Criteriul National

Povestea unei inventii aparent banale, fara de care industria de masini de astazi ar fi aratat altfel

Povestea unei inventii aparent banale, fara de care industria de masini de astazi ar fi aratat altfel
iunie 06
14:24 2018

O piesa mica, nesemnificativa, aparent banala. Asa ar putea parea la prima vedere piesa care avea sa conduca la aparitia unei idei inovatoare in lumea tehnologiei, apartinand germanului Weinheim Simmer: simeringul.

Ideea fabricarii unor mansoane de etansare din resturi de piele a devenit punctul de plecare pentru una dintre cele mai importante dezvoltari ale tehnologiei de etansare: simeringul.  Timp de 86 de ani, simeringul a fost inseparabil de istoria succesului companiei Freudenberg si, in Europa, numele sau a devenit chiar sinonim pentru inelele de etansare ale arborelui de orice fel. Astazi, simeringul este un produs de inalta tehnologie a carui functie cheie depaseste cu mult rolul unei simple granituri.

Totul a inceput cu criza economica din 1929, care a afectat industria pielariei si, prin urmare, compania Freudenberg - fondata in 1849 – in dificultati. Pentru o mai buna distribuire a riscurilor in viitor, Freudenberg a inceput sa diversifice compania si sa serveasca o piata mai larga. Un esantion de maneci din piele din Statele Unite a fost inspiratia pentru a da lui Walther Simmer si echipei sale sarcina de a dezvolta o masina care sa poata fi folosita pentru a produce garnituri din resturi de piele.

Totul a inceput cu criza economica din 1929, care a afectat industria pielariei si, prin urmare, si tabacaria Freudenberg, fondata in 1849. Pentru a evita riscurile in viitor, compania Freudenberg a inceput sa isi diversifice domeniul de activitate si sa deserveasca o piata mai larga. Un esantion de maneci din piele din Statele Unite a l-a inspirat pe Walther Simmer si echipa sa sa fabrice o masinarie care sa poata fi folosita pentru a produce garnituri din resturi de piele.

Primul simering a aparut in anul 1932. Constand intr-un manson de piele construit intr-o carcasa din tabla, acesta a depasit imediat tehnologia existenta pana atunci. Pasii suplimentari in dezvoltarea simeringului, cum ar fi incorporarea unui arc si impregnarea pieii cu Acronal, au adus imbunatatiri valoroase in functionalitatea acestei piese. Freudenberg a rezolvat treptat problemele initiale, cum ar fi rezistenta scazuta la temperaturi ridicate si solventi. Odata cu dezvoltarea continua a acestui model de simering, Freudenberg a devenit cel mai mare specialist in garnituri, din lume. In 1953, la 21 de ani dupa aparitia primului model, productia de simeringuri atingea cifra de 100 de milioane.

Astazi, cele mai performante modele de masini, nu ar putea exista fara insignifianta garnitura inventata in urma cu 86 de ani de germanul Weinheim Simmer. Un astfel de simering poate fi cumparat astazi de la orice magazin de specialitate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu