Criteriul National

Președintele Serbiei răspunde Moscovei după ce a fost luat în râs. Comparația cu scena din „Basic Instinct” – International

Președintele Serbiei răspunde Moscovei după ce a fost luat în râs. Comparația cu scena din „Basic Instinct” – International
septembrie 07
00:03 2020
Președintele Serbiei a acuzat duminică Moscova că se coboară la nivel de „primitivism și vulgaritate” prin atacul la adresa sa, după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe l-a comparat cu Sharon Stone în celebra scenă din filmul „Basic Instinct”, relatează Reuters.

Serbia este cel mai apropiat aliat al Moscovei în Balcani, însă președintele Aleksandar Vucic a tot iritat Rusia căutând să stabilească relații mai bune cu Occidentul.

El a făcut un pas în această direcție săptămâna aceasta, când a semnat un acord vizând o îmbunătățire a relațiilor cu Kosovo, provincie care și-a declarat independența în 2008, dar pe care Belgradul și Moscova nu o recunosc. O ceremonie de semnare a acordului a fost organizată la Casa Albă.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu Vucic la ceremonie, alături de o imagine din celebrul film din 1992 „Basic Instinct”, respectiv scena când protagonista interpretată de actrița Sharon Stone își expune pentru câteva secunde părțile intime, în timpul unui interogatoriu al poliției.


Colajul postat de Zaharova (Foto: Facebook/ Maria Zakharova)

„Dacă ești invitat la Casa Albă, dar scaunul tău e așezat ca și cum ai fi la un interogatoriu, ar trebui să stai ca în poza numărul doi. Oricine ai fi. Credeți-mă pe cuvânt”, a scris Zaharova.

În cadrul unor declarații televizate făcute în timpul unei vizite la Bruxelles, Vucic a reacționat: „Maria Zaharova vorbește în primul rând despre ea, iar primitivismul și vulgaritatea de care a dat dovadă vorbesc tot despre ea și – pentru Dumnezeu! – despre cei care au pus-o acolo”.

Zaharova și-a actualizat duminică postarea cu un mesaj de scuze, ea afirmând că remarcile sale au fost înțelese greșit.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul