Criteriul National

Prezentarea filmului Risen (2016)- Misterul Înălțării!

Prezentarea filmului Risen (2016)- Misterul Înălțării!
aprilie 23
14:36 2016

Misterul Înălţării- Risen este unul dintre cele mai aşteptate filme cu tematică religioasă destinat pentru perioada sărbătorilor pascale. Risen este regizat de Kevin Reynolds şi îi are în distribuţie pe Tom Felton, Peter Firth, María Botto, Joseph Fiennes, Antonio Gil şi alţii.

Risen-2016-Misterul-înălţării

De fapt în această producție ni se relatează tocmai povestea biblică a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, văzută prin ochii unui necredincios. Tribunul Clavius este interpretat magistral de către actorul Joseph Fiennes . Acesta parcurge toate întâmplările începând cu revolta înăbușită în sânge a zeloților conduși de Baraba.Trecând și fiind martor al crucificarii,Învierii,venirii în Galileea alături de Apostoli ,a pescuirii minunate cât și a Înălțării Domnului la Ceruri,psihologia și mai ales  modul de abordare se schimbă.

În conștiința acestui inflexibil și dur tribun al Imperiului roman vor trece multe întrebări ce-l vor convinge într-un final de Dumnezeirea și Atotputernicia lui Iisus (Jeshua).

Totodată, reacțiile și intreg firul narativ se desfășoară în jurul acestui personaj ce întruchipează omul nou care va primi învațătura mesianică într-o manieră directă.

Din moment ce, la început este alături de ajutorul său, Lucius interpretat de Tom Felton, ca mai apoi să l înfrunte și să i apere pe Apostoli denotă o licență regizorală ce accentuează ideea de transformare totală,metamorfozare dintr-un slujbaș devotat Romei și zeului Marte într-un om ce va ajunge să creadă,nu înainte să primească misiunea de a rezolva misterul învierii Fiului Lui Dumnezeu.

Această febrilă cautare de a afla adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după crucificare este atât de bine reliefat,încăt fariseii și guvernatorul Pilat sunt înnebuniți în a stopa și infirma „zvonurile” cu privire învierea lui Mesia şi de a ridiculiza pe toți cei care ar crede în aceasta minune,cumpărând soldații romani ce au fost tocmiţi și au păzit Mormântul Mântuitorului Hristos.

În speranţa că v-am stârnit interesul, vă recomand să-l vizionați oferindu-vă și trailer ul oficial al acestei interesante producții:

Prezentare oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo