Criteriul National

Prima parte a datoriei elene a fost achitata azi

aprilie 09
18:51 2015

  

flag Greece
Efectul acesta a fost resimtit imediat de catre pietele de capital printr-o scadere a randamentului obligatiunilor de stat ale Greciei.

Astfel cele cu vechime de 3 ani au inregistrat o scadere de 54 de puncte de baza, pana la 20,08%, randamentul obligatiunilor grecesti cu termen la 5 ani a coborat la 14,58%, in timp ce obligatiunile pe termen lung au inregistrat o ajustare a randamentului cu 18 punct de baza, pana la 11,03%.

Pe 14 aprilie, guvernul grec trebuie sa onoreze o alta plata de 420 de milioane de euro catre investitorii internationali, ca urmare a scadentei unor bonuri de trezorerie la sase luni.

„Pentru luna viitoare, problema se pune altfel. Vom ramane fara bani, daca nu reusim sa deblocam transele asigurate prin prelungirea programului de asistenta oficiala”, recunoaste reprezentantul Bancii Centrale.

In mai, Grecia tebuie sa ramburseze FMI 950 de milioane de euro si sa asigure plata salariilor si pensiilor din tara, in valoare de 2,4 miliarde de euro.

Un oficial al Bancii Centrale Elene a confirmat plata transei de 450 de milioane de euro catre Fondul Monetar International.

Asadar, pericolul ca Grecia sa anunte inca de astazi intrarea in incapacitate de plata a fost amanat, concluzioneaza  Financial Times.

Ca si o mini-concluzie, Grecia a cotizat pentru a supravietui acestor Sfinte Sarbatori Pascale. Cel de-al doilea termen al uriasei sume, datorii neachitate catre FMI va expira martea viitoare!

Ramane un subiect cat se poate de „fierbinte” si totdata extrem de sensibil, tinand cont de faptul ca multi factori externi de-abia asteapta declararea starii de faliment a acestei brave tari-Grecia…

Sa speram ca acest scenariu fatalist nu se va produce niciodata si, in aceasta zona organismele euro-atlantice vor asigura un climat favorabil,de pace si vor ajuta la redobandirea prosperitatii Balcanilor.

Pana la alte desfasurari ale eventualelor evenimente ce se anunta extrem de interesante, va promit ca o sa va informez prompt, chiar aici pe aceasta minunata platforma online!

Sursa foto : ABC.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro