Criteriul National

Prezentare a comediei românești -„Minte-mă frumos în Centrul Vechi”

Prezentare a comediei românești -„Minte-mă  frumos în Centrul Vechi”
aprilie 09
21:06 2016

„Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este o comedie sub regia lui Iura Lunașcu ce este cunoscut pentru serialul de pe micul ecran„Deschide ochii”.Totodată se bazează pe un scenariu de Adrian Lustig care și-a adus contribuția la producții precum „Nunta mută”, „Poker”, „Funeralii fericite”.

minte_ma_frumos_59391100

Această inedită comedie pune în scenă nume tinere ale teatrului românesc, dar și apariții ale unor personaje cunoscute de pe micile ecrane precum Viorel Lis, Virgil Ianțu și Codin Maticiuc.
Continuarea filmului lui Lunașcu spune povestea fără perdea a cinci tineri actori care pregătesc un spectacol într-un teatru din centrul vechi. Doru (Pavel Ulici), Dora (Nicoleta Hâncu), Alecu (Sorin Miron), Freddie (Alexandru Unguru), Lucy (Aida Economu) formează un grup de tineri în care intrigile amoroase nu au cum să lipsească.

Doru este un talentat actor dar și un împătimit jucător de jocuri mecanice, cu datorii substanțiale la cămătari. Iubita lui, Dora rămâne însărcinată da,după mai multe experiențe dezamăgitoare . Pavel Ulici interpretează un personaj ce este un pic prea „cuminte” pentru a fi portretizat ca un maniac al jocurilor de noroc sau ca genul de persoană care ar face compromisuri cu lumea interlopă.Totuşi,prin ceea ce trece asemeni nașului său Andi- vă va atrage și vă va binedispune deoarece amândoi rămân aceeași actori originali,plini de spontaneitate. Andi Vasluianu joacă rolul unui fost hacker familist ce se dovedește până la un punct un abil infractor cibernetic ce stârnește râsete și în calitate de actor al unei piese ce se va dovedi într-un final de real succes.

Față de alte producții românești, „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” se bucură de un sunet de calitate cât și de o excelentă imagine . Soundtrack-ul va , încerca de a augmenta multitudinea de conflicte amoroase dintre tinerii actori. Acest lucru se întâmplă deoarece pe parcursul filmului, spectatorul poate identifica anumite șlagăre transmise în mod excesiv pe posturile populare de radio, de exemplu, „Mă ucide ea” (Mihail) și „Da, mamă ” (Delia).

În ceea ce privește regia pot spune că acest film românesc se apropie de trendul hollywoodian.M-au surprins plăcut atât calitatea excelentă a sunetului cât și a imaginii .Unele dintre cadrele de început si din mijlocul acestei comedii sunt impresionante,filmate cu drona,iar Bucureștiul este frumos.De asemenea,cadrele lungi și monotone sunt înlocuite cu unele dinamice și sunt centrate pe acțiune și mai puțin pe introspecție.

Pentru cele 119 minute cât mai ales pentru replicile savuroase și scenariul bine construit,vă recomand să-l vizionați!

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo