Criteriul National

Prezentare a Concursului Judeţean „Educaţiei pentru Sănătate în Învăţământul primar ” -Ediţia a şasea

Prezentare a Concursului Judeţean „Educaţiei pentru Sănătate în Învăţământul primar ” -Ediţia a şasea
aprilie 15
08:09 2016

Concursul Judeţean -EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR aflat la cea de-a şasea ediţiese va desfăşura pe data de 19 aprilie 2016.Acest eveniment este înscris în calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2015-2016, ISJ Constanţa, Nr. 4139A/09.11.2015, Domeniul ştiinţific, Poziţia 51 cât şi în Calendarul Activităţilor Educative Regionale /CAER, 2016,Domeniul ştiinţific, poziţia 633

 

Sigla-Colegiul-National-de-Arte-Regina-Maria-Constanta

 

Organizatori şi parteneri proiect:

 • Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa
 • Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa
 • Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa
 • Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa
 • Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, Constanta
 • Şcoala Gimnazială Ţiţeica, Constanţa
 • Şcoala Gimnazială L. Caragiale, Medgidia
 • Şcoala Gimnazială Constantin Brâncuşi, Medgidia

 

 

Data desfăşurării: 19 APRILIE 2016, ora 10:00

 

Locaţia va fi asigurată  de către Colegiul Naţional de Arte Regina Maria  Constanţa, B-dul Al. Lăpuşneanu nr.11; tel/fax 0241/636859

 

Participanţii vor fi elevii claselor I-IV şi clasa pregătitoare din şcolile municipiului Constanţa şi judeţ (înscrierea şi participarea nu este condiţionată de parcurgerea opţionalului Educaţie pentru sănătate în şcoală).

Probele de concurs:

·         Concursul se desfăşoară în trei etape –  la nivel de şcoală, etapa judeţeană şi naţională. Faza judeţeană cuprinde trei secţiuni:

Ø  Secţiunea ştiinţifică cuprinde evaluarea cunoştinţelor pe baza bibliografiei recomandate – pentru elevii din clasele II, III, IV;

Ø   Secţiunea creaţie/colaj pentru elevii din clasa I şi clasa pregătitoare;

Ø  Secţiunea fotografie – pentru elevii din clasele II, III, IV.

Pentru elevii din clasa I și clasa pregătitoare, organizatorii   propun realizarea unei lucrări folosind tehnica colajului cu TemaAlimentaţie sănătoasă şi mişcare pentru prevenirea bolilor.

TitlulEu mănânc sănătos şi fac mişcare în fiecare zi! Poţi si tu!

·         Colajul va fi realizat pe foaie de bloc, format A4 (sau la alegere), iar pe verso se vor scrie numele și prenumele elevilor din echipă, școala, clasa, învățător/profesor coordonator, date de contact coordonator (telefon, email). Lucrările vor fi realizate  la şcoală, în echipă de câte 3 elevi,  sub îndrumarea cadrului didactic  și vor fi predate comisiei de evaluare cel mai târziu în ziua concursului, interval-orar 8.30- 9.00.

·         Fotografiile (în format 15×20 sau la alegere), clasele II-IV, cu

Tema – Alimentaţie sănătoasă şi mişcare pentru prevenirea bolilor

Titlul – Eu mănânc sănătos şi fac mişcare în fiecare zi! Poţi si tu!

vor fi predate comisiei de evaluare cel mai târziu în ziua concursului, ora 8.30-9,00, de către cadrul didactic coordonator. Pe verso se vor scrie numele și prenumele elevului, școala, clasa, învățător/profesor coordonator (cu date de contact -telefon, email).

·         Prezența la concurs a elevilor din clasa I, din clasa pregătitoare şi a copiilor care  vor participa la secţiunea fotografie nu este obligatorie, dar participanţii sunt invitaţi la festivitatea de premiere care va avea loc la o dată care va fi comunicată ulterior desfăşurării concursuui.

·         Rezultatele jurizării se vor afișa în ziua concursului la sediul CNA Regina Maria Constanţa.

 
·         Cadrele didactice care vor însoți elevii la concurs vor prezenta:

Lucrările (colajele) elevilor din clasa I și din clasa pregătitoare, fotografiile elevilor din clasele II, III, IV, însoțite de un  tabel nominal cu elevii care au realizat lucrarea/fotografia, clasa, şcoala de provenienţă, cadrul didactic coordonator cu date de contact, semnat de către directorul şcolii.

·         Selecţia participanţilor la secţiunea ştiinţifică se face la nivelul fiecărei unităţi şcolare implicate,  prin organizarea primei etape a concursului. La etapa judeţeană a concursului vor participa câte 10 elevi din fiecare şcoală – câştigatorii locurilor I, II şi III de la fiecare nivel;

 • Timpul de lucru la secţiunea ştiinţifică, pentru proba individuală, clasele II-IV, este de 2 ore.

Faza naţională a CEPS – se va desfăşura în luna mai, 2016, la CNA Regina Maria, Constanţa. Evenimentul este inclus în CAER, Domeniul ştiinţific, poziţia 633. Vor participa elevii de la secţiunile colaj şi fotografie, calificaţi de la faza judeţeană.

Perioada de înscriere: 4–16 aprilie 2016, la adresa de e-mail: dianaadriana2003@yahoo.com, prof. Diana Adriana Irimia, mobil 0740058074, format excel.

 

Format de înscriere ( cu diacritice, times new roman, 12):

Unitatea de învăţământ

……………………………………………..

Nr……./data…………

Obiect – Elevii participanţi la Concursul Judeţean Educaţie pentru Sănătate în Învăţământul Primar, ediţia a VI-a, 2016

 

Nr.

crt.

Nume şi prenume elevi Clasa Unitatea de învăţământ Profesor/învăţător îndrumător, telefon, email
         

 Semnează: director şi profesor îndrumător

 

Notă:

 • Adresele oficiale, semnate şi ştampilate, vor fi aduse de către profesorii/învăţătorii care însoţesc elevii la data organizării concursului şi vor fi predate comisiei de organizare.
 • Profesorii/învăţătorii care înscriu elevii la concurs fac parte din comisia de desfăşurare a concursului şi sunt rugaţi să confirme participarea pentru asistenţă şi evaluare odată cu transmiterea listelor la adresa de email recomandată.
 • Elevii şi profesorii asistenţi-evaluatori sunt invitaţi la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, în data de 19 aprilie 2016,  în intervalul orar 8.30 – 9.00.

 

 

Mulţumiri adresate

 

Director, prof. Gevat Ismet- Nejdet Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa

 

Director adjunct, prof. Chilea Carmen Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa

 

 

Organizatori:

Prof. Victoria Dorobantiu, 0723069706, dorobantiu.victoria@yahoo.com

Prof. Claudia Codreanu, 0726390674, claudiacodreanuu@yahoo.com

Prof. Diana Adriana Irimia, 0740058074, dianaadriana2003@yahoo.com

Dr. Loti Popescu, 0728111974, loti_popescu@hotmail.com

 

Sursa foto :arteconstanta.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte tuturor organizatorilor cât şi celor care vor participa la acest concurs, susţinând demersul artistic!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo