Criteriul National

Pregateste-te pentru viata in doi

Pregateste-te pentru viata in doi
decembrie 18
06:28 2016

oclipa.ro Sursa foto: Fotograf nunta Mihai Rubea

Pregateste-te pentru viata in doi cu discutii care sa cuprinda toate aspectele sale

Sa spui „da, sunt de acord” in fata altarului este un pas foarte important in viata, prin urmare, pentru a merge mai departe cu fermitate si fara indoiala, este binevenit ca pana atunci sa fii sigura ca ai discutat cu viitorul sot temele esentiale pentru viata in doi. La modul ideal, cei doi soti aflati la inceputul casniciei ar trebui sa discute despre:

  1. Finante si datorii

Este important sa aveti o discutie sincera cu privire la situatia economica a fiecareia, la veniturile fiecaruia. Pe de alta parte, daca vreunul dintre voi are o datorie pe care o ascunde, va cauza doar probleme deoarece este foarte putin probabil sa poata pastra secretul pentru totdeauna.

  1. Copii

Este important sa vorbiti despre posibilitatea de a avea copii sau nu si, dincolo de aceasta, despre asteptarile cu privire la implicarea fiecaruia in cresterea acestora. Unul dintre voi ar trebui sa ramana acasa pentru a creste copiii? Amandoi doriti sa mergeti la serviciu dupa ce se va naste copilul? Exista cineva din familie care ar putea ajuta la ingrijirea copiilor? Aceasta este, de asemenea, o buna ocazie de a vorbi despre religia sub care cei doi doresc (sau nu), sa-si educe copiii (multi tineri spun ca nu sunt religiosi, dar se dovedeste ca doresc sa-si creasca copiii intr-un cadru spiritual).

  1. Posibilitatea de a trai intr-un alt oras sau tara

Ne confruntam cu vremuri dificile si, de multe ori, oamenii sunt fortati sa se mute in alt oras pentru a munci. Este important sa se stie daca partenerul ar fi dispus sa traiasca intr-un alt oras sau tara. Daca partenerul sustine ca nu vrea sa se mute, incerca sa descoperi care sunt cauzele.

  1. Prioritati in viata

Este firesc ca atunci cand te casatoresti sa faci planuri pe termen lung, de aceea este important sa se cunoasca de la inceput prioritatile fiecaruia. De exemplu, este important sa se stie daca partenerul prefera sa mearga in vacanta in fiecare an, sau daca prefera sa economisiti in primii ani pentru a cumpara o casa. De fapt, o casatorie de succes poate fi o platforma pentru proiecte ambitioase in care ambii soti se implica.

  1. Parintii partenerului(ei)(lui)

Discutati cu partenerul despre modul in care intentioneaza sa aiba grija de parintii lor, atunci cand acestia vor fi mai in varsta, este o modalitate buna de a stabili anumite prioritati in viata.

Sursa articol oclipa.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo