Criteriul National

Pretul aurului a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 30 de ani

Pretul aurului a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii 30 de ani
septembrie 03
11:27 2016

Din cauza problemelor din Europa si a celor de pe piata mondiala, cotatia aurului a incheiat primul semestru din 2016 intr-un mod foarte avantajos, inregistrand cea mai mare crestere din ultimii 30 de ani. Spre deosebire de anul 2015, acesta a avut o crestere cu 16%, fiind preferat de investitori in aceasta perioada din cauza situatiei globala a economiei.

Faptul ca pretul petrolului este intr-o scadere continua, turbulentele de pe piata valutara din China se agraveaza, aurul este cel care a castigat cel mai mult teren in aceasta perioada. Anul 2016 a fost pana acum, si, se speculeaza, va fi si in continuare, unul destul de turbulent.

Riscurile globale revin in atentia investitorilor, dobanzile reale ramanand aproape de zero, iar aprecierea dolarului luand o pauza, acestea sunt doar cateva ingrediente pentru care dolarul incepe sa devina din nou unul dintre cele mai apreciate bunuri din portofoliul unui investitor. Cu toate acestea, bursele au inceput sa-si revina la inceputul anului, acestea bucurandu-se de cateva luni de o crestere destul de mare, in principiu, datorata si cresterii pe termen lung a dolarului.

Aceste lucruri nu au influentat pretul aurului, acesta nepierzandu-si din valoare. Problemele care au afectat pietele la inceputul anului nu s-au rezolvat in totalitate. Daca mai adaugam si cursul valutar oscilant al principalelor monede ale lumii, precum si o destabilizare a Europei ca urmare a Brexitului, aceasta destablizare venind la pachet si cu o ascensiune a partidelor de extremiste din Europa, putem identifica cu usurinta motivele pentru care aurul a avut un traseu ascendent in ultima vreme, multi investitori preferand refugiul decat riscul in aceasta perioada.

Cresterea cotatiei aurului a mai fost influentata si de problemele aparute pe piata din Japonia, cifrele macro ale economiei de acolo fiind nefavorabile. De asemenea, autoritatile din Beijing incearca stabilizarea yuanului, sacrificand planurile de rebalansare si amanand momentul adevarului pentru economia statului chinez. Toate aceste lucruri au avut un impact direct asupra aurului, acesta atingand cote chiar istorice in aceasta perioada. Dobanzile negative impuse de anumite banci au efect opus asupra investitorilor, acestia refuzand sa-si mai plaseze banii in acestea si preferand sa ii stocheze sub forma de aur in diverse depozite. Multi experti in economie sugereaza aurul ca o investitie viabila deoarece in caz de probleme pe piata financiara acesta isi va pastra valoarea.

Dupa cum se observa in ziua de azi, din ce in ce mai multe probleme apar pe toate pietele globale, iar semnele de indreptare intarzie sa apara. Cel mai mult de castigat au investitorii in aur pentru ca acestia sunt acoperiti impotriva acestor probleme. Aurul este considerat, inca din vremuri istorice, un pariu de incredere deoarece de fiecare data cand au fost probleme pe plan mondial, cei care au avut de castigat cel mai mult au fost cei care detin aur. Nu degeaba se spune ca cine are aurul are si puterea. Aceasta afirmatie este adevarata, mai ales intr-o piata ce este intr-o continua schimbare si pare a fi din ce in ce mai afectata de evenimentele negative din lume.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo