Criteriul National

Prefectul de Sibiu îi cere scuze medicului căruia i-a reproșat că „face de minune” județul după ce a cerut mai multe paturi pentru pacienții cu COVID / Ce spune despre criticile din spațiul public – Esential

Prefectul de Sibiu îi cere scuze medicului căruia i-a reproșat că „face de minune” județul după ce a cerut mai multe paturi pentru pacienții cu COVID / Ce spune despre criticile din spațiul public – Esential
octombrie 27
20:25 2020

După ce i-a reproșat unui medic care a cerut mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19 că „face județul de minune”, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, spune că i-a cerut scuze și califică totul drept o „situație regretabilă”. Întrebat ce părere are despre reacţiile pe care le-a provocat ieşirea sa la adresa medicului, prefectul a dat un răspuns evaziv: ”Regret acest lucru. Acuma, întotdeauna dacă greşeşti, toată lumea o să îţi ceară maximul”.

Reamintim că în urmă cu o zi Mircea Creţu s-a arătat deranjat de apelul făcut de un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean pentru alocarea mai multor paturi pentru pacienții cu COVID-19. Medicul a spus, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că pacienţii cu COVID nu mai pot fi internați din cauza lipsei paturilor. „Acum faceţi ca şi cum aţi fi de la presă, pe bune. Acum ştiţi pentru prima dată sau e prima zi când vă daţi seama că vă mai trebuie paturi?”, a fost replica prefectului.

Marți seară, după o serie de critici în spațiul public, prefectul a anunțat, într-o conferință de presă organizată online, că i-a cerut scuze medicului Voichiţa Halmaghi, a catalogat totul drept ”o situaţie regretabilă” şi i-a mulţumit doctoriței ”pentru înţelegere şi profesionalism”.

”Eu, în calitate de prefect, nu pot reorganiza singur spitale şi nici nu pot lua decizii într-o instituţie pe care nu o conduc. E nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătăţirea situaţiei în care ne aflăm”, a afirmat Creţu, citat de News.ro.

El a spus le-a cerut managerilor de spitale, într-o într-o întâlnire avută marţi, propuneri concrete pentru îmbunătăţirea situaţiei pe care a catalogat-o drept ”dificilă atât pentru medici şi pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni”.

”Personal, voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de doamna doctor”, a susținut prefectul, menţionând că se referă la suplimentarea personalului medical din UPU din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi la extinderea zonei unde stau pacienţii suspecţi de COVID-19.

Mircea Creţu a anunţat că la Spitalul Municipal Mediaş – unde un bărbat cu coronavirus a murit așteptând un pat de terapie intensivă – au fost alocate 20 de paturi pacienţilor cu COVID-19, iar internările au început. Două dintre acestea sunt paturi de ATI, însă este nevoie de trei medici de specialitate pentru ca acestea să funcţioneze în sistem de permanenţă.

Creţu a mai susținut că a fost începută procedura de achiziţie pentru o staţie de oxigen care să deservească şase paturi ATI situate în structura modulară din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu şi au început angajările de personal pentru această structură, cele şase paturi urmând a deveni funcţionale în 14 zile.

Întrebat ce părere are despre reacţiile pe care le-a provocat ieşirea sa la adresa medicului Halmaghi, prefectul a dat un răspuns evaziv: ”Regret acest lucru. Acuma, întotdeauna dacă greşeşti, toată lumea o să îţi ceară maximul”.

CITEȘTE ȘI:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul