Criteriul National

Precedentul Bush-Gore: Președintele a fost anunțat după 35 de zile de la data alegerilor și a fost decis de Curtea Supremă / Recordul este de 4 luni și datează din 1876 – Alegeri SUA 2020

Precedentul Bush-Gore: Președintele a fost anunțat după 35 de zile de la data alegerilor și a fost decis de Curtea Supremă / Recordul este de 4 luni și datează din 1876 – Alegeri SUA 2020
noiembrie 07
15:29 2020
Este a cincea zi de când au avut loc alegerile prezidențiale americane și toată lumea e puțin epuziată așteptând deznodământul, chiar dacă datele îl indică drept câștigător pe democratul Joe Biden. Totuși, exasperarea de acum este nimic în comparație cu ceea ce s-a întâmplat la scrutinul din 2000, când rezultatul final a fost anunțat după nu mai puțin de 35 de zile.

Câștigătorul de atunci al alegerilor, republicanul George W Bush, a fost decis de Curtea Supremă, aceasta fiind și singura dată când s-a întâmplat ca președintele să fie stabilit în baza hotărârii judecătorilor, scrie BBC News.

În ziua alegerilor, pe 7 noiembrie, democratul Al Gore a câștigat votul popular, însă scorul era unul foarte strâns în colegiile electorale. Totul depindea de Florida care are 25 de voturi electorale. Cursa a fost suficient de strânsă ca să ducă la o renumărare a voturilor.

Echipa lui Gore cerut ca reunumărarea să se facă manual în patru districte.

La săptămâni distanță, pe 12 decembrie, Curtea Supremă a decis ca Bush să meargă la Casa Albă (de 5 la 4, în contextul în care curtea era dominată de republicani).

Nu a fost însă cea mai lungă așteptare a unui deznodământ.

În 1876 a fost nevoie de patru luni pentru a anunța un câștigător al alegerilor prezidențiale, acesta fiind și recordul absolut.

Alegerile de atunci au fost ținute pe 7 noiembrie, iar rezultatul a fost anunțat abia în 2 martie 1877, cu doar câteva zile înainte de inaugurare. Republicanul Rutherford Hayes a fost declarat învingător în fața democratului Samuel Tilden, după ce o comisie bipartidă a fost convocată pentru a lămuri lucrurile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul