Criteriul National

Predoiu deschide lista de candidaţi PNL în Prahova pentru Camera Deputaţilor/ Pe aceeaşi listă, un fost deputat condamnat pentru corupţie şi altul care a scris în declarația de avere ”bijuteri aur” și ”Casa de pensi” – Politic

Predoiu deschide lista de candidaţi PNL în Prahova pentru Camera Deputaţilor/ Pe aceeaşi listă, un fost deputat condamnat pentru corupţie şi altul care a scris în declarația de avere ”bijuteri aur” și ”Casa de pensi” – Politic
octombrie 21
14:59 2020
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ocupă primul loc pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor depusă miercuri de PNL Prahova. Pe aceeaşi listă se află, pe locul al treilea, fostul deputat Mircea Roşca, condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un proces de corupţie, dar şi un alt fost deputat, Sorin Teju, care s-a remarcat atunci când a completat declaraţia de avere cu numeroase greşeli gramaticale cum ar fi: ”bijuteri aur”, ”Casa de pensi”, ”SC Coperativa”, ”venituri din chiri”, scrie News.ro.

Ministrul Justiţie a fost prezent, miercuri, la Ploieşti, la depunerea listelor de candidaţi ale PNL Prahova pentru Parlament, Predoiu fiind primul pe lista pentru Camera Deputaţilor. El a spus că se va implica în campania electorală.

”La rândul meu, sunt gata să răspund cu toată competenţa şi experienţa mea şi să fac o campanie pe măsura reputaţiei acestei organizaţii. Nu sunt la prima campanie, am acumulat ceva experienţă în ultimii ani, ştiu să-mi asum sarcinile de campanie şi să fiu om de echipă acolo unde o să ceară conducerea filialei să acţionez. Pot să duc şi responsabilităţile de ministru în funcţiune dar ştiu şi ce trebuie să facă un candidat şi cât trebuie să ofere un candidat organizaţiei. sunt gata să fac toate aceste eforturi”, a declarat Predoiu la depunerea candidaturilor.

Pe locul al doilea pentru Camera Deputaţilor pe lista PNL Prahova se află deputatul în funcţie George Ionescu, acesta candidând la alegerile din 6 decembrie pentru al treilea mandat în Parlament.

Locul al treilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor este ocupat de un fost preşedinte al filialei judeţene, Mircea Roşca, fost deputat în legislatura 2012-2016. Roşca este condamnat într-un dosar de corupţie, sentinţa în primă instanţă, dictată de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă, pedeapsă la care se adaugă un termen de încercare de 5 ani. Roşca a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2015.

”În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a unui partid, inculpatul Roşca Mircea a pretins de la un denunţător – administrator de firmă, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al organizaţiei locale Azuga, judeţul Prahova – inculpatul Popescu Gabriel Stelian şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei oraşului Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului, sumă din care a primit efectiv – prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian – 5.000 euro, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean” transmiteau, între altele, anchetatorii la acel moment.

După ce a terminat mandatul de parlamentar, dosarul de corupţie al lui Mircea Roşca a fost trimis de la ÎCJJ la Tribunalul Prahova, următorul termen fiind stabilit pentru 23 octombrie. De când dosarul a ajuns la instanţa din Prahova, Roşca a ridicat o excepţie de neconstituţionaliate privind un articol din Codul de Procedură penală, a susţinut de asemenea că Tribunalul nu are competenţa de a judeca acest dosar, cerere respinsă, iar în alte situaţii procesul a fost amânat din cauza mai multor motive invocate de părţi.

Tot pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor se regăseşte, pe locul 7, un alt fost parlamentar, Sorin Teju fost deputat ales sub sigla PNL în mandatul 2012-2016. La acel momentul candidaturii din 2012 a lui Teju, PNL a dat derogare pentru ca acesta să poată candida, pentru că se înscriese în partid de doar câteva săptămâni. După doi din mandat Sorin Teju a plecat din PNL în anul 2014, rămânând neafiliat. El s-a alăturat unui grup de inţiativă pentru păstrarea identităţii liberale înfiinţat la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu.

”Oricât de mult mi-aş dori să continui proiectul demarat de Partidul National Liberal, responsabilitatea pe care o am faţă de colegiul pe care îl reprezint mă îndeamnă să aleg o altă cale, una care îmi va permite să nu vă dezamăgesc!”, scria Teju la momentul plecării sale din PNL.

Sorin Teju s-a făcut remarcat nu doar prin averea pe care o deţine – terenuri bijuterii, spaţii comerciale – ci mai ales prin greşelile gramaticale din declaraţia de avere, el făcând referire, printre altele, în documentul din 2012, la ”bijuteri aur”, ”Casa de pensi”, ”SC Coperativa”, ”venituri din chiri”.

La Senat lista PNL Prahova este deschisă de Roberta Ansatase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada care PDL era la guvernare. Ea este urmată pe lista de fostul deputat PD-L Alexandru Nazare, ales în mandatul trecut în judeţul Brăila.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul