Criteriul National

Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)

Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)
mai 11
18:58 2022

Incisiv de Prahova a tot scris despre managementul ineficient al Penitenciarului Giurgiu, dar protejat de la centru.

Cu ceva timp in urmă a avut loc o evadare chiar din incinta celui ce se dorea a fi cel mai sigur penitenciar din România, la data respectivă directorul Penitenciarului Giurgiu fiind comisarul șef Fulga Marius Lucian iar director adjunct paza fiind comisarul șef Popescu Alin Constantin.

Ca urmare a publicării evenimentului ministrul  il revocă pe Fulga din functie, in fapt doar face o rocadă , astfel că directorul adjunct pază  Popescu Alin este pus director, iar Fulga Marius, director adjunct paza, practic mutarea  fiind doar de ochii societății.

După această rocadă a urmat o serie neagră de evenimente, comisia de abuzuri din Parlamentul României cerând ministrului justiției să lămurească evenimentele din acest penitenciar. Ministrul justiției Cătălin Predoiu si-a trimis corpul de control in Penitenciarul Giurgiu ocazie cu care au fost constatate grave deficiente, in timpul misiunii de control, in prezența inspectorilor, intâmplându-se  și o crimă (dezvaluiri in exclusivitate in ziarul Incisiv de Prahova).

Cu toate acestea echipa de consilieri ai ministrului justitiei a reusit să-l convingă pe ministrul că această echipă de management a Penitenciarului Giurgiu este una performantă.

In această zi un alt deținut al Penitenciarului Giurgiu, foarte periculos, condamnat la o pedeapsa de 23 de ani  pentru faptă cu violentă a evadat.

Acesta a reusit sa inșele vigilenta managerilor de la Penitenciarul Giurgiu,”  s-a dat bolnav” și acesta a fost trimis la Spitalul Floreasca de unde, in această dimineată, a evadat de sub escortă.

Deținutul este unul foarte periculos, cu multiple sanctiuni disciplinare, iar aflarea lui in libertate constituie un pericol foarte crescut pentru societate.

Crime, rele tratamente si evadări caracterizează managementul performant al celei mai mari inchisori din România.

Urmeaza decizia ” necruțătoare” a ministrului Predoiu, rocada mare, directorul Penitenciarului Giurgiu Popescu Alin trecând director adjunct paza si directorul adjunct pază Fulga Marius trecând pe functia de director, revenind fiecare pe pozitiile avute inainte de prima evadare de la Giurgiu. Vom reveni.

Update:

Bărbatul a fost prins de autorități miercuri în zona fostei Piețe Matache din București, potrivit Poliției. El a fost capturat de o echipă de la Administrația Națională a Penitenciarelor

(Cereasela N.).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul