Criteriul National

Pregateste-te pentru viata in doi

Pregateste-te pentru viata in doi
decembrie 18
06:28 2016

oclipa.ro Sursa foto: Fotograf nunta Mihai Rubea

Pregateste-te pentru viata in doi cu discutii care sa cuprinda toate aspectele sale

Sa spui „da, sunt de acord” in fata altarului este un pas foarte important in viata, prin urmare, pentru a merge mai departe cu fermitate si fara indoiala, este binevenit ca pana atunci sa fii sigura ca ai discutat cu viitorul sot temele esentiale pentru viata in doi. La modul ideal, cei doi soti aflati la inceputul casniciei ar trebui sa discute despre:

  1. Finante si datorii

Este important sa aveti o discutie sincera cu privire la situatia economica a fiecareia, la veniturile fiecaruia. Pe de alta parte, daca vreunul dintre voi are o datorie pe care o ascunde, va cauza doar probleme deoarece este foarte putin probabil sa poata pastra secretul pentru totdeauna.

  1. Copii

Este important sa vorbiti despre posibilitatea de a avea copii sau nu si, dincolo de aceasta, despre asteptarile cu privire la implicarea fiecaruia in cresterea acestora. Unul dintre voi ar trebui sa ramana acasa pentru a creste copiii? Amandoi doriti sa mergeti la serviciu dupa ce se va naste copilul? Exista cineva din familie care ar putea ajuta la ingrijirea copiilor? Aceasta este, de asemenea, o buna ocazie de a vorbi despre religia sub care cei doi doresc (sau nu), sa-si educe copiii (multi tineri spun ca nu sunt religiosi, dar se dovedeste ca doresc sa-si creasca copiii intr-un cadru spiritual).

  1. Posibilitatea de a trai intr-un alt oras sau tara

Ne confruntam cu vremuri dificile si, de multe ori, oamenii sunt fortati sa se mute in alt oras pentru a munci. Este important sa se stie daca partenerul ar fi dispus sa traiasca intr-un alt oras sau tara. Daca partenerul sustine ca nu vrea sa se mute, incerca sa descoperi care sunt cauzele.

  1. Prioritati in viata

Este firesc ca atunci cand te casatoresti sa faci planuri pe termen lung, de aceea este important sa se cunoasca de la inceput prioritatile fiecaruia. De exemplu, este important sa se stie daca partenerul prefera sa mearga in vacanta in fiecare an, sau daca prefera sa economisiti in primii ani pentru a cumpara o casa. De fapt, o casatorie de succes poate fi o platforma pentru proiecte ambitioase in care ambii soti se implica.

  1. Parintii partenerului(ei)(lui)

Discutati cu partenerul despre modul in care intentioneaza sa aiba grija de parintii lor, atunci cand acestia vor fi mai in varsta, este o modalitate buna de a stabili anumite prioritati in viata.

Sursa articol oclipa.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

SmartSEO

SmartSEO

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul