Criteriul National

Premieră: o mare companie americană intră în piața românească, în ciuda contextului pandemic – Companii

Premieră: o mare companie americană intră în piața românească, în ciuda contextului pandemic – Companii
iulie 28
15:31 2020
​Brandul internațional Sotheby’s s-a lansat, astăzi, marți, 28 iulie, în România sub numele Romania Sotheby’s International Realty, compania românească devenind cel mai nou membru al celebrei rețele globale. Astfel, Sotheby’s International Realty Affiliates LLC pătrunde pe piața românească prin asocierea cu Artmark Historical Estate, companie ce a aparținut grupului Artmark – cea mai mare platformă de promovare culturală din piața românească de artă, istorie și bunuri simbolice.

Dorind să integreze internațional industria de consultanță imobiliară națională, Romania Sotheby’s International Realty reprezintă un gir pentru viitorul pieței de bunuri culturale și imobile de patrimoniu din România, concentrându-se pe procesul de achiziții de proprietăți istorice și de lux din țara noastră și oferind, la nivel global, accesul la proprietățile reprezentative din România, sub umbrela internațională a diviziei de imobiliare a celei mai vechi case de licitații de artă din lume.

Sotheby’s, înființată în 1744, nu este doar cea mai mare companie globală de artă, dar sub brandul Sotheby’s International Realty se operează, începând cu 1976, și cea mai semnificativă punere în valoare de imobile istorice ori rezidențiale de lux în peste 72 de țări din întreaga lume și cu un volum record de vânzări la nivel global în 2019 de 114 miliarde de dolari.

Artmark Historical Estate, de astăzi Sotheby’s International Realty, a fost înființată în 2014, drept asociere între Casa de Licitații Artmark și Constantin Prisecaru, actualul Managing Partner, alături de CEO Monica Barbu, și a ajuns în scurtă vreme cea mai mare companie de consultanță imobiliară specializată în valorificarea rezidențială ori comercială a caselor cu istorie din România. Actualmente, portofoliul Artmark Historical Estate măsoară peste 250 de imobile cu istorie, echipa numărând 6 brokeri specializați.

Constantin Prisecaru, absolvent al Facultății de Istorie, pasionat de istorie, artă și arhitectură, după ce conduce vreme de 9 ani o rețea națională de fashion retail, devine în 2012 director de vânzări regionale în cadrul Artmark, alături de care înființează în 2014 Artmark Historical Estate – un reper al proprietăților de patrimoniu din România. Detalii: www.sothebysrealty.ro Persoană de contact: Monica Barbu +40 722 408 051 monica.barbu@sothebysrealty.ro

Cu peste 23 de ani de experiență pe piața imobiliară, între care director de retail al Colliers International Romania până în 2008, iar din 2009 partner local și vicepreședinte al The Advisers/Knight Frank Romania, Monica Barbu a preluat în 2008 funcția de CEO a Artmark Historical Estate.

Artmark Historical Estate, racordată la practicile și spiritul internațional, a fost vreme de 6 ani compania grupului Artmark, având drept obiectiv punerea în valoare a imobilelor istorice, semnificative pentru patrimoniul arhitectural local – castele, plate românești, conace boierești, dar și monumente de arhitectură contemporană, și a contribuit de-a lungul timpului la salvarea, recuperarea și repunerea monumentelor istorice în circuitul economic și cultural, identificând în acest scop investitori români sau străini care să le renoveze, păstreze și folosească.

Prin afilierea la rețeaua mondială Sotheby’s International Realty Affiliates LLC, Artmark Historical Estate dobândește acces la resursele internaționale de expertiză, precum și la cel mai valoros portofoliu mondial de clienți de elită, interesați de rezidențe istorice ori contemporane de lux îndeosebi în marile orașe ale României, în regiunea istorică a Transilvaniei, în arii izolate de frumusețe naturală, precum zonele montane sau Delta Dunării, dar și în zonele românești rustice, cu parfum de tradiție și originalitate. Totodată, afilierea oferă clienților români ai Artmark Historical Estate acces direct la portofoliul rezidențial al rețelei internaționale Sotheby’s de destinații europene de vacanță, (precum cele mediteraneene – Coasta de Azur, Riviera, etc.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul