Criteriul National

Predoiu şef la SIE? REVISTA PRESEI

Predoiu şef la SIE? REVISTA PRESEI
aprilie 01
05:01 2015

Unii spun că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi pus în vedere lui Cătălin Predoiupreia şefia SIE, susţine Ştiri pe surse. Asta reiese indirect din conferinţa de presă a preşedintelui: dacă va fi să cadă Cabinetul Ponta, bine, dacă nu, aşteptăm până la alegerile din 2016. Deci, Predoiule, adaptează-te!

Radu Pricop, care este nici mai mult, nici mai puţin decât ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, este acum urmărit penal în acelaşi dosar în care mai este cercetat (şi tocmai a fost reţinut) Lucinschi Jr., fiul cel mic al fostului preşedinte al R. Moldova, conform Ştirilor Pro TV.

Remus Tudoran Jurj este procuror DIICOT. Acum a mai căpătat încă o calitate: este urmărit penal pentru complicitate la şantaj în acelaşi dosar, în care m,ai sunt urmăriţi Lucinschi şi Pricop, conform Realitatea.net.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a solicitat Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca în reşedinţa provizorie în care stă la Scroviştea, până când Guvernul îi face locuibilă vila din Gogol, de unde a dat-o afară pe Mioara Roman, să aibă o linie securizată, arată Curierul naţional. Evident, Antena 3 şi România TV vor titra că infractorul de Băsescu mai are şi tupeul să ceară lşinie securizată de STS.

Lucian Burlea, managerul Spitalului Socola din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost denunţat de fostul său cumnat, Sebastian Popa, conform EvZ. Detaliile sordide, de familie…

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul