Criteriul National

Predoiu şef la SIE? REVISTA PRESEI

Predoiu şef la SIE? REVISTA PRESEI
aprilie 01
05:01 2015

Unii spun că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi pus în vedere lui Cătălin Predoiupreia şefia SIE, susţine Ştiri pe surse. Asta reiese indirect din conferinţa de presă a preşedintelui: dacă va fi să cadă Cabinetul Ponta, bine, dacă nu, aşteptăm până la alegerile din 2016. Deci, Predoiule, adaptează-te!

Radu Pricop, care este nici mai mult, nici mai puţin decât ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, este acum urmărit penal în acelaşi dosar în care mai este cercetat (şi tocmai a fost reţinut) Lucinschi Jr., fiul cel mic al fostului preşedinte al R. Moldova, conform Ştirilor Pro TV.

Remus Tudoran Jurj este procuror DIICOT. Acum a mai căpătat încă o calitate: este urmărit penal pentru complicitate la şantaj în acelaşi dosar, în care m,ai sunt urmăriţi Lucinschi şi Pricop, conform Realitatea.net.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a solicitat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca în reşedinţa provizorie în care stă la Scroviştea, până când Guvernul îi face locuibilă vila din Gogol, de unde a dat-o afară pe Mioara Roman, să aibă o linie securizată, arată Curierul naţional. Evident, Antena 3 şi România TV vor titra că infractorul de Băsescu mai are şi tupeul să ceară lşinie securizată de STS.

Lucian Burlea, managerul Spitalului Socola din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost denunţat de fostul său cumnat, Sebastian Popa, conform EvZ. Detaliile sordide, de familie…

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo