Criteriul National

Prezentare a filmului The Jungle Book!

Prezentare a filmului The Jungle Book!
aprilie 15
13:47 2016

Producţia destinată marelui ecran intitulată „Cartea Junglei/ The Jungle Book“ readuce povestea îndrăgitului personaj din copilărie, Mowgli. A avut premiera în cinematografele din România din data de 15 aprilie.
the-jungle-book-poster

Mult îndrăgita colecţie de povestiri aparţinând lui Rudyard Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Jon Favreau, produsă de studiourile Disney.

„Cartea Junglei” este proiectată pentru versiunea 3D . Are  farmecul şi totdată onoarea de a ilustra un univers plin de fantezie şi culoare, special gândit pentru copii dar şi pentru cei mai în vărstă. Cu acest cumul de idei, studiourile Disney au lansat această producţie sub comanda regizorului Andy Serkis ce a reuşit adaptarea romanului lui Rudyard Kipling.

Acțiunea începe în forță prin prezentarea lui Mowgli (Neel Sethi), un puști, care încearcă să se adapteze cât mai bine la viața din junglă pentru a putea să se ferească de potențialele pericole și în principal de fiorosul tigru Shere Khan ( Idris Elba – voce) care consideră că omul nu are ce căuta printre animale, deși aceștia s-au mai întâlnit odată în altfel de circumstanțe.

Tipicul în care sunt păstrate prieteniile din desenul original dintre Mowgli( Neel Sethi)  și animalele precum bătrânul urs Baloo ( Bill Murray – voce), precauta panteră neagră Bagheera ( Ben Kingsley – voce), lupul Akela ( Giancarlo Esposito – voce), ’’ mama’’ lui Mowgli lupoaica Raksha ( Lupita Nyong’o –voce) și seducatoarea Kaa (Scarlett Johannsson)  condimentază şi asigură atractivitate acestei producţii.

Totodată efectele speciale sunt bine realizate cu ajutorul tehnologiei CGI-urilor astfel încât toate animalele par reale. Aventura lui Mowgli începe atunci când acesta pornește într-o călătorie spre a se descoperi.În ceea ce priveşte firul narativ clasic- acesta îmbină emoția și umorul alături de distribuția de excepție.

 

Iar din distribuţie fac parte Neel Sethi (Mowgli), Lupita Nyong’o (Raksha), câştigătoare a premiului Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar în drama „12 ani de scalvie“ (2013), Bill Murray (Baloo), Ben Kingsley (Bagheera), Idris Elba (Shere Khan) şi Scarlett Johansson (Kaa).

Cu ajutorul tehnologiei T-IMAX 3D acest film este o capodoperă care cu siguranță va fi vizionată cu o deosebită plăcere.Filmul Cartea Junglei/The Jungle Book Eeste distribuit de către Forum Film Romania atât în varianta 3D subtitrată cât și în cea dublată pentru cei mici.

Trailer-ul oficial:

 

Sursa foto : www.cronicaviva.com.pe

Sursa video : youtube.com

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro