ar trebui să aibă probleme din punct de vedere tehnic în sezonul rece întrucât instalaţiile sunt îngropate la o adâncime de un metru.

„Sistemul de evacuare a apei, instalaţia de canalizare şi instalaţia de încălzire a apei sunt îngropate la o adâncime de un metru. Înainte de a se turna asfaltul s-au pus toate instalaţiile de canalizare, de apă şi pentru partea electrică. Acest spital are o instalaţie proprie de tratare a apei”, a declarat fostul preşedinte al CJ Iaşi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul