Criteriul National

Prezentare a comediei românești -„Minte-mă frumos în Centrul Vechi”

Prezentare a comediei românești -„Minte-mă  frumos în Centrul Vechi”
aprilie 09
21:06 2016

„Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este o comedie sub regia lui Iura Lunașcu ce este cunoscut pentru serialul de pe micul ecran„Deschide ochii”.Totodată se bazează pe un scenariu de Adrian Lustig care și-a adus contribuția la producții precum „Nunta mută”, „Poker”, „Funeralii fericite”.

minte_ma_frumos_59391100

Această inedită comedie pune în scenă nume tinere ale teatrului românesc, dar și apariții ale unor personaje cunoscute de pe micile ecrane precum Viorel Lis, Virgil Ianțu și Codin Maticiuc.
Continuarea filmului lui Lunașcu spune povestea fără perdea a cinci tineri actori care pregătesc un spectacol într-un teatru din centrul vechi. Doru (Pavel Ulici), Dora (Nicoleta Hâncu), Alecu (Sorin Miron), Freddie (Alexandru Unguru), Lucy (Aida Economu) formează un grup de tineri în care intrigile amoroase nu au cum să lipsească.

Doru este un talentat actor dar și un împătimit jucător de jocuri mecanice, cu datorii substanțiale la cămătari. Iubita lui, Dora rămâne însărcinată da,după mai multe experiențe dezamăgitoare . Pavel Ulici interpretează un personaj ce este un pic prea „cuminte” pentru a fi portretizat ca un maniac al jocurilor de noroc sau ca genul de persoană care ar face compromisuri cu lumea interlopă.Totuşi,prin ceea ce trece asemeni nașului său Andi- vă va atrage și vă va binedispune deoarece amândoi rămân aceeași actori originali,plini de spontaneitate. Andi Vasluianu joacă rolul unui fost hacker familist ce se dovedește până la un punct un abil infractor cibernetic ce stârnește râsete și în calitate de actor al unei piese ce se va dovedi într-un final de real succes.

Față de alte producții românești, „Minte-mă frumos în Centrul Vechi” se bucură de un sunet de calitate cât și de o excelentă imagine . Soundtrack-ul va , încerca de a augmenta multitudinea de conflicte amoroase dintre tinerii actori. Acest lucru se întâmplă deoarece pe parcursul filmului, spectatorul poate identifica anumite șlagăre transmise în mod excesiv pe posturile populare de radio, de exemplu, „Mă ucide ea” (Mihail) și „Da, mamă ” (Delia).

În ceea ce privește regia pot spune că acest film românesc se apropie de trendul hollywoodian.M-au surprins plăcut atât calitatea excelentă a sunetului cât și a imaginii .Unele dintre cadrele de început si din mijlocul acestei comedii sunt impresionante,filmate cu drona,iar Bucureștiul este frumos.De asemenea,cadrele lungi și monotone sunt înlocuite cu unele dinamice și sunt centrate pe acțiune și mai puțin pe introspecție.

Pentru cele 119 minute cât mai ales pentru replicile savuroase și scenariul bine construit,vă recomand să-l vizionați!

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro