Criteriul National

Prezentarea filmului Risen (2016)- Misterul Înălțării!

Prezentarea filmului Risen (2016)- Misterul Înălțării!
aprilie 23
14:36 2016

Misterul Înălţării- Risen este unul dintre cele mai aşteptate filme cu tematică religioasă destinat pentru perioada sărbătorilor pascale. Risen este regizat de Kevin Reynolds şi îi are în distribuţie pe Tom Felton, Peter Firth, María Botto, Joseph Fiennes, Antonio Gil şi alţii.

Risen-2016-Misterul-înălţării

De fapt în această producție ni se relatează tocmai povestea biblică a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, văzută prin ochii unui necredincios. Tribunul Clavius este interpretat magistral de către actorul Joseph Fiennes . Acesta parcurge toate întâmplările începând cu revolta înăbușită în sânge a zeloților conduși de Baraba.Trecând și fiind martor al crucificarii,Învierii,venirii în Galileea alături de Apostoli ,a pescuirii minunate cât și a Înălțării Domnului la Ceruri,psihologia și mai ales  modul de abordare se schimbă.

În conștiința acestui inflexibil și dur tribun al Imperiului roman vor trece multe întrebări ce-l vor convinge într-un final de Dumnezeirea și Atotputernicia lui Iisus (Jeshua).

Totodată, reacțiile și intreg firul narativ se desfășoară în jurul acestui personaj ce întruchipează omul nou care va primi învațătura mesianică într-o manieră directă.

Din moment ce, la început este alături de ajutorul său, Lucius interpretat de Tom Felton, ca mai apoi să l înfrunte și să i apere pe Apostoli denotă o licență regizorală ce accentuează ideea de transformare totală,metamorfozare dintr-un slujbaș devotat Romei și zeului Marte într-un om ce va ajunge să creadă,nu înainte să primească misiunea de a rezolva misterul învierii Fiului Lui Dumnezeu.

Această febrilă cautare de a afla adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după crucificare este atât de bine reliefat,încăt fariseii și guvernatorul Pilat sunt înnebuniți în a stopa și infirma „zvonurile” cu privire învierea lui Mesia şi de a ridiculiza pe toți cei care ar crede în aceasta minune,cumpărând soldații romani ce au fost tocmiţi și au păzit Mormântul Mântuitorului Hristos.

În speranţa că v-am stârnit interesul, vă recomand să-l vizionați oferindu-vă și trailer ul oficial al acestei interesante producții:

Prezentare oferită de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro