Criteriul National

Prezentarea filmului ” The Girl King „

Prezentarea filmului ” The Girl King „
mai 22
16:34 2016

Regina Suediei Christina a fost subiectul învăluit de mult farmec  timp de multe secole . Ridicată și investită în această demnitate pentru a conduce și pentru a fi  regină, aceastaa domnit timp de 22 de ani , până când ea a abdicat de la tron ​​. Istoria ne spune că a fost o iubitoare de artă , de filozofie și… femei .  În regia lui Mika Kaurismäki și Malin Buska s-a reușit o ecranizare în care regina apare în diverse situații, învășuită în multiple controverse , deoarece regizorii au abordat o mare parte din viața Christinei , inclusiv stilul ei androgin cât și dragostea ei pentru …doamna aflată-în – așteptare , Ebba Sparre .

The-Girl-King

Mereu fiind gata pentru a rămâne memorabilă asemeni inimitabilei Greta Garbo , Regina Christina a Suediei a fost o femeie inteligentă , androgin care a fost înaintea timpului său . O eroină din secolul al XVII-lea , care este mai mult decât actuală decât anului 1933 . În „The Girl King ” se remarcă  viziunea îndrăzneață și plină de inspirație a regizorului finlandez Mika Kaurismäki cât și a scriitorului Michel Marc Bouchard în a da suflu și consistență acestei regine capricioase,dar totodată moderne  . Cu o performanță electrizantă și plină de pasiune oferită de actrița suedeză- Mălin Buska ca interpretă a Christinei , filmul se concentrează pe refuzul ei de a se conforma normelor de gen precum cele religioase , politice și filozofice.

Instruită și educată conform normelor regale ăncă de la o vârstă fragedă, nu este de mirare că tânăra regină surprinde cu acel spirit ascuțit și sfidător. Întrucât John Gilbert Garbo va romanța pe marile ecrane povestea de viață în „Regina Christina”, acest film explorează-tovărășia între Christina și ei doamna ei aflată în așteptare, contesa Ebba Sparre (Sarah Gadon). Luând aminte la cuvintele mentorul ei academic și erou filozofic Rene Descartes (Patrick Bauchau), Christina crede că ea trebuie să renunțe la ideile pe care ea le-a aflat și învățat, dorind să se elibereze și astfel să realizeze…un anumit fel de adevăr.

THE-GIRL-KING

Filmul urmărește procesul tinerei regină în a crea propriul său sistem de credințe, bazat pe curiozitățile sale intelectuale și dorințele corporale. Filmul în sine este un vehicul minor pentru a oferi o performanță feroce a actriței Buska, cu un design de producție destul de steril,cam lipsit de autenticitate și direcție și cu o desfășurare a acțiunii destul de plată și destul de neinspirată. Cel mai mare plus, punct forte al acestui film se află în caracterul istoric fascinant cât și în jocul, în portretizarea actriței ce poate fi catalogată ca fiind de-a dreptul formidabilă.

Cu toate acestea, vă recomand să mergeți la cinema și să vizionați

Trailer oficial :

Distribuţia

Sarah Gadon Ebba Sparre
Michael Nyqvist Axel Oxenstierna
Malin Buska regina Kristina
François Arnaud Karl Gustav Kasimir
Martina Gedeck Maria Eleonora
Lucas Bryant contele Johan Oxenstierna
Jannis Niewöhner contele Jakob de la Gardie
Hippolyte Girardot Pierre Hector Chanut
Patrick Bauchau René Descartes

În rolurile principale:

Sarah Gadon, Michael Nyqvist, Malin Buska

Sursa foto  thefilmstage.com,www.afterellen.com

Prezentare oferită de către Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro