Criteriul National

Prezentarea filmului ” The Girl King „

Prezentarea filmului ” The Girl King „
mai 22
16:34 2016

Regina Suediei Christina a fost subiectul învăluit de mult farmec  timp de multe secole . Ridicată și investită în această demnitate pentru a conduce și pentru a fi  regină, aceastaa domnit timp de 22 de ani , până când ea a abdicat de la tron ​​. Istoria ne spune că a fost o iubitoare de artă , de filozofie și… femei .  În regia lui Mika Kaurismäki și Malin Buska s-a reușit o ecranizare în care regina apare în diverse situații, învășuită în multiple controverse , deoarece regizorii au abordat o mare parte din viața Christinei , inclusiv stilul ei androgin cât și dragostea ei pentru …doamna aflată-în – așteptare , Ebba Sparre .

The-Girl-King

Mereu fiind gata pentru a rămâne memorabilă asemeni inimitabilei Greta Garbo , Regina Christina a Suediei a fost o femeie inteligentă , androgin care a fost înaintea timpului său . O eroină din secolul al XVII-lea , care este mai mult decât actuală decât anului 1933 . În „The Girl King ” se remarcă  viziunea îndrăzneață și plină de inspirație a regizorului finlandez Mika Kaurismäki cât și a scriitorului Michel Marc Bouchard în a da suflu și consistență acestei regine capricioase,dar totodată moderne  . Cu o performanță electrizantă și plină de pasiune oferită de actrița suedeză- Mălin Buska ca interpretă a Christinei , filmul se concentrează pe refuzul ei de a se conforma normelor de gen precum cele religioase , politice și filozofice.

Instruită și educată conform normelor regale ăncă de la o vârstă fragedă, nu este de mirare că tânăra regină surprinde cu acel spirit ascuțit și sfidător. Întrucât John Gilbert Garbo va romanța pe marile ecrane povestea de viață în „Regina Christina”, acest film explorează-tovărășia între Christina și ei doamna ei aflată în așteptare, contesa Ebba Sparre (Sarah Gadon). Luând aminte la cuvintele mentorul ei academic și erou filozofic Rene Descartes (Patrick Bauchau), Christina crede că ea trebuie să renunțe la ideile pe care ea le-a aflat și învățat, dorind să se elibereze și astfel să realizeze…un anumit fel de adevăr.

THE-GIRL-KING

Filmul urmărește procesul tinerei regină în a crea propriul său sistem de credințe, bazat pe curiozitățile sale intelectuale și dorințele corporale. Filmul în sine este un vehicul minor pentru a oferi o performanță feroce a actriței Buska, cu un design de producție destul de steril,cam lipsit de autenticitate și direcție și cu o desfășurare a acțiunii destul de plată și destul de neinspirată. Cel mai mare plus, punct forte al acestui film se află în caracterul istoric fascinant cât și în jocul, în portretizarea actriței ce poate fi catalogată ca fiind de-a dreptul formidabilă.

Cu toate acestea, vă recomand să mergeți la cinema și să vizionați

Trailer oficial :

Distribuţia

Sarah Gadon Ebba Sparre
Michael Nyqvist Axel Oxenstierna
Malin Buska regina Kristina
François Arnaud Karl Gustav Kasimir
Martina Gedeck Maria Eleonora
Lucas Bryant contele Johan Oxenstierna
Jannis Niewöhner contele Jakob de la Gardie
Hippolyte Girardot Pierre Hector Chanut
Patrick Bauchau René Descartes

În rolurile principale:

Sarah Gadon, Michael Nyqvist, Malin Buska

Sursa foto  thefilmstage.com,www.afterellen.com

Prezentare oferită de către Prof.Dr Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo