Criteriul National

Prima escadrila de F-16 a Romaniei a aterizat la Fetesti !….

Prima escadrila de F-16 a Romaniei a aterizat la Fetesti !….
octombrie 02
16:25 2016

 Prima escadrila de F-16 a Romaniei a aterizat la Fetesti !….

14480505_765962423543010_1439686869016842739_o  14524574_707188649430524_2855403784310458624_o

Prima escadrila de F-16 a Romaniei a aterizat la Fetesti !….la baza aeriana 86 din judetul Calarasi. Cele sase avioan de lupta au fost preluate mircuri din Portugalia, dupa o ceremonie oficiala la care au participat si Ministrii Fortelor Armate al celor doua tzari. Acestea sunt primele sase dintr-un prim total de 12 bucati, ce vor servi flotilei din Est. Celelalte vor fi preluate de catre Fortele Aeriene Romane in lunile ce urmeaza si reprezinta primul pas din inzestrarea Romaniei cu aparte de tip F 16 americane, din cadrul NATO.

14448845_661326444031369_2120494627123632898_n

Romania se afla momentan intr-un proces cotinuu de modernizare a armatei si va achizitiona un numar total de 48 de avioae de acest tip, asigurand inca trei escadrile pentru necesarul minim avand ca scop de a asigura granita de Est a Uniunii Europene, printr-o prezenta clara, in cadrul logistic al  Politiei Aeriene. Pilotii romani s-au scolit si antrenat asiduu pentru a asigura suportul necesar de instructori pentru F 16  din Romania.

14468543_765962556876330_7764421599917696085_o

In dotarea Fortei Aeriene a Romaniei se intentioneaza o cooperare stransa cu US Air Force petru o modernizare continua cu F16 echipate cu tehnologie specifica avioaneor de generatia a cincea sau chiar de achizitionarea pe viitor a celbrului F 22 Lightning, ce a fost puternic promovat asta vara in cadrul exercitiilor aero-navale ale parteneriatului strategic cu Statele Uite ale Americi, la marea neagra. Cu acesta ocazie uram tuturor ce s-au ocupat de acest aspect, dar in mod special pilotilor romani, un    calduros BINE ATI REVENIT ACASA.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo