Criteriul National

Presa italiană: De ce un migrant, care a ajuns în Italia în timpul pandemiei, a plecat în siguranță în Franța? / Avertismentul poliției care anticipa crima de la Nisa – International

Presa italiană: De ce un migrant, care a ajuns în Italia în timpul pandemiei, a plecat în siguranță în Franța? / Avertismentul poliției care anticipa crima de la Nisa – International
octombrie 29
23:32 2020

Se știe, deocamdată, că 9 octombrie a fost în Italia. După ce a debarcat în Lampedusa, a fost dus la un centru de identificare din Apulia și fotografiat la secția de poliție. Este un tunisian, născut pe 29 martie 1999.

Răspunsul ar putea fi simplu. Oricât de incredibil este. De fapt, la 8 octombrie, autoritățile italiene au debarcat aproximativ 805 de migranți la sfârșitul unei perioade de carantină pe nava Rhapsody. După cum au confirmat diverse surse polițienești pentru Giornale.it, conducerea a făcut totul în regim de urgență: „Au făcut debarcarea minorilor – ne-a spus un agent în acele zile – apoi pe cei care trebuiau să meargă la centrele din Gorizia, Roma și Milano și, în cele din urmă, pentru unele persoane au dat doar ordinul de a părăsi teritoriul național”.

Ce înseamnă? Un alt anchetator explică: „Celor care nu au fost plasați în centrele de identificare, le-am dat ordinul comisarului să părăsească teritoriul în termen de 7 zile”. Tradus: imigrantul este informat despre o „cale de urmat” care, teoretic, l-ar obliga să părăsească Italia în decurs de o săptămână, dar nimeni nu îl duce la graniță. Dacă nu respectă instrucțiunile? Dispare. Ca atâția.

Brahin Aoussaoui ar fi putut face același lucru, astfel fiind liber să ajungă în Franța. O altă sursă de poliție confirmă: „A debarcat de pe navă ca și alți 800 de străini. Fără precedent în Italia pentru prima dată. La 9 octombrie a fost respins de comisarul de poliție cu ordinul de a părăsi teritoriul național în termen de 7 zile. Motivul acestor măsuri este lipsa de locuri în centrele de repatriere din Italia. Toate acestea sunt amenajate de minister”.

Și să ne gândim că, într-o scrisoare către Luciana Lamorgese, din 10 octombrie 2020, Andrea Cecchini, secretar general al Italia Celere, îl avertizase deja pe ministru despre absurditatea acestei proceduri: unii migranți, a scris el, „ca parte a celor care debarcă în Bari de la Rhapsody, se pare că vor fi lăsați liberi să cutreiere țara cu singura invitație de a părăsi teritoriul italian în termen de 7 zile … cu tot respectul, ar trebui să ne găsim în fața acestor tipi, ce ar trebui să facem noi polițiștii? „.

Aceeași plângere a venit și de la Franco Maccari, președintele național al Sindicatului poliției (FSP), la mijlocul lunii octombrie. „La Siracuza – a spus el – din ordinul comisarului, 46 de migranți care tocmai debarcaseră din nava de carantină au fost însoțiți la gară. Ar fi trebuit să părăsească teritoriul național în termen de 7 zile, dar știm bine că vor deveni o aripă armată a crimei organizate. Poate și mai rău. Este o practică consolidată: Este un vid administrativ de care trebuie să ne ocupăm – conchide Maccari – pentru că le permiteți imigranților să se deplaseze așa cum vor ei. Chiar dacă există un ucigaș islamist printre ei.”, a conchis acesta.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul