Criteriul National

Prevenirea hemoroizilor

Prevenirea hemoroizilor
august 29
22:30 2017

Boala hemoroidală este considerată a fi una dintre afecțiunile tipice ale secolului nostru. Prevenirea hemoroizilor este una dintre cele mai bine elaborate terapii din lumea medicală, inscriindu-se foarte bine în mentalitatea medicală a noului mileniu, conform căreia este mult mai bine să previi decât să tratezi. Astfel, conform specialiștilor de la AdioHemoroizi.ro terapia de prevenire a hemoroizilor constă în trei elemente distince, ce ar trebui respectate cu strictețe pentru a minimaliza șansele de apariție (și recidivare) a bolii hemoroidale.

Dieta

În general, oricine poate profita de beneficiile unei diete sănătoase. Chiar dacă persoanelor sănătoase le mai sunt permise și anumite excese ocazionale, pentru cei care suferă sau sunt predispuși la hemoroizi acestea nu sunt deloc recomandate. Dieta persoanelor predispuse la hemoroizi va conține alimente absolut necesare menținerii unui tranzit intestinal sănătos.

Doar medicii sunt capabili să stabilească în mod corect nivelul dezechilibrului nutrițional de care suferă pacientul respectiv și ce alimente trebuiesc adăugate sau eliminate din dieta persoanei în cauză. Astfel, o dietă corectă, perfect adaptată situației individuale, va fi construită, element cu element, de către un medic specialist proctolog sau un medic nutriționist.

În general, există o serie de alimente care nu lipsesc din nici o astfel de dietă de prevenire a hemoroizilor. Printre cele mai cunoscute sunt fibrele vegetale. Rolul fibrelor vegetale este acela de a stimula digestia bolnavului. Practic, fibrele sunt alimente nedigerabile, ele nefiind distruse de acidul clorhidric de la nivelul stomacului și nici de către schimbarea de pH datorată trecerii alimentului în intestin. Daca nu sunt digerate, cum îmbunătățesc ele digestia? Cu ajutorul unei proprietăți de-a dreptul unice în lumea vegetală: fibrele alimentare, mai ales cele care provin din cereale integrale, sunt capabile să își mărească volumul de aproape patruzeci de ori. Pe scurt, mărirea volumului prin absorbție de apă conduce la o creștere a peristaltismului intestinal și, prin urmare, la o îmbunătățire a tranzitului intestinal. Și, evident, atunci când vorbim despre hemoroizi, dacă pacientul respectiv nu suferă de constipație, sansele ca acesta să dezvolte inflamații ale venelor anorectale sunt relativ minore. Atentie, totuși, utilizarea în exces a fibrelor vegetale poate cauza diaree cronică.

Exercitiile fizice

Una dintre cele mai disputate cauze ale hemoroizilor este, fără îndoială, sedentarismul. Practic, datorită lipsei de mișcare, intestinul uman își încetinește mișcările și tranzitul intestinal devine din ce în ce mai lent, ceea ce conduce la apariția constipației acute, inițial, dar care se poate croniciza foarte repede.

O serie de exerciții fizice, nici unul cu adevărat epuizant, care să dureze între treizeci de minute și patruzeci și cinci de minute, executate zilnic, sunt tot ce are nevoie corpul pentru a își menține un tonus adecvat. Prin urmare, unui pacient sedentar i se vor recomanda, în mod progresiv, plimbări prin parc, seara, atunci când temperatura și condițiile meteo permit. Dacă acesta simte nevoia de mai mult decât o plimbare, ar putea să încerce un program de exerciții care să includă câteva genoflexiuni, câteva fandări și o alergare care să nu dureze mai mult de cincisprezce minute. Observați că din programul fizic lipsesc elementele care ar putea să adauge vreun fel de presiune pe zona abdominală, pentru a nu înrăutăți tranzitul intestinal.

Starea fiziologica si patologica

Dacă pacientul suferă de alte afecțiuni care ar putea avea legătură cu factorii care declanșează boala hemoroidală, este bine ca medicul curant să îl informeze, pentru ca acesta să poată observa din timp primele simptome ale bolii. De exemplu, dacă un pacient a trecut printr-o operație la nivel intestinal și traiectul său digestiv nu este, încă, vindecat în întregime, atunci peristaltimul intestinal va fi redus sau inexistent, iar constipația se poate instala cu ușurință. Cu ajutorul unor măsuri preventive luate din timp, apariția bolii hemoroidale poate fi oprită. În general, în aceste cazuri, se preferă ca pacientul să fie ajutat să elimine conținutul intestinal prin intermediul unor microclisme.

Vă puteți informa despre hemoroizi și cele mai noi tratamente și metode de prevenire vizitând pagina facebook.com/adiohemoroizi. Vedeți, deci, că stilul de viață sănătos ne permite să ne simțim mai bine, să fim mai în formă și să prevenim hemoroizii, o afecțiune deloc plăcută. Multă sănătate!

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo