Criteriul National

Pregatiri de testare a detectorului de minciuni pentru Valcov

Pregatiri de testare a detectorului de minciuni pentru Valcov
aprilie 01
18:42 2015

infractor ValcovInformatia apare in motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov.

Totodata, arata ca, daca exista vreo dovada ca ar fi savarsit infractiunea de trafic de influenta, sa ii fie aplicata pedeapsa cea mai drastica, precizand faptul ca accepta inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar daca nu exista o proba relevanta in cauza„, este declaratia data de Valcov in instanta pe data de 26 martie, potrivit motivarii.

(…)

In loc de impresii…

Romania anului de gratie 2015, ziua de 1 Aprilie, ora 21 40…

Ce credeti ca s-a mai intamplat in una dintre cele mai mari afaceri „culturale” derulate de un mare strangator de averi, pe numele sau complet Darius Valcov?

Daca pana mai ieri a tacut, a dorit sa para ingenuu, uitati ca brusc , aflat  la ananghie , asemeni unui animal incoltit a inceput sa „chitaie”! Poate ca exprimarea in argou  va va deranja, dar acesta este crudul si deranjantul…adevar!

Am ajuns sa traim si acest moment istoric. Un ministru ce a acceptat sa fie cercetat, dupa ce exista nenumarate probe ce-l incrimineaza – lingouri si tablouri originale „capapte” sau achizitionate (nu se stie din ce fonduri), foarte multi bani care nu-i poate justifica etc

Nu stiu ce ma face sa cred, dar daca pana acum aveam sperante mari in rezolvarea acestui caz, aceasta noua turnura a evenimentelor ma face sa devin ceva mai sceptic.

Dar, cu voia dumneavoastra as dori sa va intreb, de s-a ajuns pana in acest punct? Nu cumva, datorita a ce anume se banuieste ca s-ar sti despre Justitie in Romania? ASTA, CA SA MA FERESC A EMITE ” judecati de valoare” ca aceea ca acest individ…nu ar avea  absolut nici o valoare !
Pe final, tare m-as bucura sa se demonstreze odata pentru totdeauna ceva! Nu de alta, dar sincer nu cred ca vreunul din neo-mafiotii acestia , mari iubitori de arginti, „strangatori”, „iubitori de cultura” are avea stapanirea de sine, atat de necesara pentru a pacali un detector de minciuni …

Si, daca metoda va avea succes, nu ar trebui sa fie produse aceste detectoare de minciuni, cumva in serie?

Oricum, pana una alta, va promit ca va voi tine la curent cu acest interesant caz…

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo