Criteriul National

Prezentarea filmului Gold- ” Goana după aur” 2016

Prezentarea filmului Gold- ” Goana după aur” 2016
februarie 17
12:44 2017

 Motto : ” Sacra aura fames”

goana

Acest film redă clasica poveste a visului american, a dorinței nestăvilite de a căuta și de a obține cu orice preț bogăție,faimă, notorietate ce o conferă acest metal prețios-aurul.

Am avut plăcerea și ocazia să vizionez lungmetrajul semnat de Stephen Gaghan intitulat “Goana după aur”. Această producție aduce în prim plan povestea unui căutător de aur- Kenny Wells – interpretat magistral de către versatilul actor Matthew McConaughey, care încearcă să îşi îndeplinească un vis pe care îl are încă din copilărie.

Acţiunea se petrece în anul 1988. Domnul Kenny este un om de afaceri urmărit mai mereu de ghinion. Traversând o perioadă îndelungată caracterizată cu probleme financiare grave, el nu se dă bătut, în sensul că nu dorește în ruptul capului să se angajaze. După atâtea și atâtea dezamăgiri, fiind rugat de către prietena sa de a avea un loc de muncă, eroul va găsi resurse pentru o soluție extremă, una care îi va aduce notorietate. Partenera sa de viață Kay este interpretată deosebit de artistic de către Bryce Dallas Howard va fi personajul rațional, cu picioarele pe pământ pe toată desfășurarea filmului, indiferent de statutul social căpătat sau de starea emoțională a fiecăruia.

Fiind moștenitorul pe linie paternă a acestei meserii, Kenny va urma crezul său transpus prin memorabila replică „Dacă îți vinzi până și visul, atunci cu ce mai rămâi?”

Totuși , această încăpățânare îi va aduce succesul mult dorit, în pofida faptului că el este un prieten al whiskey-ului și al țigărilor. Iar ocazia propice îi este dată de un vis al unui loc minunat cu zăcăminte de aur. Convins că nimic nu e hazardat, îşi foloseşte ultimii bani proveniți și din amanetarea ceasului soției sale pentru a pleca în Indonezia. Acolo, Kenny se întâlneşte cu controversatul Michael Acosta interpretat cu multă însuflețire de Édgar Ramírez- un explorator care cunoaşte foarte bine regiunea. Deşi iniţial Acosta nu crede în planurile lui Wells, în cele din urmă, este convins de Kenny să pornească într-o aventură în jungla indoneziană pentru a descoperi… mult râvnitul aur.

Confruntându-se cu numeroase probleme, cei doi nu renunţă, având convingerea că vor găsi ceea ce caută.

În cele din urmă vor obține ceea ce vor căuta și vor intra chiar în atenția multor antreprenori și magnați, iar firma va fi listată și de bursa new-yorkeză. Datorită încăpățânării și a modului excentric de a se purta va suferi mari pierderi, atât în ceea ce privește afacerea cât și în plan personal.

Un episod plin de lecții și învățăminte este acela în care va cunoaște un alt excentric, tânăr de data aceasta , cu care va încheia un parteneriat care se va dovedi unul de succes, în condițiile în care, omul cel mai de încredere se va dovedi unul dintre ce mai mari trădători.

Filmul nu are o desfășurare spectaculoasă, dar are acea forță interioară de a reda se inspiră din fapte reale, ilustrând scandalul BRE-X din mineritul canadian. Principala activitate a acestei asociaţii canadiene de explorări miniere s-a desfăşurat în regiunea Busang, situată în provincia indoneziană Kalimantan Timur de pe insula Borneo. Scandalul s-a declanșat de la informaţiile false conform cărora această regiune deţinea cele mai mari zăcăminte de aur din lume.

263207-gold-0-230-0-345-crop

Din punct de vedere al imaginii, filmul are cadre spectaculoase.Fără a fi monoton ca evoluție, cheia acestui film se bazează pe raportul dintre aparențe și esențe, în felul că nu oricine cu caracter sâcâitor poate fi o persoană dificilă, și nici orice binevoitor poate fi un confident sau un binefăcător.

M-au impresionat limbajul și modalitatea de a ilustra care sunt specifice societății americane. Chiar dacă tuturor celor din jurul său le este greu să lucreze cu el pentru atingerea visului său – pentru public, aceestea constituie o trăsătură de bază, una cu trimiteri psihologice. Se abordează chiar și o sferă de entertainment, menită să descrețească frunțile în anumite momente .

Vă recomand acest film să îl urmăriți deoarece cu siguranță veți rămâne plăcut avea de înțeles.

Trailer- ul oficial :

Sursa foto Cinemagia

Cronică realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro